Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO) | Nak Iklan Bisnes Anda, Sila Klik Menu Hubungi Di Atas

Kontroversi: Kes Saiful Saman Pahang Daily, Dia Menang Tidak Bererti Benar, Jika Kalah Tidak Semestinya Kami Salah, Lawan Tetap Lawan !!

Ramai pembaca yang menghina dan mengutuk kami seolah-olah kami bersalah. Mereka terpengaruh dan percaya dengan kata-kata budak Saiful Bukhari Azlan itu. Walhal jika dilihat kepada anak muda ini, mana mungkin kita boleh mempercayai lagi kata-katanya. Dalam kes yang dikatakan "fitnah" yang kini diwar-warkan oleh media arus perdana, kononnya Saiful benar dan betul. Membuat laporan polis kononnya dia difitnah tidak semestinya dia betul. Samalah juga dengan apa yang berlaku kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dulu, awal-awal lagi beliau telah membuat laporan polis yang dia difitnah oleh Saiful Bukhari. Maka itu kenapa tiada tindakan dan Saiful masih terus mendabik dada kononnya dia tidak bersalah?. Begitu juga jika mahu dibanding diri Saiful dengan Imam Ramlang Porigi. Mana satu yang lebih kita terima keterangannya?. Saiful mahu menyaman Iman Ramlang, kononnya telah memutar belitkan kenyataan kerana tekanan daripada pihak-pihak tertentu. Maka itu manusia seperti Saiful ini akan menyaman siapa sahaja yang mempunyai maklumat tentang dirinya. Kenapa ini berlaku? Kerana Saiful tahu beliau akan dilindungi oleh mahkamah dan pihak-pihak tertentu. Justeru itulah kami tidak hairan yang beliau akhirnya membuat laporan polis dan mahu menyaman Pahang Daily Online. Apakah kami takut dengan tindakan beliau itu?. Kami akan lawan dan terus lawan, bahkan kami tetap yakin dengan segala apa yang diperkatakan selama ini.

Dalam Malaysia memang berkata benar akan dikatakan "fitnah". Berkata "salah" akan dianggap benar. Sebab itulah Saiful tidak didakwa oleh mahkamah biarpun dia memutar belit kenyataan liwatnya. Dari dipaksa kepada suka sama suka kemudian dipaksa kemudian suka sama suka. Kemudian bersumpah laknat sehari menjelang pencalonan pilihanraya kecil Permatang Pauh. Bukankah ini semua ada motif disebelalik pendedahan itu sebenarnya. Justeru itu, apakah motif PDO mendedahkan tentang kesihatan Saiful Bukhari Azlan ini. Dan apakah beliau benar-benar tidak sakit seperti yang digambarkan kepada media. Orang sakit akan sihat seketika bila hari-hari dirawat. Apakah Saiful berani menunjukkan "Anunya" kepada media? Atau membuka bajunya untuk menunjukkan bukti beliau tidak seperti yang digambarkan. Begitu juga kami, ramai yang mahukan kami mengemukakan bukti kukuh tentang perkara ini. Bagi kami, tiada gunanya mengemukakan bukti untuk berhadapan dengan "mamat Sepol" ini. Kerana segala bukti sudah pasti akan ditolak oleh mereka. Samalah juga dengan bukti pemeriksaan doktor Pusrawi yang beliau tidak diliwat oleh sesiapa. Namun, Saiful tetap mengatakan dirinya diliwat malah terus menjaja cerita itu hingga menyebabkan doktor terbabit dipersalahkan. Maka itu, apakah jika kami mengeluarkan bukti Saiful akan akur dengan segala pendedahan ini. begitu juga rakyat yang melihat adengan ini?.

Kami akan terus lawan dan tetap lawan dengan apa yang berlaku ini. Paling melucukan ada juga yang mahukan kami menunjukkan bukti apakah kami nampak penyakit yang dialami oleh Saiful itu. Sebelum menjawabnya, kami juga ingin bertanya apakah ada orang menyaksikan Saiful diliwat oleh Anwar Ibrahim. Bukankah kita hanya mendengar kata-katanya dan laporan polis yang dibuat oleh beliau sahaja. Akhirnya kita diperbodohkan untuk mempercayai sesuatu yang tidak masuk dek akal fikiran. Kini tentang penyakit Saiful, bodohlah kami jika kami katakan yang kami melihat dengan mata sendiri. Sedangkan dalam masa yang sama Saiful menghilang diri dan sesekali muncul untuk membuat laporan polis atau pun sidang media. Itu sahaja tugas beliau sekarang ini. Kemudian beliau hilang lagi tanpa dapat dikesan. Apakah kita harus yakin dengan kenyataan yang beliau sihat dengan memek muka yang begitu ceria semalam?. Sedangkan ketika bersumpah laknat di Masjid Wilayah dulu, memek mukannya juga ceria sedangkan beliau adalah "mangsa liwat"?. Maknanya beliau adalan "pelakon popular" alaf baru yang boleh menagih simpati rakyat untuk mempercayai apa yang dinyatakan. Namun, haruskah kita menerima kata-katanya itu. Bagaimana pula jika kami pula menfailkan saman terhadap Saiful Bukhari atas alasan beliau cuba untuk menfitnah dan menjatuhkan maruah Pahang Daily Online di mata rakyat !

[Justeru itu, biarpun jika dibawa ke mahkamah sekali pun maka kami yakin Saiful akan menang dalam kes ini. Kerana beliau mempunyai segalanya, sedangkan PDO tiada apapun yang harus dibanggakan. Ingatlah, setiap kemenangan itu bukan bererti kebenaran dan setiap kemenangan itu tiada ertinya jika ia penuh dengan kecelaruan dan penipuan. Kami tidak akan menutup ruangan komen dalam blog ini, biarpun ada berbagai cacian dan makian yang dibuat terhadap blog ini. Apa yang penting, jika Saiful rasa beliau benar maka kami juga akan mempertahankan kebenaran laporan yang telah dibuat dalam blog ini. Jika mahkamah mengatakan kami salah, ia tidak bermakna Saiful benar. Samalah apa yang berlaku kepada Anwar Ibrahim, biarpun mahkamah sudah membebaskan beliau dari tuduhan yang dihadapi dalan kes liwatnya dulu, namun puak-puak UMNO terutamanya Mahathir Mohamad masih tetap mengatakan Anwar bersalah dan memang melakukan perbuatan tersebut. Apakah Mahathir benar atau memang Anwar bersalah?. Sedangkan mahkamah telah membebaskannya serta memutuskan Anwar tidak bersalah dalam kesnnya itu sebenarnya].

167 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Murai Eijal said...

Pahang Daily,

Wah syok la blog hang dah popular ek,
Boleh la buat sewa mana2 advertisement boleh bayar saman Saiful.

Aku cadangkan Saiful buat saman seperti berikut;
1)Pahang Daily RM108 juta
2)Anwar Ibrahim RM360 Juta
3)Pakatan rakyat MR77 juta
4)Parti Keadilan Rakyat RM30 Juta

Biar puak2 jumud ni bankrupt, jatuh dan tersungkur.

Tak puas2 lagi Puak2 jumud ni nak mengfitnah???

Walaupun jika benar apa yang ko tulis dalam blog nih, ternyata moral ko nih serendah taik babi.

Semoga anu ko yang bernanah sebab sebarkan berita-berita macam nih.

Pakatan Rakyat Celaka
Pahang Daily celaka

Anonymous said...

Dulu korang tuduh imam Ramlang Porigi, imam durjana kerana menjadi saksi sumpah saiful. hakikatnya dia memang imam durjana, cakap ikut sedap andaian hati jer.. tengok muka pun tau..imam ni kaki melancap ni

Anonymous said...

ALLAH MAHA MENGETAHUI dan MAHA MENGASIHANI.Mengapa takut jika benar,mengapa mengeluarkan nukilan bicara yang berunsur sebegitu. (contoh ANU Saiful telah keluar nanah)BETUL KE? Mengapa anda telah menyerah dengan berkata MENANG TIDAK BERERTI BENAR,KALAH BUKANNYA SALAH Anda pasti anda tahu hal ini atau sekadar omong kosong bagi memenuhi kehendak amarah.Kalau anda yakin anda buat laporan sama,Negara ada undang-undang,manusia ada pemikiran untuk berfikir dengan logik mana yang betul.Wasalam.

Anonymous said...

Murai77 tu tentu saiful yg menyanmar kat blog ini atau suku sakat dia. Korang tgok biodata dia. Suka tgok blog aznil hj nawawi. Maybe suka juga tgok blog azwan ali. Tu semua kaum kerabat pet , bapak sedara saiful...auwww!!! Korang pikir la sendiri status si saiful ni...

Anonymous said...

Murai77 tu tentu saiful yg menyamar kat blog ini atau suku sakat dia. Korang tgok biodata dia. Suka tgok blog aznil hj nawawi. Maybe suka juga tgok blog azwan ali. Tu semua kaum kerabat pet , bapak sedara saiful...auwww!!! Korang pikir la sendiri status si saiful ni...

Anonymous said...

Murai77 tu tentu saiful yg menyamar kat blog ini atau suku sakat dia. Korang tgok biodata dia. Suka tgok blog aznil hj nawawi. Maybe suka juga tgok blog azwan ali. Tu semua kaum kerabat pet , bapak sedara saiful...auwww!!! Korang pikir la sendiri status si saiful ni...

Anonymous said...

Murai77 tu tentu saiful yg menyamar kat blog ini atau suku sakat dia. Korang tgok biodata dia. Suka tgok blog aznil hj nawawi. Maybe suka juga tgok blog azwan ali. Tu semua kaum kerabat pet , bapak sedara saiful...auwww!!! Korang pikir la sendiri status si saiful ni...

Anonymous said...

Murai77 tu tentu saiful yg menyamar kat blog ini atau suku sakat dia. Korang tgok biodata dia. Suka tgok blog aznil hj nawawi. Maybe suka juga tgok blog azwan ali. Tu semua kaum kerabat pet , bapak sedara saiful...auwww!!! Korang pikir la sendiri status si saiful ni...

Anonymous said...

Murai77 tu tentu saiful yg menyamar kat blog ini atau suku sakat dia. Korang tgok biodata dia. Suka tgok blog aznil hj nawawi. Maybe suka juga tgok blog azwan ali. Tu semua kaum kerabat pet , bapak sedara saiful...auwww!!! Korang pikir la sendiri status si saiful ni...

Anonymous said...

Murai77 tu tentu saiful yg menyamar kat blog ini atau suku sakat dia. Korang tgok biodata dia. Suka tgok blog aznil hj nawawi. Maybe suka juga tgok blog azwan ali. Tu semua kaum kerabat pet , bapak sedara saiful...auwww!!! Korang pikir la sendiri status si saiful ni...

Anonymous said...

Murai77 tu tentu saiful yg menyamar kat blog ini atau suku sakat dia. Korang tgok biodata dia. Suka tgok blog aznil hj nawawi. Maybe suka juga tgok blog azwan ali. Tu semua kaum kerabat pet , bapak sedara saiful...auwww!!! Korang pikir la sendiri status si saiful ni...

Murai Eijal said...

Kenapa aku suka tengok blog Aznil Nawawi?

Kerana sifat kekeluargaan dia.

Kerana sifat keamanan dia.

Kerana dalam blog dia takde fitnah, xde macam blog penipu macam ko.

Kerana dalam blog dia xde menuduh-menuduh macam ko.

Anonymous,

Aku tuntut kat akhirat nanti, Insyallah. sekarang ko boleh lepas, tapi kat akhirat fitnah ko ni insyallah takkan lepas.

Eh jap, kenapa ko tak cakap pasal blog2 lain yang aku follow?
Anwar Beraim, tukar tiub semua tu?

Adakah dia yang sespesies macam yang ko cakap tuh?

HaHaHaHa

Murai Eijal said...

Kenapa aku suka tengok blog Aznil Nawawi?

Kerana sifat kekeluargaan dia.

Kerana sifat keamanan dia.

Kerana dalam blog dia takde fitnah, xde macam blog penipu macam ko.

Kerana dalam blog dia xde menuduh-menuduh macam ko.

Anonymous,

Aku tuntut kat akhirat nanti, Insyallah. sekarang ko boleh lepas, tapi kat akhirat fitnah ko ni insyallah takkan lepas.

Eh jap, kenapa ko tak cakap pasal blog2 lain yang aku follow?
Anwar Beraim, tukar tiub semua tu?

Adakah dia yang sespesies macam yang ko cakap tuh?

HaHaHaHa

Murai Eijal said...

Kenapa aku suka tengok blog Aznil Nawawi?

Kerana sifat kekeluargaan dia.

Kerana sifat keamanan dia.

Kerana dalam blog dia takde fitnah, xde macam blog penipu macam ko.

Kerana dalam blog dia xde menuduh-menuduh macam ko.

Anonymous,

Aku tuntut kat akhirat nanti, Insyallah. sekarang ko boleh lepas, tapi kat akhirat fitnah ko ni insyallah takkan lepas.

Eh jap, kenapa ko tak cakap pasal blog2 lain yang aku follow?
Anwar Beraim, tukar tiub semua tu?

Adakah dia yang sespesies macam yang ko cakap tuh?

HaHaHaHa

Anonymous said...

kepada pemilik PDO kamu tonjolkanlah diri kamu tu sape...
kata berani kerana benar, lawan tetap lawan, tapi menyorok tak nak kasi tahu sapa diri kamu yang sebenarnya...
pastu dah siap tahu yang keputusan mahkamah akan memihak kepada kepada saiful...
pelik betul la pemikiran kamu ni...
bila kes mahkamah korang menang korang akan cakap yang mahkamah adil..
tapi bila mahkamah putuskan korang salah, korang cakap mahkamah tak adil, dipengaruhi kerajaan pulak...

pasal kes anwar liwat dulu tu cuba baca balik dia punya keputusan kes..
dia bukan dibuktikan tidak bersalah tapi ada masalah teknikal...
kalau korang boleh percaya dengan akuan-akuan bersumpah balasubramaniam, rpk semua tu takkan takkan la tak boleh percaya kat sumpah laknat si sepol tu...

cadangan aku suruh je anwar al juburi tu sumpah laknat jugak, takpun buat akuan bersumpah...buat ape nak takut kalau tak salah kan, berani kerana benar, lawan tetap lawan....
kalau dia berani buat camtu konfem berderet2 orang masuk pas, pkr...


tapi anwar al-juburi nampak cam takut je nak bersumpah, bagi alasan macam2 plak...
nampak sangat la perangai sebenar dia...

karpal singh pun dah kata pasal anwar ni...
tak boleh jadi pemimpin la...
dia dulu kan peguambela anwar, mesti la dia tau pasal cerita sebenar anwar ni...
sebab tu anwar tak berani kacau karpal singh...
di tak cakap ape - ape pun pasal karpal singh ni...

pandai-pandai pikir la...

Anonymous said...

auwww...murai777 dah reply.. tapi yg penting, awak suka aznil kan??kan?? azwan ali tak minat ke nyah??

Anonymous said...

auwww...murai777 dah reply.. tapi yg penting, awak suka aznil kan??kan?? azwan ali tak minat ke nyah??

Anonymous said...

auwww...murai77 dah reply.. tapi yg penting, awak suka aznil kan??kan?? azwan ali tak minat ke nyah??

Anonymous said...

auwww...murai777 dah reply.. tapi yg penting, awak suka aznil kan??kan?? azwan ali tak minat ke nyah??

pssst: Murai77 tu saiful ke?

Anonymous said...

KENAPA tajuk ni nampak lain jer.. macam dah mengaku kalah jer.... "MENANG TAK SEMESTINYA BENAR, KALAH TAK SEMESTINYA SALAH?" SEBELUM NI KATA "LAWAN TETAP LAWAN" ... khakhakhakhakha APAKATA KALAU kes itu tak cukup bukti dan Anwar diisytiharkan menang?? apakah penulis blog munafik bakal penghuni neraka ini akan mencanang Anwar BENAR DAN SAIFUL MENFITNAH?????

Anonymous said...

PDO....padan moko kau

Farock Bukan Nama Sebenar said...

TAk s uka Boleh pergi!!!
TAk perlu susah HAti./.!!!

Teruskan perjuangan anda!!!
PDO!!!

Standard!
-apa-apa jer yg bleh menjatuhkan
BN!! akan TERTINDAS!!!

Isa-Ikut Suka Aku
Barisan Yang BEngkang

Anonymous said...

salam kepada penulis blog.
saya ahli psikologi yang amat faham keadaan saudara yang cuba menepis komen pelbagai pihak kepada saudara atas cubaan fitnah saudara.
saya paham saudara sengaja highlight petikan berwarna merah. sesiapa pun faham saudara terdesak sekarang. petikan yang menampakkan saudara terlalu terdesak. semakin banyak alasan serta cerita rekaan dan bukti2 yang direka2 semakin menampakkan pekung yang saudara sengaja memfitnah. saudara cuba menutup dan mengatakan tulisan saudara tidak bersalah berkali2 dan hinglight merah tersebut menampakkan lagi "kebodohan".
tetapi bagus juga dengan kepopularan Blog saudara. ia membuka kembali ingatan bahawa YB Anwar tiadak sanggup melakukan perkara yang sama dilakukan oleh saudara saiful. Semoga tuhan memaafkan dosa fitnah saudara memfitnah ini. yang saya faham dalam agama islam menyatakan memfitnah sama dosanya dengan membunuh. ini yang diberitahu oleh rakan2 yang beragama islam kepada saya.

Anonymous said...

salam kepada penulis blog.
saya ahli psikologi yang amat faham keadaan saudara yang cuba menepis komen pelbagai pihak kepada saudara atas cubaan fitnah saudara.
saya paham saudara sengaja highlight petikan berwarna merah. sesiapa pun faham saudara terdesak sekarang. petikan yang menampakkan saudara terlalu terdesak. semakin banyak alasan serta cerita rekaan dan bukti2 yang direka2 semakin menampakkan pekung yang saudara sengaja memfitnah. saudara cuba menutup dan mengatakan tulisan saudara tidak bersalah berkali2 dan hinglight merah tersebut menampakkan lagi "kebodohan".
tetapi bagus juga dengan kepopularan Blog saudara. ia membuka kembali ingatan bahawa YB Anwar tiadak sanggup melakukan perkara yang sama dilakukan oleh saudara saiful. Semoga tuhan memaafkan dosa fitnah saudara memfitnah ini. yang saya faham dalam agama islam menyatakan memfitnah sama dosanya dengan membunuh. ini yang diberitahu oleh rakan2 yang beragama islam kepada saya.

Anonymous said...

PDO,
spin jangan tak spin. pohak ini sentiasa merasa meraka benar dan orang lain salah. mereka bagai bangsa yahudi yang berasa bangsa pilihan Tuhan kerana itu mereka rasa apa yang mereka buat adalah sentiasa benar dan orang lain sentiasa salah. Lantak engkau lah PDO, terjunlah dengan labu-labu kau dan berpaut pada labu bulu Anwar Al-Jubri. (Bukan saya yang panggil Jubri tu, Ulamak Mat Sabu yg panggil gitu, kika percaya pada PAS dan Islam kenlah percaya kepada Mat Sabu.) Hik Hik Hik

Anonymous said...

pdo contoh terbaik mentaliti kebanyakan ahli pembangkang.. inilah antara sebab pembangkang masih ditakuk lama..terutama pas.. sayang seribu kali sayang..

Anonymous said...

PDO...jika ape yg kau kata itu benar,maka lawan lh di mahkamah dunia,kalu kau tak yakin mahkamah dunia,kau jawab lh nti kat mahkamah akhirat...jika itu fitnah,hukum nyer adalah setaraf membunuh...kena bunuh jugak...tp kalu ikot hukum parti kau...tak tahu lh pulak...rodok jubur jgk ke?

Anonymous said...

Saya tak setuju sebarang fitnah dibuat kepada sesiapa pun. Tapi saya nak beri pandangan tentang bersumpah laknat. Adakah ia jalan penyelesaian? Saiful bersumpah,adakah selesai masalah? Najib bersumpah, adakah org percaya? andai kata DSAI bersumpah pun pd saya tidak mengubah apa2.. yg tak percaya akan terus tak percaya, yg percaya pun terus percaya... dah macam2 caci maki yg disebut tanpa bukti, nak tarik balik pun dah malu, tumpang dosa jadi penyebar finah padahal tak tau pun hujung pangkal... maka pd saya bersumpah saja tak cukup utk buktikan tidak bersalah,tak bersumpah tak cukup utk buktikan bersalah... masyarakat perlukan bukti atau saksi yg boleh dipercayai, ini tuntutan agama... satu lagi, bolehkah diharapkan org bukan Islam akan percaya kepada sumpah laknat dgn nama Allah yg mereka xberiman padaNya? Seperkara lg,dari 1 sudut,bersumpah pula yg membawa masalah...segala perkara buruk yg berlaku kemudian akan dikaitkan dgn sumpah yg dilafaz,andai kata org yg bersumpah laknat alami kemalangan atau mendapat penyakit,org akan kata kerana dimakan sumpahnya, sama ada benar atau tidak itu hak Allah, sedangkan setiap hari kemalangan berlaku dan penyakit terjangkit pada sesiapa sahaja... tapi kerana lafaz sumpah,xpasal2 jd buah mulut,kaum keluarga pula dapat tempias malu... maafla kalau salah,ini cuma pandangan dari org yg masih banyak perlu belajar

Anonymous said...

Kepada PDO walau siapa pun anda,sebagai golongan yang melaporkan berita tidak kira anda cyberita ke arus perdana ke perlu ada bukti yang konstruktif untuk melapor berita jangan jadi berita gossip di majalah hiburan tetapi gossip tak semestinya tiada kebenaran seperti kata-kata org tua tak sungguh tak kata tak sungguh org tak kata.Di dalam senario politik semasa memang sukar rakyat mempercayai kerana masing-masing cuba menegakkan kebenaran. akhir kata serahkan diri kita bulat2 pada Allah kerana dariNya kita lahir dariNya juga kita kembali.Ingatlah sesungguhnya pasti ada alam yang lain sesudah kita MATI.maka ingatlah KEMATIAN maka jika itu yang dipegang, maka kita akan takut untuk melakukan kerosakan di atas muka bumi milikNYA.Fitnah itu sama macam membunuh,liwat itu Zina,sumpah palsu itu dilaknat membunuh juga termasuk dosa besar hendaklah kita sentiasa bertaubat sebelum terlambat.

Anonymous said...

bila masa mahkamah tolak tuduhan kes anwar tu.. korang baca ni.. http://chedet.co.cc/chedetblog/2008/07/anwar.html

Anonymous said...

mesti laku kalo sepol tu jual 'tut' kat Cow Kit kew..
saham ngah melambung tu..
huhuhu..
auwww.. x kuase i..
kahkahkah...
lawak lawak..

Anonymous said...

adeh.. mcm nie ke org melayu.. same sendiri nak bergaduh.. walau sekalipun penulis anggap tu bukan fitnah.. adakah mengumpat dan memburuk-burukkan orang lain penulis fikir x berdosa..? cuma memberi pandangan sahaja.. wassalam..

Anonymous said...

x sokong mana2 parti pun... tp mmg jd tanda tanya... naper anwar x lagi nak bersumpah laknat... dia Islam dan bekas pemimpin ABIM... dia cukup yakin dgn akuan bersumpah dr org yg menghentam kerajaan krn kepentingan politik.. tapi kenapa x percaya pada sumpah org islam... kerana sumpah org islam... lambat laun allah akan balas juga. dan yang lain2 x tahu kebenaran cerita... x perlu lah nak kutuk atau cerca anwar mahupun saiful. Cuma dewasa ini... apa pun keputusan mahkamah atau pihak berkuasa pada PR, akan dikatakan tidak adil klu betul2 bersalah. n sebaliknya klu berpihak pd mereka. Ubah lah mentaliti sebegini. Maksum sgt ke pemimpin PR tu smpi mereka x kan buat salah guna kuasa.. adoiii

Anonymous said...

Kita adalah manusia yang diberi akal oleh Allah s.w.t supaya dapat berfikir dan menilai akan sesuatu itu benar atau palsu.Jika betul ianya palsu atau benar apabila kita membuka atau memburukkan orang atau menaniaya orang atau mengaibkan orang islam sesungguhnya DOAnya Insa Allah akan dimakbulkan Tuhan.
Baik kepada Saiful atau PDO sendiri,sama-samalah kita balik semula ke pangkal jalan dan jangan jadikan MALAYSIA seperti Negara YAHUDI.
Sejak ahkir-ahkir ini,banyak sangat berlaku perkara-perkara yang diluar dugaan kita.Sdr Saiful serta PDO,kita adalah saudara Muslim,kenapa kita harus menuduh satu sama lain.
Itulah kalau kita kurang didikan agama.Kenapa umat Islam harus berpecah dek kerana fahaman politik yang berlainan.
Cara terbaik adalah berdamai kerana isu panas seperti ini akan banyak DAJAL-DAJAL kecil muncul.Ini dunia ahkir zaman.....
Wasalam....

Anonymous said...

ni lah bangsa ku.. berani x bertempat..

Anonymous said...

KARPAL SINGH+ NIZAR+CELAKA =DERHAKA
ANWAR AL JUBURI+LIWAT+SUMPAH LAKNAT
=PENGECUT

DAP+PKR-BANYAK POLITIK JER LEBIH - X BUAT KEJA JAGA KEBAJIKAN - SISIHKAN RAKYAT = PENING-PENING

HMMM LEGA HATI KELUARKAN FORMULA NI.. BAIK JADI ORG-ORG PAS JER.. PARTI LAIN BUAT PENING JE CAMPUR. HIDUP PAS. PAS PALING SEMPURNA. HIDUP PAS!!!!!!!!!!

Anonymous said...

penulis PDO tue org islam ke.. ???

persoalan baru ni... islam sama islam gaduh. melayu sama melayu gaduh.

kaum lain sama duduk dalam lain dalam negara ni gelak2 jer..

Anonymous said...

ish, ish, ish...

sapa yang benar, sapa yang salah ni?

Aku rasa semua ini adalah satu sendiwara yang direka oleh orang tertentu untuk kepentingan pribadi.

Saya berpendapat ini adalah kerja BN untuk mengelakkan Anwar jadi PM.

Anonymous said...

Bertaubat la ko org smue. Kita smue x tahu pun yg mana benar yg mana salah. Biarkan mrk. Tuhan MAHA mengetahui.

Anonymous said...

Kalau ada $$$ yang salah boleh jadi benar, yang takda pun boleh jadi benar. fikir-fikirkan lah.....

Anonymous said...

Auwww..
Abang Epol tu mesti ensem kan..
kiut..
i suke lar..
huhuhu

KELAB PEMUDA JIWA LUKA said...

suka-suka suruh sepol tu tunjukkan anunya untuk buktikan yang dia tak sakit...huhuhu...PDO..hang memfitnah orang suka sangat...tapi belum apa2 dah surrender...kalau betul2 berani keluarkan semula artikel yang si sepol tu sakit sebab sumpah laknat dia...itu akan membuktikan yang hangpa tak memfitnah mana-mana pihak dan teguh berpegang kepada apa yang hangpa dah terbitkan dulu...kalau tak hangpa sama je mcm anwar ibrahim....kaki fitnah!

Local Fighter said...

PDO,
Korg ckp berani ke Si Saipol tu tunjuk anu dia kat media..?
Nie aku nak tanya, ko dah tgk ke anu dia yg bernanah tu? hehe..

Dasar pembelit le org2 al-Juburi ni. Mmg kaki auta. Taule org HIndraf ramai kat PKR tp jgn le tiru perangai suka cakap putar belit.. hehe..

Ni lah standard org2 Fuckatan Riot.. tang dia sumer ok,halal,pahala,syumul. Tang bukan dia sumer haram,berdosa,masuk neraka.. hehe..

Anonymous said...

murai77..ko tu pencacai UMNO...
x puas ati plak...entah2 jubur ko pun dh penah kena entot2 kot..kih..kih..kah..kah..

ape??!! minat kat azwan ali...AWU..AWW..x kuasa nak layan ko la nyah...

kah..kah..kah...

SOKONG PDO...

Anonymous said...

Aku adalah salah seorang peminat Saiful liwat. Kalau kita intai kembali cerita Saiful kena liwat sememangnya banyak percanggahan fakta. Lebih banyak auta dari fakta.

Oleh kerana ramai yang mahu Anuar Ibrahim dituduh bersalah meliwat maka orang kena liwat dilihat seperti padri keristian yang diagong-agongkan.

Aku rasa ingin jadi macam Saiful...
Jadi mangsa liwat dapat jumpa dengan bakal perdana menteri Malaysia. Walau pun bodoh boleh dapat biasiswa.
Jadi mangsa liwat jadi anak emas polis. Kemana saja pergi pasti polis akan jaga keselamatan..
Jadi mangsa liwat dapat perhatian dan simpat dari peguam dan hakim. Jadi mangsa liwat hidup bertambah mulia dan kaya.
Jadi mangsa liwat lebih popular dari siti nurhaliza.
Hanya menjadi mangsa liwat boleh dapat segala-galanya.

Ada sesiapa yang nak meliwat aku...? sila letakkan no telepon dalam blog ini

Anonymous said...

SAYA BABI NEGARA
SAYA BABI NEGARA
SAYA XBUNUH ALTANTUYA
SAYA XTAU CNME NAK KELUARKAN C4


CORRECT
CORRECT
CORRECT

Anonymous said...

Pahang daily Pengecut... Skadar cerita je.. ngko ni sama tahap dgn mak joyah yg suka bawak mulut fitnah org kampung. Biasa la Mentaliti yahudi. Dia aje yg bagus.. Bunuh org pun takpe.. halal...

Anonymous said...

SAYA BABI NEGARA
SAYA BABI NEGARA
SAYA XBUNUH ALTANTUYA
SAYA XTAU CNME NAK KELUARKAN C4
MENTALITI SAYA BUKAN ORG YAHUDI
JUDI HALAL KAT GENTING TU LeH MASUK DALAM GDP NEGARA,INGAT MENTALITI SAYA BUKAN ORG YAHUDI,
BUNUH ORANG XPE,SeBAB MENTALITI SAYA BUKAN ORG YAHUDI,KAT COW KIT,POLIS LEH BIARKAN JE ORG LANGGAN PELACUR,OPS MENTALITI SAYA BUKAN ORG YAHUDi..


CORRECT
CORRECT
CORRECT
///

Anonymous said...

MEMANG ENGKO BABI NEGARA
PARTI PAKATAN KO YANG JUMUD TU BABI NEGARA YANG DIKETUAI OLEH AL-JUBURI.
POLITIK YANG SEBELUM NI AMAN DI KUCAR KACIRKAN.
MEMALUKAN NEGARA.
MEMANG KO BABI NEGARA.
KO JUBURI NEGARA. YB DAH SIBUK2 DENGAN POLITIK DAN KURANGKAN PERHATIAN KEPADA RAKYAT KERANA ADANYA KO BABI NEGARA.

B= BERHORMAT
A= ANWAR
B= BIN
I= IBRAHIM

CORECT
CORECT
CORECT

Anonymous said...

SAYA BABI NEGARA(BN)
SAYA BABI NEGARA(BN)
SAYA XBUNUH ALTANTUYA
SAYA XTAU CNME NAK KELUARKAN C4
MENTALITI SAYA BUKAN ORG YAHUDI
JUDI HALAL KAT GENTING TU LeH MASUK DALAM GDP NEGARA,INGAT MENTALITI SAYA BUKAN ORG YAHUDI,
BUNUH ORANG XPE,SeBAB MENTALITI SAYA BUKAN ORG YAHUDI,KAT COW KIT,POLIS LEH BIARKAN JE ORG LANGGAN PELACUR,OPS MENTALITI SAYA BUKAN ORG YAHUDi..


CORRECT
CORRECT
CORRECT
(ni ayat hakim BABI NEGARA @ BN)
///

JGN TIRU EK
COPYRIGHT....

wakakaka

Anonymous said...

apo kabor orang pahang...glemer org pahang gini.moh ngail sg pahang.

Anonymous said...

Salam semua...
Saya tidak memihak mana-mana parti dan hanya ingin memberi pandangan di sini:

1. Dalam kejadian liwat mesti ada sekurang2nya 2 pelaku. So dalam kes liwat Saiful, Saiful (pelaku 1)telah menuduh DSAI (pelaku 2) meliwat Saiful.Justeru, Saiful kena mengemukakan bukti sebab dia pelaku dan penuduh. Kes ini masih dibicarakan di Mahkamah. Jika Saiful gagal maka Saiful memfitnah DSAI.


2.Dalam kes PDO, PDO yang menuduh Saiful menghidapi penyakit STD dan Saiful menafikannya. Justeru, PDO perlu kemukakan bukti di mahkamah untuk buktikan dia bercakap benar. TETAPI PDO TELAH MENYERAH KALAH. Maka boleh disimpulkan PDO telah memfitnah Saiful.

Kpd penyokong DSAI, jika anda yakin DSAI difitnah oleh Saiful, anda x sepatutnya memfitnah Saiful semula. Ini menjadikan anda tiada bezanya dengan Saiful.

Nasib baik saya tak mengundi dalam GE lepas.. PR dengan BN 2 x 5 jer..

Pasal Ramlang Porigi tu saya rasa dia dah hilang kredibiliti sebagai seorang agamawan.. Kalau dia tahu sumpah Saiful tu x sah dsb kenapa dia tidak tegur ketika di Masjid Wilayah..Tetapi dia membuat kenyataan tu di pentas politik..

So lepas ni kalau dia terjumpa kes zina dia tengok jer zina tu sampai habis lepas seminggu baru cakap kat ceramah politik orang itu berzina. Bukan ke iman adalah pemimpin masyarakat dalam hal ehwal agama? Apa jenis imam dia ni..

Penduduk Kuantan

Anonymous said...

Sudahlah PDO..kencing kuat

Anonymous said...

bagus juga blog ni. boleh kita sama2 semaikan juwa budaya memfitnah pulak lepas ni. sebelum ni, lompat2 parti, hentam sesama kaum. biar generasi kita hancur. teruskan memfitnah. teruskan... oh yeah... biar kita sesama kaum bergaduh.. macam sejarah kaum negara lain terutama bangsa arab bergaduh sesama sendiri. kita teruskan. jangan fikirkan moral generasi akan datang. teruskan memfitnah.. contohi blog ini berjaya dengan berkesan memfitnah.

Anonymous said...

sapa yang babi negara sebenarnya? pemimpin2 PAS dan PKR lah yang menjadi babi negara. DAP sembelih sorang demi seorang.

PAS dan DAP lah yang beria-ia nak bela babi kononnya nak tarik hati org cina supaya sokong dan undi mereka dalam pilihanraya. DAP pun tak seghairah PAs dan PKR. isu nya ialah sapa sebenarnya yg nak makan babi?

Dua-dua jadi hamba kafir. Sanggup menjatuhkan kerajaan Islam semata-mata kerana dengki dan irihati . Mereka2 ini lebih sanggup gadai negara kepada musuh2 Islam asalkan UMNo tumbang. Sampailah masanya UMNo menilai kembali layanan mereka terhadap puak-puak sebegini. Perlukah lagi mereka dilayan sebagai bumiputera sebagaimana ahli2 UMNo yg lain?! atau kumpulkan penyokong2 fanatik ini kedala kategori bukan bumiputera supaya mereka faham dan merasai erti kesamarataan dan tahu dasar diuntung atas kenikmatan yg diterima selama ini! Selama ini mereka tidak merasai keperitan itu semua kerana UMNO memberi nikmat hidup yang senang lenang tanpa mereka tahu nak bersyukur!

Hasrat PAS dan PKR x akan kesampaian ..percayalah Allah akan melaknat hampa!!! Impian Anwarnak jadi PM juga akan berkecai percayalah! Allah tidak akan sekali-kali menaikkan puak-puak munafik dan perosak agama. Puak -puak ini akan dihumban ke api neraka walau siapapun mereka waima alim ulamak sekalipun selagi mereka berpegang dengan kebathilan dan menyesatkan umat dengan fatwa2 karut dan sesat lagi menyesatkan!

Anonymous said...

Anwar haruslah bersumpah,kalau bukan nk memuaskan hati rakyat,sekurang-kurangnya di berani berdepan ALLAH.. Kalau dh dia ckp polis tak boleh percaya,kerajaan tak percaya,undang-undang tak percaya,takkan Allah pon tak percaya?Takkan percaya dengan diri sendiri sahaja? Jangan sehingga anda nampak terdesak. PDO andai anda tidak bersalah,sila tampil di balai polis. Jika tidak..hurm. Anda tak ubah macam Karpal,cakap dalam dewan rakyat mengharap imuniti,tapi anda mengharap invisibility. Maaf!

Anonymous said...

Mungkin baru ni dia terbaca PDO kut..

Anonymous said...

suke sangat kata pnyokong PR anggap pemimpinnya maksum,ape bezanya pyokong BN??BN naik harga minyak,naik harga tol dan PR bangkang pun korg kata BN betul PR salah..pdhal poket sendiri yg rabak...ingat,PR dah cakap haritu harga minyak akan jatuh semula... Selangor bg air percuma pun korg kutuk. kat melaka bela babi tak terkawal korg tutup mata,org nak buat kandang babi yg terkawal korg kutuk pdhal asalnya cadangan BN...PDO salah sebab buat tuduhan xde bukti,korg pun salah tuduh DSAI liwat tapi xde bukti..liwat suka sama suka atau paksaan pun xleh nak jelaskan.. kalau xleh nak halang org buat fitnah,jgn kita sendiri buat fitnah... bila nak rampas kuasa semuanya sah,bila dah tergugat kene pulak tunggu mahkamah tentukan sah ke tidak... penyokong PR berhimpun dikata salah,penyokong BN xpe pulak..

Anonymous said...

mudah-mudahan kerajaan perak dibubarkan and tengok siapa yang rakyat pilih.

Saya boleh guarantee, PR menang majoriti dengan lebih banyak!

anti umno said...

saiful ni bukan boleh percaya sgt...

Anonymous said...

jangan risau, dia satu hari pasti diliwat najis Raz

Anonymous said...

Kepada mahasiswa2.. Mari kita ramai-ramai melawat rumah Pak Ajib, mintak biasiswa..

kah kah kah..

Anonymous said...

Saiful tu, lubang bontot dia dah koyak rabak, terobek dah. Bukan anwar yang jolokkan, tapi orang najib sendiri yang tutuh lubang jubor dia. Lepas tu, biasa la puak UMNO babi.. buat cerita nak burukkan pembangkang.

Anonymous said...

hahahaha..
LAWAN TETAP LAWAN...
seorang yg menuduh & tertuduh hendaklah kite melihat akhlak & peribadinya..

sepul telah dikambing hitamkn...
sama jugak kes sirul & bunuh altantuya...
org yg munafik je suka bersumpah2 nih...

bg org lelaki yang bermaruah & berakal... xde mase nk memikirkn kes bodoh sepul nih!!
memalukn kaum Adam!!

Anonymous said...

Wah!wah! tak sangka aku. Rupa-rupanya ramai betul org UMNO BN yang baca blog ini. Syabas PDO! Ini kejayaan anda sebenarnya. Tahniah!

Anonymous said...

Xade kesan-kesan trauma pon kat muka Si Seypol tu.. malah berbangga pulak tu.. manusia jenis ape lar budak tu..

aku sarankan dia amik insuran bontot lar macam J.LO..

Memalukan..

Anonymous said...

Pemikiran barua-barua PKR/PAS yang telah rosak teruk. Kalau berani sila berdebat dengan aku di 012-4700203, baru aku tau sapa yang ada telur atau sekadar omongan bodoh disini. Aku cabar korang...VX

Anonymous said...

kebenaran akn muncul jua..jaga2 lah ko sepol..tak de benda lain yg nak ko kecohkan..asyik2 bontot busuk ko tu jgk la yg nak ko banggakan...eeeee..buat malu aje..bangga la tu org asyik bcerita psl bontot hitam dia tu...

Anonymous said...

aik.. kes mahathir-anwar, mahkamah betol.. mcmane kes saiful-POD, blom start kes lg, mahkamah akan tetap salah???


oh silap.. PR mmg sume betol kan..

Anonymous said...

to Anonymous
TAk suka Boleh pergi!!!
TAk perlu susah HAti!!!

Teruskan perjuangan anda!!! PDO!!!

Standardla !
-apa-apa jer yg bleh menjatuhkan
BN!! akan TERTINDAS!!!

blogger 4 free.. Blogger 4 fun!...
janji x melanggar peraturan pacik google dah memadai...
selebihnya terpulang kepada penuis blog tu...
x perlu register domain!.. yg boleh mengaitkan pada OWNER blog
x der itam puti.!! x der cap jari!!


PDO!! Tulis la Ikut Suka Ko!!
slebihnya biarla pembaca yg tentukan!!
klu " pembaca tak suka bole pergi-Tak perlu susah hati".
banyak lagu BENDA mengarut di INTERNET!!! nie....

x perlu kalah saiko!~!
PDO x perlu tunjuk hebat ngko penulis...PDO YG BERKABELITI!!
KLU NAK LAWAN!! LAWAN di blog LA.. AHAHAHA

ko rasa klu ko wat laporan POLIS mengenai PDO di HACK... BLEH di terimaka???
ada tindakan ka????

benarkah ko pemilik PDO!????
begitu la sebaliknya...


ISA
ikut suka aku!

x der kuasa alang aku di ALAM maya!!

Anonymous said...

PR-PAKATAN RAPUH @ PAKATAN RIOT

apa la korang bagi aku..lebih baik jgn lebih2 berpolitiking la..tu la kaduk dapat junjung mmg la mcm nih..tak reti2 nak hormat Sultan..Tambi kadih mmg la mcm tu dapat kuasa sikit je dah lebih dari Sultan..PKR tu aku rasa Parti Keling kot sbb semanya aku tgk ramai yg hitam legik dah sama lebih kurang dengan Ketuanya..dalam diam PR korang kena diKambingHitamkan oleh DAP..dan jugak korang lihat la apa jd kat Penang skang nih..Kontraktor Melayu kelas F bakal gulung tikar..konon undian Tender tapi untuk rm30ribu je yg 50 ke 100ribu keatas semua bg kat kroni DAP je..Dulu Masa BN semua undian tender utk RM200ribu..Org2 Melayu dalam PR korang muhasabah diri la dan jugak yg undi DAP korang dah kena ROket tepat...Tahniah.!!!pada PDO ko pun 2x5 Tolol Bahlol Kadiwol Badiwol..takder kerja cari kerja..korang igt org2 PR nak tolong ko bila kena dakwa kat mahkamah ko sape..len la RPK..heheh..RPK@PKR (tunggang terbalik je huruf tuh tujuannya same je..

Anonymous said...

to Anonymous
TAk suka Boleh pergi!!!
TAk perlu susah HAti!!!

Teruskan perjuangan anda!!! PDO!!!

Standardla !
-apa-apa jer yg bleh menjatuhkan
BN!! akan TERTINDAS!!!

blogger 4 free.. Blogger 4 fun!...
janji x melanggar peraturan pacik google dah memadai...
selebihnya terpulang kepada penuis blog tu...
x perlu register domain!.. yg boleh mengaitkan pada OWNER blog
x der itam puti.!! x der cap jari!!


PDO!! Tulis la Ikut Suka Ko!!
slebihnya biarla pembaca yg tentukan!!
klu " pembaca tak suka bole pergi-Tak perlu susah hati".
banyak lagu BENDA mengarut di INTERNET!!! nie.... x d saman!!!
sbb bkan org malaysia...

x perlu kalah saiko!~!
PDO x perlu tunjuk hebat ngaku ngko yg tulis. kelak merana diri!!

KLU NAK LAWAN!! LAWAN di blog LA.. AHAHAHA.

klu ko wat laporan POLIS mengenai PDO di HACK... BLEH di terimaka???
ada tindakan ka????
begitu la sebaliknya...
Tak PERlu la.. Ko pi serah diri.. utk buktikan keleberiti mu!!..
anya akan menyusahkan ko!!

Alaman Blog... adalah untuk.. penulisnya.. nak wat apa....

ISA


FxxK GoV

Anonymous said...

to Anonymous
TAk suka Boleh pergi!!!
TAk perlu susah HAti!!!

Teruskan perjuangan anda!!! PDO!!!

Standardla !
-apa-apa jer yg bleh menjatuhkan
BN!! akan TERTINDAS!!!

blogger 4 free.. Blogger 4 fun!...
janji x melanggar peraturan pacik google dah memadai...
selebihnya terpulang kepada penuis blog tu...
x perlu register domain!.. yg boleh mengaitkan pada OWNER blog
x der itam puti.!! x der cap jari!!


PDO!! Tulis la Ikut Suka Ko!!
slebihnya biarla pembaca yg tentukan!!
klu " pembaca tak suka bole pergi-Tak perlu susah hati".
banyak lagu BENDA mengarut di INTERNET!!! nie.... x d saman!!!
sbb bkan org malaysia...

x perlu kalah saiko!~!
PDO x perlu tunjuk hebat ngaku ngko yg tulis. kelak merana diri!!

KLU NAK LAWAN!! LAWAN di blog LA.. AHAHAHA.

klu ko wat laporan POLIS mengenai PDO di HACK... BLEH di terimaka???
ada tindakan ka????
begitu la sebaliknya...
Tak PERlu la.. Ko pi serah diri.. utk buktikan keleberiti mu!!..
anya akan menyusahkan ko!!

Alaman Blog... adalah untuk.. penulisnya.. nak wat apa....


FxxK GoV

miegual said...

dari pengamatan aku la yang masuk komen dlm blog PDO pasal saman saiful aku nampak semuanya bodoh belaka murai77 aku nampak lgi bodoh nama je islam tapi akal takde, sembahyang aje 5 waktu tapi cakap macam org tak sembahyang (eh awk sembahyang ke)

sedap mulut je kata kat org, diri sendiri macam tapir... sedar la sikit ko tu org melayu islam, kalu nak komen, komen la yg sedap dibaca baru org kata ko org berbudi bahasa....

miegual said...

untuk pdo aku syorkan awk diamkan diri dulu sementara pasal sepol ni, biar org nak kata yang penting awk tetap lawan.....

Anonymous said...

ULASAN

Kontroversi: Kes Saiful Saman Pahang Daily, Dia Menang Tidak Bererti Benar, Kami Mengalah Tidak Semestinya Memang Salah, Lawan Tetap Lawan !!

Ramai pembaca yang menghina dan mengutuk kami seolah-olah kami bersalah.

SAUDARA BERSALAH KERANA MEMAPARKAN KISAHNYA DENGAN TUDUHAN SEOLAH-OLAH IANYA BENAR YANG MANA BUKTI TIDAK DISERTAKAN DAN SAUDARA SENDIRI TAK PASTI. JIKA SAUDARA RASA BERTANGGUNGJAWAB SERTAKAN BUKTI, SUMBER DAN SEBAGAINYA.

Mereka terpengaruh dan percaya dengan kata-kata budak Saiful Bukhari Azlan itu. Walhal jika dilihat kepada anak muda ini, mana mungkin kita boleh mempercayai lagi kata-katanya. Dalam kes yang dikatakan "fitnah" yang kini diwar-warkan oleh media arus perdana, kononnya Saiful benar dan betul.

MASYARAKAT HANYA AKAN AKUI SAIFUL BENAR DAN BETUL ATAU SALAH DAN TAK BETUL JIKA ADA BUKTI YANG NYATA. BUKAN MASALAH TERPENGARUH ATAU PERCAYA. KEMUKAKAN BUKTI, SUMBER DAN SEBAGAINYA YANG DAPAT MENYOKONG PAPARAN SAUDARA YANG KINI DIKATAKAN “FITNAH” UNTUK MENJADIKAN IANYA BUKAN FITNAH TAPI BENAR!!! SAUDARALAH YANG MEMPENGARUHI MASYARAKAT SEBENARNYA. TAMPIL KEHADAPAN UNTUK PERTAHANKAN SAUDARA JIKA SAUDARA DIPIHAK YANG BENAR (SEPERTI KATA SAUDARA).

Membuat laporan polis kononnya dia difitnah tidak semestinya dia betul.

TEPAT SEKALI!!! MASYARAKAT SEKARANG PANDAI MENILAI. LAPORAN POLIS TIDAK MENUNJUKKAN DIA BETUL. SAUDARA PUN SAMA, SAUDARA MELENTING DAN MARAH APABILA RAMAI PEMBACA YANG MENGHINA DAN MENGUTUK BLOG SAUDARA. ITU JUGA TAK MENUNJUKKAN YANG LAPORAN SAUDARA ITU BETUL. SIAPA YANG BETUL? HANYA ALLAH DAN SAIFUL YANG TAHU. BENARKAH DIA SAKIT “ANU”NYA…HANYA DIA YANG TAHU.

Samalah juga dengan apa yang berlaku kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dulu, awal-awal lagi beliau telah membuat laporan polis yang dia difitnah oleh Saiful Bukhari. Maka itu kenapa tiada tindakan dan Saiful masih terus mendabik dada kononnya dia tidak bersalah?.

BUKAN HAK KITA MENENTUKAN SIAPA YANG BERSALAH. LAPORAN POLIS DSAI JUGA TAK MENUNJUKKAN DSAI DIA SEMESTINYA BETUL JIKA MENGIKUT KATA SAUDARA DAN JUGA SAYA. LAPORAN POLIS TAK TUNJUKKAN DIRINYA BETUL.

Begitu juga jika mahu dibanding diri Saiful dengan Imam Ramlang Porigi. Mana satu yang lebih kita terima keterangannya?.

TAK PERLU DIBUAT PERBANDINGAN. HISAB ALLAH AMAT TEPAT ATAS SETIAP INDIVIDU.

Saiful mahu menyaman Iman Ramlang, kononnya telah memutar belitkan kenyataan kerana tekanan daripada pihak-pihak tertentu. Maka itu manusia seperti Saiful ini akan menyaman siapa sahaja yang mempunyai maklumat tentang dirinya.

SAMALAH DENGAN LAPORAN POLIS TADI. TINDAKAN MAHU MENYAMAN TIDAK MENUNJUKKAN SESEORANG SEMESTINYA BETUL. KARPAL SINGH IS KING YANG MAHU MENYAMAN SULTAN PERAK JUGA TIDAK MENUNJUKKAN KARPAL TU SEMESTINYA BETUL. MAAFKAN SAYA JIKA SAUDARA MERUPAKAN PENYOKONG KUAT KARPAL SINGH.

Kenapa ini berlaku? Kerana Saiful tahu beliau akan dilindungi oleh mahkamah dan pihak-pihak tertentu. Justeru itulah kami tidak hairan yang beliau akhirnya membuat laporan polis dan mahu menyaman Pahang Daily Online. Apakah kami takut dengan tindakan beliau itu?. Kami akan lawan dan terus lawan, bahkan kami tetap yakin dengan segala apa yang diperkatakan selama ini.

ITU HANYALAH PANDANGAN SAUDARA DAN MUNGKIN RAKAN-RAKAN SAUDARA YANG BELIAU DILINDUNGI. KENYATAAN INI JUGA TAK MENUNJUKKAN IANYA SEMESTINYA BETUL, KAN? SAUDARA SEMEMANGNYA TIDAK PERLU TAKUT KERANA SAUDARA ADA “BUKTI”. BERANI KERANA BENAR. SAUDARA YAKIN DENGAN SEGALA YANG DIPERKATAKAN SELAMA INI (YANG DIPERKATAKAN OLEH SAUDARA SELAMA INI). YAKINLAH BAHAWA ALLAH BERSAMA DENGAN ORANG-ORANG YANG BENAR. SAMA ADA SAIFUL BENAR ATAU SAUDARA BENAR…. HANYA ALLAH YANG TAHU.

Dalam Malaysia memang berkata benar akan dikatakan "fitnah". Berkata "salah" akan dianggap benar. Sebab itulah Saiful tidak didakwa oleh mahkamah biarpun dia memutar belit kenyataan liwatnya. Dari dipaksa kepada suka sama suka kemudian dipaksa kemudian suka sama suka.

ITU HANYALAH PANDANGAN SAUDARA DAN MUNGKIN RAKAN-RAKAN SAUDARA YANG DALAM MALAYSIA MEMANG BEGITU. BAGI SAYA, YANG BENAR TETAP BENAR DAN YANG SALAH TETAP SALAH. FITNAH TETAP FITNAH. BENAR TETAP BENAR. AZAB BAGI FITNAH CUKUP BESAR DAN TAK TERTANGGUNG OLEH KITA. SAMA ADA SAIFUL BENAR ATAU FITNAH ATAU SAUDARA BENAR ATAU FITNAH HANYA SAIFUL, SAUDARA DAN ALLAH SAHAJA YANG TAHU.

Kemudian bersumpah laknat sehari menjelang pencalonan pilihanraya kecil Permatang Pauh.

BERSUMPAH DENGAN NAMA ALLAH BAHAWA JIKA SUMPAH ITU PALSU, BALA AKAN MENIMPA KEPADANYA. ITU JANJI ALLAH. DI SINILAH HARINYA ADMIRE DAN RESPECT SAYA KEPADA DSAI BERAKHIR. BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH. BANYAKLAH DOLAK DALIK DSAI TIDAK MAHU BERSUMPAH KERANA ANGGAP IA TAK BETUL ATAS NASIHAT. TAPI BERDIRI LANTANG DIBELAKANG ORANG YANG BUKAN ISLAM BERSUMPAH ATAS KERTAS. (RUJUK BEBERAPA PERAKUAN BERSUMPAH YANG DIWAR-WARKAN). MASYARAKAT TAHU MENILAI KECUALI ORANG-OARANG YANG TAKSUB. APAKAH KERANA “TAKUT” DIMAKAN SUMPAH KERANA BERANI KERANA BENAR DAN TAKUT KERANA SALAH? HANYA DSAI DAN ALLAH TAHU.

Bukankah ini semua ada motif disebelalik pendedahan itu sebenarnya. Justeru itu, apakah motif PDO mendedahkan tentang kesihatan Saiful Bukhari Azlan ini.

MOTIF…. YA, APAKAH MOTIFNYA? SAUDARA JUGA ADA MOTIF APABILA MEMBUAT PENDEDAHAN ITU TANPA MENYATAKAN DENGAN JUJUR DAN TEPAT BUKTI, SUMBER DAN SEBAGAINYA. SAUDARA BENAR-BENAR BERTANGGUNGJAWAB? MAKA, SAUDARA TAHU APA YANG YANG DIPERLUKAN… DAN MUNGKIN APABILA SAMPAINYA MASANYA YANG MANA SAUDARA DIASAK ATAU DITUDUH “MEMFITNAH” ADAKAH SAUDARA SANGGUP BERSUMPAH LAKNAT MENANGGUNG BALA JIKA SAUDARA TAK BETUL ATAU HANYA MEMBUAT PERAKUAN BERSUMPAH DI ATAS KERTAS DENGAN BAYARAN BEBERAPA RINGGIT. SAUDARA AMAT JELAS CUKUP YAKIN DENGAN DIRI SAUDARA. SYABAS!!! SAUDARA BERANI KERANA SAUDARA BENAR. TAPI SAUDARA SEHARUSNYA BERASA TAKUT JIKA SAUDARA SALAH. SAYA HARAP SAUDARA BENAR KERANA AZAB ALLAH AMAT SIKSA. HANYA ALLAH DAN SAUDARA SAHAJA TAHU SAMA ADA SAUDARA BETUL ATAU SALAH. SAYA TAK TAHU.

Dan apakah beliau benar-benar tidak sakit seperti yang digambarkan kepada media. Orang sakit akan sihat seketika bila hari-hari dirawat. Apakah Saiful berani menunjukkan "Anunya" kepada media? Atau membuka bajunya untuk menunjukkan bukti beliau tidak seperti yang digambarkan. Begitu juga kami, ramai yang mahukan kami mengemukakan bukti kukuh tentang perkara ini.

SECARA LOGIKNYA, BEBAN KEMUKAKAN BUKTI JATUH KEPADA YANG MEMBUAT PERTUDUHAN. TAK KIRA APALAH BUKTINYA…ASALKAN BOLEH DITERIMA DAN BENAR. TAK GITU? BARULAH ORANG HORMAT.

Bagi kami, tiada gunanya mengemukakan bukti untuk berhadapan dengan "mamat Sepol" ini.

HAKIKAT. BERANI KERANA BENAR. SAUDARA MELENTING BILA RAMAI PEMBACA “MENGHINA” DAN MENGUTUK KAMI SEOLAH-OLAH SAUDARA BERSALAH. MASYARAKAT AKAN BERKATA… “ TIADA GUNANYA MENGEMUKAKAN BUKTI ATAU TIADA BUKTI?”… FIKIR-FIKIRKAN. TAK RUGI KEMUKAKAN BUKTI JIKA SAUDARA BENAR…

Kerana segala bukti sudah pasti akan ditolak oleh mereka. Samalah juga dengan bukti pemeriksaan doktor Pusrawi yang beliau tidak diliwat oleh sesiapa. Namun, Saiful tetap mengatakan dirinya diliwat malah terus menjaja cerita itu hingga menyebabkan doktor terbabit dipersalahkan. Maka itu, apakah jika kami mengeluarkan bukti Saiful akan akur dengan segala pendedahan ini. begitu juga rakyat yang melihat adengan ini?.

SAIFUL AKUR ATAU TIDAK BUKAN MASALAHNYA. PERSOALANNYA, PENDEDAHAN YANG SAUDARA BUAT UNTUK BACAAN MASYARAKAT, MAKA YANG MAHUKAN BUKTI IALAH MASYARAKAT. MASYARAKAT DAN RAKYATLAH YANG AKAN MENILAI BUKTI SAUDARA ITU NANTI. SAIFUL AKUR ATAU TIDAK BUKAN PERSOALANNYA.

Kami akan terus lawan dan tetap lawan dengan apa yang berlaku ini.

LAWAN JANGAN TAK LAWAN JIKA SAUDARA BENAR.

Paling melucukan ada juga yang mahukan kami menunjukkan bukti apakah kami nampak penyakit yang dialami oleh Saiful itu.

MEMANG MELUCUKAN YANG MAHU SAUDARA TUNJUK BUKTI ATAU NAMPAK SENDIRI PENYAKIT TU. TAPI BAGI SAYA DAN ORANG YANG WARAS KAMI CUMA MAHU TAHU BUKKTI YANG SAUDARA KATAKAN ADA TU. TIDAK KIRA DALAM BENTUK APA. MASYARAKAT TERIMA ATAU TIDAK BUKTI SAUDARA ITU KEMUDIAN CERITA. SAUDARA SENDIRI KATA SAUDARA YAKIN. SAUDARA YANG BUAT PENDEDAHAN, SAUDARA YANG BERTANGGUNGJAWAB TUNJUKKAN BUKTI. JANGAN DOLAK-DALIK SEPERTI DSAI BERKENAAN SUMPAH. ADA BUKTI NYATAKAN. MASYARAKAT MAHUKANNYA DAN IANYA BOLEH BERSIHKAN PAHANG DAILY JIKA BENAR. TAK GITU.


Sebelum menjawabnya, kami juga ingin bertanya apakah ada orang menyaksikan Saiful diliwat oleh Anwar Ibrahim. Bukankah kita hanya mendengar kata-katanya dan laporan polis yang dibuat oleh beliau sahaja.

HANYA ALLAH, ANWAR DAN SAIFUL YANG TAHU.

Akhirnya kita diperbodohkan untuk mempercayai sesuatu yang tidak masuk dek akal fikiran.

KITA SEBENARNYA TIDAK BODOH. MASUK AKAL MEMANG MASUK AKAL. BETUL TAK BETUL HANYA MEREKA YANG TAHU. SAIFUL AMBIL JALAN YANG BERANI DENGAN SUMPAH LAKNATNYA. ANWAR AMBIL JALAN YANG “BERANI” KATA SUMPAH LAKNAT TAK BOLEH SEBAB DINASIHATKAN ULAMAKNYA. HMMMM…

Kini tentang penyakit Saiful, bodohlah kami jika kami katakan yang kami melihat dengan mata sendiri.

SAUDARA KATAKAN ADA BUKTI, DEDAHKAN LAH BUKTI. TAK KIRA APA BUKTI.

Sedangkan dalam masa yang sama Saiful menghilang diri dan sesekali muncul untuk membuat laporan polis atau pun sidang media. Itu sahaja tugas beliau sekarang ini. Kemudian beliau hilang lagi tanpa dapat dikesan. Apakah kita harus yakin dengan kenyataan yang beliau sihat dengan memek muka yang begitu ceria semalam?. Sedangkan ketika bersumpah laknat di Masjid Wilayah dulu, memek mukannya juga ceria sedangkan beliau adalah "mangsa liwat"?. Maknanya beliau adalan "pelakon popular" alaf baru yang boleh menagih simpati rakyat untuk mempercayai apa yang dinyatakan.

Namun, haruskah kita menerima kata-katanya itu.

HARUSKAH KITA MENERIMA KATA-KATANYA? HARUSKAN KITA JUGA MENERIMA KATA-KATA SAUDARA. BUKTI… MASYARAKAT MAHU BUKTI.

Bagaimana pula jika kami pula menfailkan saman terhadap Saiful Bukhari atas alasan beliau cuba untuk menfitnah dan menjatuhkan maruah Pahang Daily Online di mata rakyat !

JIKA IANYA BENAR DAN MAMPU MEMPERBAIKI MARUAH PAHAN DAILY DI MATA RAKYAT. LAKUKAN YANG SEPATUTNYA. BERANI KERANA BENAR TAKUT KERANA SALAH.
BAGI RAKYAT, SELAGI SAUDARA MASIH BERDOLAK DALIK…MARAUH SAUDARA DAN PAHANG DAILY TELAHPUN SEBENARNYA JATUH DI MATA RAKYAT. TAK GITU?

[Justeru itu, biarpun jika dibawa ke mahkamah sekali pun maka kami yakin Saiful akan menang dalam kes ini. Kerana beliau mempunyai segalanya, sedangkan PDO tiada apapun yang harus dibanggakan.

“Sedangkan PDO tiada apapun yang harus dibanggakan?”

KATA ADA BUKTI TADI. PENDEDAHAN YANG DIBUAT UNTUK RAKYAT BACA. BUKTI YANG “ADA” PUN UNTUK RAKYAT. JIKAPUN NANTI MAHKAMAH SEMEMANGNYA TAKKAN BERPIHAK KEPADA SAUDARA, YANG PENTING RAKYAT SEKARANG TIDAK BODOH UNTUK MENILAI. ATAU SAUDARA SEMEMANGNYA SUDAH MULA GOYAH….

Ingatlah, setiap kemenangan itu bukan bererti kebenaran dan setiap kemenangan itu tiada ertinya jika ia penuh dengan kecelaruan dan penipuan. Kami tidak akan menutup ruangan komen dalam blog ini, biarpun ada berbagai cacian dan makian yang dibuat terhadap blog ini. Apa yang penting, jika Saiful rasa beliau benar maka kami juga akan mempertahankan kebenaran laporan yang telah dibuat dalam blog ini. Jika mahkamah mengatakan kami salah, ia tidak bermakna Saiful benar. Samalah apa yang berlaku kepada Anwar Ibrahim, biarpun mahkamah sudah membebaskan beliau dari tuduhan yang dihadapi dalan kes liwatnya dulu, namun puak-puak UMNO terutamanya Mahathir Mohamad masih tetap mengatakan Anwar bersalah dan memang melakukan perbuatan tersebut. Apakah Mahathir benar atau memang Anwar bersalah?. Sedangkan mahkamah telah membebaskannya serta memutuskan Anwar tidak bersalah dalam kesnnya itu sebenarnya].

PEMBACA SILA NILAIKAN.

Anonymous said...

PDO..
Apa lagi jawab lahh..Kata ada bukti..Piiraahhhhhh..Bukti yg bacul mcm DSAI jugak lahh..tu..ckp pandai buatnya hampehhh..Tang kena kat BN sema salah tak betoii..tp bila kena tang DEPA(PR) memang dialu-alukan betoi belaka.sedangkan DEPA(PR) la yang memulakan semua ni..cissss!!!!!

Rakyat Hang PK la sendiri..!!!

Anonymous said...

nak bagi bukti kt sepol..hahahhaha...bukti pusrawi yg dia tidak diliwat, ada laporan perubatan, bergambar pulak tuu..itu pun sepol kata tak betl..lagi mau bukti kaa? PK2 lar sendiri..kalu PDO bagi bukti pun mesti mereka akan kata tipu!! Pembaca sila nilaikan

Anonymous said...

nak bagi bukti kt sepol..hahahhaha...bukti pusrawi yg dia tidak diliwat, ada laporan perubatan, bergambar pulak tuu..itu pun sepol kata tak betl..lagi mau bukti kaa? PK2 lar sendiri..kalu PDO bagi bukti pun mesti mereka akan kata tipu!! Pembaca sila nilaikan

Anonymous said...

Murai77 ini mistilah orang kuat umno lah. memang secocoklah king karpal singh kata orang macam ini PUC.Banding TPM dengan DSI 10x lebih baik DSI .Orang tuduh dia buat 'tu' dulu dia lawan dimahkamah dia menang tapi orang kuat umno tu kat Port Dickson dah sah dah tapi guna kuasa politik suruh padam saja. sekarang ni pulak dengan budak perempuan sampai hancur tulang nya dok napikan juga. Guna kuasa politik dan sami hindu nak padamkan juga. orang macam hang nilah penyokong kuat nya. apa jenis manusia lah ni.

Anonymous said...

mcm-mcm la yg berlaku di m'sia sekarang nih....tak tau sapa yg betul sapa yg salah....

adakah kalau DAP memerintah pahang...keadaan negeri pahang lebih baik?

Anonymous said...

Kalau DAP..sah sah mmg hancuqqq...mcm penang n perak jgak laa jd nyaa...
Rakyat PK la sendiri..

Anonymous said...

Murai77 ni sebenarnya geng aznul dan azwan ali, BAPUK BELAKA

Anonymous said...

Murai77 tu mmg suke buat spam, mmg sampah pon. Dasar sampah najis mmg mcm tu.. Sampah.. Oh.. Sampah.. Walau mcm mana anda berkata-kata, anda tetap sampah najis.. Hahaha..

Anonymous said...

Murai77, Kenapa anda suka jadi sampah? sbb anda mmg sampah. Murai77, kenapa anda ni bangang? mmg anda bangang tahap cipan kene liwat dgn kera.. Hahaha.

Anonymous said...

PDO kaki kencing kerana join partai pekencing rakyat.. eh pakatan ranjang.. eh pakatan reput ...

PDO bacul !!!!

~joesniper@mykmu~

Anonymous said...

haub la PDO kena saman ngan seypol jambu ... dapat gak dia pi haji ka, umrah ka bawak satu kampung dia, dia dapat faedah PDO jadi haprak ...

-anak pahang jati-

Anonymous said...

setuju sangat dengan ini:

sapa yang babi negara sebenarnya? pemimpin2 PAS dan PKR lah yang menjadi babi negara. DAP sembelih sorang demi seorang.

PAS dan DAP lah yang beria-ia nak bela babi kononnya nak tarik hati org cina supaya sokong dan undi mereka dalam pilihanraya. DAP pun tak seghairah PAs dan PKR. isu nya ialah sapa sebenarnya yg nak makan babi?

Dua-dua jadi hamba kafir. Sanggup menjatuhkan kerajaan Islam semata-mata kerana dengki dan irihati . Mereka2 ini lebih sanggup gadai negara kepada musuh2 Islam asalkan UMNo tumbang. Sampailah masanya UMNo menilai kembali layanan mereka terhadap puak-puak sebegini. Perlukah lagi mereka dilayan sebagai bumiputera sebagaimana ahli2 UMNo yg lain?! atau kumpulkan penyokong2 fanatik ini kedala kategori bukan bumiputera supaya mereka faham dan merasai erti kesamarataan dan tahu dasar diuntung atas kenikmatan yg diterima selama ini! Selama ini mereka tidak merasai keperitan itu semua kerana UMNO memberi nikmat hidup yang senang lenang tanpa mereka tahu nak bersyukur!

Hasrat PAS dan PKR x akan kesampaian ..percayalah Allah akan melaknat hampa!!! Impian Anwarnak jadi PM juga akan berkecai percayalah! Allah tidak akan sekali-kali menaikkan puak-puak munafik dan perosak agama. Puak -puak ini akan dihumban ke api neraka walau siapapun mereka waima alim ulamak sekalipun selagi mereka berpegang dengan kebathilan dan menyesatkan umat dengan fatwa2 karut dan sesat lagi menyesatkan!

Anonymous said...

Mana shoutbox ? dah kena sepam ker hehehehehe .... tu lah janji allah itu benar ... taubatlah sebelum terlambat ...

haji midun

Anonymous said...

kiter xleh wat kenyataan suka2 tanpa bukti yg kukuh...klo la citer PDO ni x btul,dan saiful xnak maafkan,menjawab la kt akhirat nanti...xnak masuk syurga ke penulis PDO?ker x taw rukun iman ni?taubatlah wahai ahli2 pakatan rakyat yang lalai...

Anonymous said...

Apalah kau orng ni bodoh sangat... sama Islam dok berlawan...mengata...yg org kafir dok genyih nak amik Malaysia hampa tak sedar... Lu pikirla sendiri

Anonymous said...

jgn mudah terpedaya PDO...yg taip ni sorang jer(si jubur) dier hantar benda yg same..selama ni xpenah pun rmai org komen psal PDO..teruskan,nk saman sape2 boleh saman cume sebab ape dier saman tu kengkadang tah ape2..tpi aku takutla..takut2 satu hari PDO pun ter'beli' dek kerajaan zalim sama seperti media2 lain di negara 'makkah jahil ini'(mekah sebelum tibanya rasul)

Anonymous said...

org sperti si sepul ni x leh dipercayai.....kalo betul die benar knp bile nk pilihan raya saje die kuar..ape cite?bape juta dh ko dpt habuan si sepul oiii....


p.s: this is automatic generate. No signature required.
REGARDS,
-Muzri a.k.a Muyie -
Kamrie Corporation
+6012-6656874
add me @YM:- nameless_oilux
http://www.saudagarceramic.com/kamriecorp
http://kamrie-ceramic.blogspot.com
#NON MLM JOIN DPT INCOME TTP RM100,RM200,RM700 TANPE PENAJAAN
http://tinyurl.com/hot-heatstuff
#HOT&HEAT STUFF CHOOSE HERE!!

Anonymous said...

kepada semua peminat-peminat sepol memang bodoh laaa dok bela kaki penipu macam tu..

terutamanya murai77 yang bangang lagi bahlol tu...

sepol dan murai sama saja..dua2 bangang..

Anonymous said...

DARI KORANG BUANG MASA BERGADUH SESAMA SENDIRI DAN MENJAHANAMKAN BANGSA SENDIRI BAIK KORANG BUAT DUIT, MAJU ANAK BANGSA CLICK SINI LEKAS...LOL www.neobux.com

DAN PADA ANAK2 MUDA ATAU ORANG TUA YANG DA BOSAN NGAN DRAMA KAT MALAYSIA NI, APA KATE LAU KITA MAIN GAME ONLINE NI DAN BUAT KOMUNITI DI DALAMNYA Silkroad Online

p/s:pm GlaiveGuruS lam game lau korang main gak (nama character aku da) WAKAKA

Anonymous said...

Teruskan perjuangan anda!!! PDO!!!

Standardla !
-apa-apa jer yg bleh menjatuhkan
BN!! akan TERTINDAS!!!

blogger 4 free.. Blogger 4 fun!...
janji x melanggar peraturan pacik google dah memadai...
selebihnya terpulang kepada penuis blog tu... dan ingat kita Ada hari pembalasan kelak..

x perlu register domain!.. yg boleh mengaitkan pada OWNER blog
x der itam puti.!! x der cap jari!!


PDO!! Tulis la Ikut Suka Ko!!
slebihnya biarla pembaca yg tentukan!! dan di Akhirat..

klu " pembaca tak suka bole pergi-Tak perlu susah hati".
banyak lagu BENDA mengarut di INTERNET!!! nie.... x d saman!!!
sbb bkan org malaysia...

x perlu kalah saiko!~!
PDO x perlu tunjuk hebat ngaku ngko yg tulis. kelak merana diri!!

KLU NAK LAWAN!! LAWAN di blog LA.. AHAHAHA...

BLOGGer nie GOOGLE yg register! dan penulis hanya terikat pada peraturannya! BUKAN BArisan yang bengkang!!!
KO bukan nya tulis di kolum Surat Khabar PON!

klu aku tulis komen
SAIPOL dulu di tunggang kini Menunggang DSAI... nak saman...
saman la!! Fxxk G*v

ko wat laporan POLIS mengenai PDO di HACK... BLEH di terimaka???
ada tindakan ka????
begitu la sebaliknya...
Tak PERlu la.. Ko pi serah diri.. utk buktikan keleberiti mu!!..
anya akan menyusahkan ko n keluarga mu..!!!

cadangkan ambil GAMBIR mana-mana menteri! n ko letak dkt PROFILE tu!!...

PDO!! la orang PALING!!! bodoh klo p Ngaku!!! nulih BLOG nie!!! Cari penyakit... biar lah AKhirat tentukan segalanya.....
BN tak der kuasa disini!!!
ini bukan domain & hosting berbayar!!

Ikut Suka Aku
FxxK GxV




From Hex goverment




_______________
joesniper@mykmu
(Najis mukhalazah qubra)

Anonymous said...

nape murai77 spam?

Anonymous said...

jangan lupa download & jalankan "CCleaner" untuk hapus cookies. di PC.


From Hex goverment




_______________
joesniper@mykmu
(Najis mukhalazah qubra)

Anonymous said...

SEPOL!! dulu Di tunggang Kini MEnunggang!!!

HIDUP PDO!!! HIDUP PDO!! HIDUP PDO!!

wadah Perjuangan RAKYAT masa kini

Marwan Bukhari said...

saya remaja yg cintakan Islam.. saya mendokong perjuangan Islam di peringkat kampus dan PAS sendiri... saya bencikan kezaliman... tapi saya sedih jika anda(PDO) membenci kezaliman dgn membuat kenyataan spt ini.. ini bukan budaya kita...

semoga dirahmati Allah, jalan kita jalan yg suci, diwarisi daripada nabi saw...

salam perubahan...

saud said...

truskn perjuangan utk membongkar ketidak adilan kezaliman kerjaan 'seson king'...

ingatkan mamat seko ni dah mampus rupanya masi idup lagi...dia muncul di saat2 genting krjaan b en/amino meracau...tapi kena ingat, stiap kali si sepol selipar ni muncul b en/amino dlm PRK...he he he amin!...lpas benanah, potong 'anunya, biji kasi tinggal...ini la balasan si pemfitnah...kena doa hajat rakyat msia yg cintakan keadilan...ini la yg dinamakan 'DAULAT RAKYAT'

Anonymous said...

HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!..

JAHANAM PKR!! JAHANAM DAP!! GO TO HELL PKR & DAP!!!. (PARTI KAFIR)

HIDUP PAS!!! THE BEST PARTY...

TAKBIRRRRRRRR!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!..

JAHANAM PKR!! JAHANAM DAP!! GO TO HELL PKR & DAP!!!. (PARTI KAFIR)

HIDUP PAS!!! THE BEST PARTY...

TAKBIRRRRRRRR!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!..

JAHANAM PKR!! JAHANAM DAP!! GO TO HELL PKR & DAP!!!. (PARTI KAFIR)

HIDUP PAS!!! THE BEST PARTY...

TAKBIRRRRRRRR!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!HIDUP PAS!!!..

JAHANAM PKR!! JAHANAM DAP!! GO TO HELL PKR & DAP!!!. (PARTI KAFIR)

HIDUP PAS!!! THE BEST PARTY...

TAKBIRRRRRRRR!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

HIDUP UMNO! HIDUP UMNO!...HIDUP PAS! HIDUP PAS!..( PARTI MELAYU ISLAM SEJAGAT )

PERGI JAHANAM DAP..PKR!!!PARTI SESAT BARAT...Diketuai oleh si sesat yang Durjana & Durhaka...Pergi Mampossss!!!!Dorang ni tak lain tak bukan nak Jadi kan Malaysia ni Republik of CONGO..kahkahkahkah...

HUa Hua Hua Hua....!!!!

P/S: Parti Melayu ISLAM Malaysia Sejagat (PMIMS..Bukan PPSMI..hehehe)..Lu Pk la sendiri...!!!

Anonymous said...

PDO jgn risau, aggap tomahan tu satu cabaran...rs'a yg tulis tu org yg sm je tu..sj nk buat provok, pantang dpt peluang je...menyalak x tentu pasal..

Anonymous said...

tu la, lain kali bawak la berita dengan fakta... bukan autaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

betu..betul..betul, apasal yang jaki sgt tu, pdo tak takut pun..pdo dan ramai blogger dah cabar sepol skrg, aku pun nak jawapan yang plg masuk akal siap dengan fakta dari sepol dan blog dia tu...dan yang penting LAPORAN PERUBATAN DIA YANG SAHIH DAN TIDAK BIAS (biasalah kalau hospital BN confirm ok punyer)!!!yeahhh.

Anonymous said...

Doktor kerajaan xleh cayer, sedangkan laporan doktor kes liwat dia pun bercanggah apalaa...kebodohan MELAMPAU

Anonymous said...

nasihat aku, pd pdo jadikan kes ini sbg pengajaran wpun sepol dan geng dia tu bangang,..lainkali setiap yang ko tulis kena simpan bukti baik-baik dan buktikan yang pdo adalah blogger bertanggungjwb...ko kena pertahankan blog ni tapi jgn menambah kecelaruan tu jer...wa respek pdo..

Anonymous said...

Kdg2 aku pikir, kenapa allah jadikan manusia yg tak berotak seperti murai77, anoymous ntah sapa2 kawan2 dia yg tak berotak tu. apa yg mereka dpt dgn menyokong siepol awww tu? PDO ko jgn risau, kami sentiasa mendoakan awak semoga selamat dunia dan akhirat. i'allah.Dunia akhir zaman, mmg mcmni, yg jahat dipandang baik manakala yag baik di pandang serong. Sabar yea... KEBENARAN AKAN MUNCUL AKHIRNYA.

Anonymous said...

Emak sayasuka citer pasal gembala kambing yang penipu, sekali dia tipu org terkena tapi lepas tu bila dia betul-betul tak tipu dia yang kena, padan muka tapi kali ni memang sepol terus jadi penipu..sampai satu masa dia tahu sapa dia atas dunia ni...

Anonymous said...

aku ada gak gi kat blog2 pro bn/umno,kesian kat pelampau-pelampau yang tulis melampau, menghina tak tentu pasal...bila kena serang je dgn jawapan yang ada fakta dan masuk akal oleh penyokong2 pr barulah senyap skjp pastu menyalak balik,...kesian kat anjing-anjing pasal dah ada org ganti tempat dia menyalak,sesuka dia jer..

Murai Eijal said...

1) Mantan Perdana Menteri Kanada,
Paul Martin tumbang apabila tiga parti mengadakan usul tidak percaya kepadanya melalui 'House of Commons',

Paul Martin terlibat dengan rasuah dan meluluskan Akta perkahwinan Awam Bill C-38 pada 1 Februari 2005 di 'House of Commons' yang menghalalkan perkahwinan sesama jantina.

2) James David Wolfensohn, merupakan Presiden Bank Dunia ke sembilan (1995 - 2005)berketurunan Yahudi.

Beliau merupakan trustee kepada ROKCKEFELLER FOUNDATION, yang mana pengasas2 nya adalah Yahudi keturunan Sephardic ( Yahudi campuran Sepanyol dan Portugis) .

kemudianya digantikan Paul Wolfowitz yang juga berketurunan Yahudi yang lansung tidak ingin membantu negara2 miskin di dunia dan ORANG PENTING dalam pencerobohan Amerika ke Iraq.

3. Ulamak sanjungan si Anwar Beraim iaitu Gus Dur.

Siapa yang tak kenal dengan Gus Dur?Ulamak yang dibawa dari Indonesia untuk memberi ceramah politik Anwar Beraim.

Pemimpin yang terkenal dengan skandal seks dan rasuah dan ditunbangkan di Indonesia.

Inilah KAwan2 rapat Anwar Beraim.

P/S: Azwan Ali tu kan abangnya Azmin Ali, orang kesayangan Anwar Beraim Al Juburi???

Murai Eijal said...

1) Mantan Perdana Menteri Kanada,
Paul Martin tumbang apabila tiga parti mengadakan usul tidak percaya kepadanya melalui 'House of Commons',

Paul Martin terlibat dengan rasuah dan meluluskan Akta perkahwinan Awam Bill C-38 pada 1 Februari 2005 di 'House of Commons' yang menghalalkan perkahwinan sesama jantina.

2) James David Wolfensohn, merupakan Presiden Bank Dunia ke sembilan (1995 - 2005)berketurunan Yahudi.

Beliau merupakan trustee kepada ROKCKEFELLER FOUNDATION, yang mana pengasas2 nya adalah Yahudi keturunan Sephardic ( Yahudi campuran Sepanyol dan Portugis) .

kemudianya digantikan Paul Wolfowitz yang juga berketurunan Yahudi yang lansung tidak ingin membantu negara2 miskin di dunia dan ORANG PENTING dalam pencerobohan Amerika ke Iraq.

3. Ulamak sanjungan si Anwar Beraim iaitu Gus Dur.

Siapa yang tak kenal dengan Gus Dur?Ulamak yang dibawa dari Indonesia untuk memberi ceramah politik Anwar Beraim.

Pemimpin yang terkenal dengan skandal seks dan rasuah dan ditunbangkan di Indonesia.

Inilah KAwan2 rapat Anwar Beraim.

P/S: Azwan Ali tu kan abangnya Azmin Ali, orang kesayangan Anwar Beraim Al Juburi???

Murai Eijal said...

1) Mantan Perdana Menteri Kanada,
Paul Martin tumbang apabila tiga parti mengadakan usul tidak percaya kepadanya melalui 'House of Commons',

Paul Martin terlibat dengan rasuah dan meluluskan Akta perkahwinan Awam Bill C-38 pada 1 Februari 2005 di 'House of Commons' yang menghalalkan perkahwinan sesama jantina.

2) James David Wolfensohn, merupakan Presiden Bank Dunia ke sembilan (1995 - 2005)berketurunan Yahudi.

Beliau merupakan trustee kepada ROKCKEFELLER FOUNDATION, yang mana pengasas2 nya adalah Yahudi keturunan Sephardic ( Yahudi campuran Sepanyol dan Portugis) .

kemudianya digantikan Paul Wolfowitz yang juga berketurunan Yahudi yang lansung tidak ingin membantu negara2 miskin di dunia dan ORANG PENTING dalam pencerobohan Amerika ke Iraq.

3. Ulamak sanjungan si Anwar Beraim iaitu Gus Dur.

Siapa yang tak kenal dengan Gus Dur?Ulamak yang dibawa dari Indonesia untuk memberi ceramah politik Anwar Beraim.

Pemimpin yang terkenal dengan skandal seks dan rasuah dan ditunbangkan di Indonesia.

Inilah KAwan2 rapat Anwar Beraim.

P/S: Azwan Ali tu kan abangnya Azmin Ali, orang kesayangan Anwar Beraim Al Juburi???

Murai Eijal said...

1) Mantan Perdana Menteri Kanada,
Paul Martin tumbang apabila tiga parti mengadakan usul tidak percaya kepadanya melalui 'House of Commons',

Paul Martin terlibat dengan rasuah dan meluluskan Akta perkahwinan Awam Bill C-38 pada 1 Februari 2005 di 'House of Commons' yang menghalalkan perkahwinan sesama jantina.

2) James David Wolfensohn, merupakan Presiden Bank Dunia ke sembilan (1995 - 2005)berketurunan Yahudi.

Beliau merupakan trustee kepada ROKCKEFELLER FOUNDATION, yang mana pengasas2 nya adalah Yahudi keturunan Sephardic ( Yahudi campuran Sepanyol dan Portugis) .

kemudianya digantikan Paul Wolfowitz yang juga berketurunan Yahudi yang lansung tidak ingin membantu negara2 miskin di dunia dan ORANG PENTING dalam pencerobohan Amerika ke Iraq.

3. Ulamak sanjungan si Anwar Beraim iaitu Gus Dur.

Siapa yang tak kenal dengan Gus Dur?Ulamak yang dibawa dari Indonesia untuk memberi ceramah politik Anwar Beraim.

Pemimpin yang terkenal dengan skandal seks dan rasuah dan ditunbangkan di Indonesia.

Inilah KAwan2 rapat Anwar Beraim.

P/S: Azwan Ali tu kan abangnya Azmin Ali, orang kesayangan Anwar Beraim Al Juburi???

Murai Eijal said...

1) Mantan Perdana Menteri Kanada,
Paul Martin tumbang apabila tiga parti mengadakan usul tidak percaya kepadanya melalui 'House of Commons',

Paul Martin terlibat dengan rasuah dan meluluskan Akta perkahwinan Awam Bill C-38 pada 1 Februari 2005 di 'House of Commons' yang menghalalkan perkahwinan sesama jantina.

2) James David Wolfensohn, merupakan Presiden Bank Dunia ke sembilan (1995 - 2005)berketurunan Yahudi.

Beliau merupakan trustee kepada ROKCKEFELLER FOUNDATION, yang mana pengasas2 nya adalah Yahudi keturunan Sephardic ( Yahudi campuran Sepanyol dan Portugis) .

kemudianya digantikan Paul Wolfowitz yang juga berketurunan Yahudi yang lansung tidak ingin membantu negara2 miskin di dunia dan ORANG PENTING dalam pencerobohan Amerika ke Iraq.

3. Ulamak sanjungan si Anwar Beraim iaitu Gus Dur.

Siapa yang tak kenal dengan Gus Dur?Ulamak yang dibawa dari Indonesia untuk memberi ceramah politik Anwar Beraim.

Pemimpin yang terkenal dengan skandal seks dan rasuah dan ditunbangkan di Indonesia.

Inilah KAwan2 rapat Anwar Beraim.

P/S: Azwan Ali tu kan abangnya Azmin Ali, orang kesayangan Anwar Beraim Al Juburi???

Murai Eijal said...

1) Mantan Perdana Menteri Kanada,
Paul Martin tumbang apabila tiga parti mengadakan usul tidak percaya kepadanya melalui 'House of Commons',

Paul Martin terlibat dengan rasuah dan meluluskan Akta perkahwinan Awam Bill C-38 pada 1 Februari 2005 di 'House of Commons' yang menghalalkan perkahwinan sesama jantina.

2) James David Wolfensohn, merupakan Presiden Bank Dunia ke sembilan (1995 - 2005)berketurunan Yahudi.

Beliau merupakan trustee kepada ROKCKEFELLER FOUNDATION, yang mana pengasas2 nya adalah Yahudi keturunan Sephardic ( Yahudi campuran Sepanyol dan Portugis) .

kemudianya digantikan Paul Wolfowitz yang juga berketurunan Yahudi yang lansung tidak ingin membantu negara2 miskin di dunia dan ORANG PENTING dalam pencerobohan Amerika ke Iraq.

3. Ulamak sanjungan si Anwar Beraim iaitu Gus Dur.

Siapa yang tak kenal dengan Gus Dur?Ulamak yang dibawa dari Indonesia untuk memberi ceramah politik Anwar Beraim.

Pemimpin yang terkenal dengan skandal seks dan rasuah dan ditunbangkan di Indonesia.

Inilah KAwan2 rapat Anwar Beraim.

P/S: Azwan Ali tu kan abangnya Azmin Ali, orang kesayangan Anwar Beraim Al Juburi???

Murai Eijal said...

1) Mantan Perdana Menteri Kanada,
Paul Martin tumbang apabila tiga parti mengadakan usul tidak percaya kepadanya melalui 'House of Commons',

Paul Martin terlibat dengan rasuah dan meluluskan Akta perkahwinan Awam Bill C-38 pada 1 Februari 2005 di 'House of Commons' yang menghalalkan perkahwinan sesama jantina.

2) James David Wolfensohn, merupakan Presiden Bank Dunia ke sembilan (1995 - 2005)berketurunan Yahudi.

Beliau merupakan trustee kepada ROKCKEFELLER FOUNDATION, yang mana pengasas2 nya adalah Yahudi keturunan Sephardic ( Yahudi campuran Sepanyol dan Portugis) .

kemudianya digantikan Paul Wolfowitz yang juga berketurunan Yahudi yang lansung tidak ingin membantu negara2 miskin di dunia dan ORANG PENTING dalam pencerobohan Amerika ke Iraq.

3. Ulamak sanjungan si Anwar Beraim iaitu Gus Dur.

Siapa yang tak kenal dengan Gus Dur?Ulamak yang dibawa dari Indonesia untuk memberi ceramah politik Anwar Beraim.

Pemimpin yang terkenal dengan skandal seks dan rasuah dan ditunbangkan di Indonesia.

Inilah KAwan2 rapat Anwar Beraim.

P/S: Azwan Ali tu kan abangnya Azmin Ali, orang kesayangan Anwar Beraim Al Juburi???

Murai Eijal said...

1) Mantan Perdana Menteri Kanada,
Paul Martin tumbang apabila tiga parti mengadakan usul tidak percaya kepadanya melalui 'House of Commons',

Paul Martin terlibat dengan rasuah dan meluluskan Akta perkahwinan Awam Bill C-38 pada 1 Februari 2005 di 'House of Commons' yang menghalalkan perkahwinan sesama jantina.

2) James David Wolfensohn, merupakan Presiden Bank Dunia ke sembilan (1995 - 2005)berketurunan Yahudi.

Beliau merupakan trustee kepada ROKCKEFELLER FOUNDATION, yang mana pengasas2 nya adalah Yahudi keturunan Sephardic ( Yahudi campuran Sepanyol dan Portugis) .

kemudianya digantikan Paul Wolfowitz yang juga berketurunan Yahudi yang lansung tidak ingin membantu negara2 miskin di dunia dan ORANG PENTING dalam pencerobohan Amerika ke Iraq.

3. Ulamak sanjungan si Anwar Beraim iaitu Gus Dur.

Siapa yang tak kenal dengan Gus Dur?Ulamak yang dibawa dari Indonesia untuk memberi ceramah politik Anwar Beraim.

Pemimpin yang terkenal dengan skandal seks dan rasuah dan ditunbangkan di Indonesia.

Inilah KAwan2 rapat Anwar Beraim.

P/S: Azwan Ali tu kan abangnya Azmin Ali, orang kesayangan Anwar Beraim Al Juburi???

Anonymous said...

BERANI KERANA BENAR
TAKUT KERANA SALAH
BERANI BUAT BERANI TANGGUNG

KENAPA PDO TAK RESPON DENGAN COMMENT2 DI ATAS?

SEDIKIT TERCABAR? GOYAH?

HAKIKAT...CUBA BAYANGKAN DSAI JUGA BERANI SUMPAH LAKNAT DULU... MUNGKIN BUKAN PERAK, KEDAH, PENANG, SELANGOR SAHAJA (SELAIN KELANTAN) YANG MUNGKIN DAPAT DITAKLUKKI.

TAPI DIA TAK BERANI... TAK MAHU BUAT KERANA DINASIHATKAN ULAMAK... HMMM... ATAU SEBENARNYA TAKUT DIMAKAN SUMPAH. KERANA AZAB SUMPAH INI TAK TERTANGGUNG KITA. SAIFUL BERSUMPAH LAKNAT TUJUH KETURUNAN.
ADAKAH SAIFUL RELA KORBANKAN TUJUH KETURUNANNYA HANYA KERANA JUTAAN RINGGIT SEPERTI YANG SAUDARA KATAKAN DENGAN BERANI BERSUMPAH LAKNAT.

JUJURNYA, KITA TIADA HAK UNTUK MENUDUH SESIAPA YANG BENAR. KITA TAK PERCAYA? BIARLAH... MAHKAMAH TAK BOLEH PERCAYA? BIARLAH...

HAKIKATNYA... HANYA ALLAH, ANWAR & SAIFUL YANG TAHU. AZAB ALLAH AMAT PEDIH. SAIFUL PUN TAHU AZAB ITU PEDIH. ANWAR PUN TAHU AZAB ITU TAK TERTANGGUNG. SAIFUL BERSUMPAH, MAKA DIA AKAN TERIMA BALA JIKA SUMPAH ITU PALSU. ANWAR TAK MAHU BERSUMPAH, KERANA APA? HANYA ANWAR SENDIRI YANG TAHU. ADAKAH DIA TAK TERIMA AZAB JIKA DIA MENIPU? AZAB TETAP DIJANJIKAN ALLAH BAGI SETIAP DOSA.

MOHON PADA ALLAH, MOGA DOSA KITA SEMUA DIAMPUNKAN. FITNAH-FITNAH YANG BERLELUASA JUGA DOSA. SAMA ADA SAUDARA BERFITNAH ATAU SAIFUL BERFITNAH DALAM HAL PDO vs SAIFUL... TAHU SENDIRI...

BERANI KERANA BENAR...APA BUKTI YANG ADA... TUNJUKKAN.

MOGA ALLAH TUNJUKKAN KITA JALAN YANG BENAR.

Anonymous said...

aku pun tak faham la dgn sepol ni..kalau la aku kena menghadapi kes mcm ni aku malu nak kecoh2..lain la kalau di sogok dgn duit bjuta ringgit..maruah diri pun boleh tgadai..kalau ko betul2 jantan pegi la jumpa anwar tu kalau dia betul2 sontot bontot ko yg hitam berkarat tu kalau anwar tak mgaku ko lempang je la muka dia..ni sket2 nak repot polis mcm pempuan la ko ni..konon2 kena rogol la tu..pirraaahhh..!!

Anonymous said...

Bontot kena jolok pun bukan main bangga. Tunjuk muka dalam tv sana sini. Pertama kali aku tgok org tak bermaruah.

Anonymous said...

Siapa pulak yang menjoloknya ek?
Dah takde pompuan ke nak jolok?
Siapa yang tak bermaruah agaknya ek?
Siapa yang selera tu nak menjolok tu?

Siapa lagi kalau bukan yang menjolok.
Yang menjolok menjadi ketua hang ni semua la.

Anonymous said...

tu la psl..kalau aku jgn kan bangga nak tunjuk muka nak kluar bilik pun aku tak sanggup..di mana la maruah ko si sepol oiii..

Anonymous said...

aku bukannya suka sgt si anwar ni tapi kalau nak buat fitnah cari la yg logik sket..aku ni kalau lelaki nak pegang tangan aku pun aku sanggup lempang inikan nak apa2 kan bontot aku yg suci murni ni...

Anonymous said...

AHLI, PENYOKONG UMNO/BN SILALAH TANDATANGAN.

Aktivis gereja lancar kempen tandatangan isu 'Allah'

Para aktivis gereka Sabah yang diketuai Dr Jeffrey Kitingan akan melancarkan kempen mengutip tandatangan supaya kerajaan pusat menarik larangan terhadap penggunaan perkataan Allah oleh penganut Kristian dalam sembahyang, doa, nyanyian dan dalam bahan cetak.


Kempen ini akan diadakan selama sehingga 29 Mac dan semua orang, tidak kira agama mereka, boleh menurunkan tandatangan bagi menyokong kempen tersebut," kata Jeffrey dalam sidang akhbar di kediamannya di Kota Kinabalu.


Kempen tandatangan tersebut juga, katanya, boleh diakses secara online melalui www. PetitionOnline.com/sabahan/petition. html.


"Kita akan menyerahkan satu memorandum bersama dengan tandatangan tersebut kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di Putrajaya," katanya.


P/S: ANAK CUCU CICIT PENYOKONG UMNO/BN BAKAL SESAT SELURUH KETURUNANNYA KERANA TIDAK DAPAT MEMBEZAKAN ALLAH DENGAN JESUS LAGI.

"HIDUP UMNO DAN HIDUP BANGSA MELAYU KRISTIAN UMNO"

Anonymous said...

AHLI, PENYOKONG UMNO/BN SILALAH TANDATANGAN.

Aktivis gereja lancar kempen tandatangan isu 'Allah'

Para aktivis gereka Sabah yang diketuai Dr Jeffrey Kitingan akan melancarkan kempen mengutip tandatangan supaya kerajaan pusat menarik larangan terhadap penggunaan perkataan Allah oleh penganut Kristian dalam sembahyang, doa, nyanyian dan dalam bahan cetak.


Kempen ini akan diadakan selama sehingga 29 Mac dan semua orang, tidak kira agama mereka, boleh menurunkan tandatangan bagi menyokong kempen tersebut," kata Jeffrey dalam sidang akhbar di kediamannya di Kota Kinabalu.


Kempen tandatangan tersebut juga, katanya, boleh diakses secara online melalui www. PetitionOnline.com/sabahan/petition. html.


"Kita akan menyerahkan satu memorandum bersama dengan tandatangan tersebut kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di Putrajaya," katanya.


P/S: ANAK CUCU CICIT PENYOKONG UMNO/BN BAKAL SESAT SELURUH KETURUNANNYA KERANA TIDAK DAPAT MEMBEZAKAN ALLAH DENGAN JESUS LAGI.

"HIDUP UMNO DAN HIDUP BANGSA MELAYU KRISTIAN UMNO"

Anonymous said...

AHLI, PENYOKONG UMNO/BN SILALAH TANDATANGAN.

Aktivis gereja lancar kempen tandatangan isu 'Allah'

Para aktivis gereka Sabah yang diketuai Dr Jeffrey Kitingan akan melancarkan kempen mengutip tandatangan supaya kerajaan pusat menarik larangan terhadap penggunaan perkataan Allah oleh penganut Kristian dalam sembahyang, doa, nyanyian dan dalam bahan cetak.


Kempen ini akan diadakan selama sehingga 29 Mac dan semua orang, tidak kira agama mereka, boleh menurunkan tandatangan bagi menyokong kempen tersebut," kata Jeffrey dalam sidang akhbar di kediamannya di Kota Kinabalu.


Kempen tandatangan tersebut juga, katanya, boleh diakses secara online melalui www. PetitionOnline.com/sabahan/petition. html.


"Kita akan menyerahkan satu memorandum bersama dengan tandatangan tersebut kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di Putrajaya," katanya.


P/S: ANAK CUCU CICIT PENYOKONG UMNO/BN BAKAL SESAT SELURUH KETURUNANNYA KERANA TIDAK DAPAT MEMBEZAKAN ALLAH DENGAN JESUS LAGI.

"HIDUP UMNO DAN HIDUP BANGSA MELAYU KRISTIAN UMNO"

Anonymous said...

nyata sekali PDO dah awal2 lagi dah mengaku kalah.. aku selalu baca PDO ni, tapi ni lah pertama kali aku dengar nada kekalahan dari tulisan PDO ni. terdesak pun ade. ade ke nak suruh si sepol ni tayang anu dia satu malaysia.. ko gila ke ape? ko nak tayang anu ko kat mak ko pun ko malu, padahal dia la yg basuh berak kencing ko dulu.. astaga.. bawak mengucap PDO..

aku tahu ko sanjung anwar.. ko sanjung Nik aziz. tapi ko kena ingat jugak PDO, sebagaimana kata Nik aziz aritu, "sultan pun manusia biasa". Nik aziz pun manusia biasa wahai PDO. manusia yg tak lari dr melakukan dosa.

Anonymous said...

"Berani kerana benar"..

Anonymous said...

oi PR, kalau lu orang nak tau .murai77 dan yang sependapat dengan \nya memang dilahirkan untuk menjadi BABI dalam umno. dia ni dari spisis pemuda BABI umno. Bapak dia veteran BABI umno. Emak dia wanita BABI umno. dia orang ni memang dari keturunan BABI purba. Islam pada kulit sebab dia orang melayu tapi semuanya dilanggar. X kira Halal haram sehingga percaya ada satu lagi ugama yang lebih baik dari Islam iaitu agama baru ciptaan BABI umno dan barua baruanya (islam hadari). Pasal tu ada barua barua dalam BABI umno mengatakan parti tu pati islam. Islam dia yang menghalalkan semua cara untuk terus berkuasa. Yang BABI lagi sekor ni pulak bagi no talipon 0124700203, suruh orang call di untuk berdebat. BApak dia BABI umno nak tanggong bil talipon ka. KAalu dah keturunan BABI, sampai bila2 tak kan halal. berani lu kata patti BABI umno tu parti islam. BODOH/BANGANG/BAGHAL/

Murai Eijal said...

^
^
^
^
Manusia di atas ini dah kehabisan modal untuk berhujah agaknya.

Masakan Babi boleh surf internet, buat blog dan menulis.

Masakan Babi boleh mengulas kembali kedunguan anda ini.

Ternyata anda termasuk dalam golongan Pakatan Rakayat yang tidak mampu berfikir dan membezakan bagaimana kah Naturenya babi dan bezanya dengan manusia.

P/S;No wonder anda tergolong dalam manusia yang jumud pemikirannya.

Anonymous said...

Woiii...udah2 lah tuhh....kang korang semua kena sumpah jd babi baru tau....huhuh

Anonymous said...

Murai 77 ni jeles tak dijuburi oleh anuar...sepatutnya dia yag dijuburi anuar...tp sepol yang dapat dulu....tu yang begang tu...duk menyalah kat PDO ni dari tadi lagi aku tengok....em kalu murai nak dijuburi taruk la no phone kat dinding toilet CM...OK

Anonymous said...

aku rasa murai ni hati dia dah gelap sb dah terlalu mkn byk benda haram.Betul lah dia bangang bukan apa fakta kes dr epul aww tu semua menunjukkan bercanggah dgn bukti yg ada. byk2lah berselawat dan istighfar. ko tunjuk bukti semua mengaitkan dgn org yahudi. ko org yahudi ke? aku rasa umno skrg pun dah mcm yahudi. ganas. agaknya dia org nie tak sembahyang agaknya.

Anonymous said...

pak lah pun makan babi... tak kisah la...

Anonymous said...

patutlahhh...kalau pak lah masuk longkang, ko murai pun masuk longkang. hahahaha

Murai Eijal said...
This comment has been removed by the author.
Murai Eijal said...

^
^
^
Manusia yang guna nama dan link aku kat atas ni memang takder telur.

Nak komen pun pakai la nama dan link sendiri.

Ko ni memangnya bangang.

Untuk perhatian cloner semua, korang clone la link yang sebanyak mana korang nak.

Otak korang tetap sebesar kacang tanah.

Anonymous said...

DARI KORANG BUANG MASA BERGADUH SESAMA SENDIRI DAN MENJAHANAMKAN BANGSA SENDIRI BAIK KORANG BUAT DUIT, MAJU ANAK BANGSA CLICK SINI LEKAS... Neobux

DAN PADA ANAK2 MUDA ATAU ORANG TUA YANG DA BOSAN NGAN DRAMA KAT MALAYSIA NI, APA KATE LAU KITA MAIN GAME ONLINE NI DAN BUAT KOMUNITI DI DALAMNYA Silkroad Online

p/s:pm GlaiveGuruS lam game lau korang main gak (nama character aku da) WAKAKA

Anonymous said...

aku heranlah ngan murai77 ni, yelah aku tengok Gus Dur tu nak jalan pun dipapah org dengan mata takde sebelah, wah!! ganas bahagian sontot menyontot dia eh,...terpacak je kojenya kot...dah si sepol kalau kena rogol apasal ko yang umur brape? 23 tahun tu takleh terajang je Anwar yang dah tua kerepot umur 61 tahun tu ish...kengkadang aku pun heran ngan manusia cam murai77, aku tengok byk gak dia belasah blogger PR tapi takde kemajuan pun gitu gak hasilnya HAMPEHH.

Anonymous said...

sib baik ada gak otak dari murai77 yang takde otak, merapu je kojenya..ko ni mmg dah lama gatal nak kena sontot ke apa.

Anonymous said...

alamak..silap link lak kt atas..wakaka

Neobux

Silkroad Online

Anonymous said...

murai 77 jangan la kotorkan BLOG PDO nie!. Jadilah Binatang HARAM Yang
BErdisiplin. tengok! mcm kwn BN ko yg lain tu!. Walaupun Sakit!! Pedih Panas!! hati membaca PDO tapi... tetap MANTAIN!!. MENYALAK DI kandang sendiri... X nyusahkan oranG!! tapi MENYUSAhkan RAKYAT!!



MURAI 77 Jadilah HAIWAN PELIHARAAN yg bijak!!
A n d a m a m p u M E N G U B A H N Y A !!


F**K G*V

"kuku besi"

Anonymous said...

Ya, saya mengaku atas setiap tuduhan tersebut.

Hukumlah saya ini, saya memang hina, Pakatan Rakyat memang Celaka, Parti Keadilan Rakyat sesungguhnya memang Celaka.

PDO 2X celaka.

Marilah kita menubuhkan kerajaan Islam UMNO dan PAS.

Saya dengan ini mengumumkan keluar dari Pakatan Keadilan Rakyat.

Yang sadis,
Datuk Seri Anwar Ibrahim

Anonymous said...

Orang yang menyokong saiful bahalol tu akan bersama-sama lah senasib dengan saiful bahalol diakhirat nanti, insyallah.

Anonymous said...

murai77 memang baghal!!! otak taruk kat kapla lutut.. kapla lutut taruk kat otak..

nie memang spesis sepoll.. nok bejubo jah kejo. pondan lagi aww.

pi la ngurat sepoll, cucuk jubo dio plok. biar habih air dalam kapla.

tu tgh dok betakung ayor dalam kapla la cakap pong x betol lagi dah. kalo nok cucuk jubo tra sapu pelicin durex. licin skit. kalu sepoll x bagi jubo. tepon aku. aku boleh tra ejah.

sa....yang MURAI77...
mmmmuaahhhhhhhhhhhhh
awwwww

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]