
KELANA JAYA [5.00 pm] - Lebih 3,000 orang membanjiri Stadium Kelana Jaya menuntut keadilan bagi Teoh Beng Hock yang ditemui mati Khamis lalu, selepas disoal siasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan salahguna peruntukan untuk DUN di Selangor. Pemimpin utama Pakatan Rakyat, termasuk pemimpin veteran DAP Lim Kit Siang, Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, ahli jawatankuasa PAS pusat, Datuk Husam Musa, berucap kepada hadirin. Poster dan kain rentang dipasang di sekitar kawasan stadium tersebut, yang memaparkan gambar Teoh, dengan tulisan 'Keadilan untuk Beng Hock" Dalam ucapannya, Kit Siang mendesak supaya suruhanjaya diraja ditubuhkan untuk menyiasat kematian Teoh - setiausaha politik kepada exco kerajaan Selangor, Ean Yong Hean Wah. Beliau juga mahu kabinet membuat keputusan segera mengenainya. Lim turut menggesa ketua pesuruhjaya SPRM, Datuk Ahmad Said Hamdan supaya meletak jawatan. Perhimpunan tersebut bermula jam 4.30 petang dan berakhir pada kira-kira jam 7 malam. Kematian Teoh yang dipercayai jatuh dari bangunan pejabat SPRM Selangor di Shah Alam, telah menimbul kemarahan penyokong pembangkang yang mendesak supaya suruhanjaya diraja ditubuhkan untuk menyiasatkan kejadian tersebut.
[Krew kami sempat hadir di Stadium Kelana Jaya ketika Lim Kit Siang sedang membuat ucapan. Sememangnya kes Teoh Beng Hock ini bakal menyemarakkan lagi api perjuangan rakyat untuk menjatuhkan kerajaan UMNO dan Barisan Nasional. Mereka kini dilihat begitu kemaruk untuk terus berkuasa dan sanggup melakukan apa sahaja terhadap rakyat yang menyokong pembangkang. Apakah kerakusan SPRM untuk bertindak drastik menyiasat ADUN-ADUN Pakatan Rakyat ini ada kaitan dengan Khir Toyo?. Tambahan pula sebelum ini Kerajaan Negeri Selangor mendedahkan tentang isu PKFZ, Banglo RM24 Juta, Balqis serta lain-lain kes penyelewengan yang membabitkan kepentingannya. Ditambah pula dengan pengantungan beliau dari dari menghadiri Sidang Dewan Undangan Negeri Selangor yang dimaklumkan oleh Speaker baru-baru ini. Semua ini mungkin ada kaitan sebenarnya !!].
[Krew kami sempat hadir di Stadium Kelana Jaya ketika Lim Kit Siang sedang membuat ucapan. Sememangnya kes Teoh Beng Hock ini bakal menyemarakkan lagi api perjuangan rakyat untuk menjatuhkan kerajaan UMNO dan Barisan Nasional. Mereka kini dilihat begitu kemaruk untuk terus berkuasa dan sanggup melakukan apa sahaja terhadap rakyat yang menyokong pembangkang. Apakah kerakusan SPRM untuk bertindak drastik menyiasat ADUN-ADUN Pakatan Rakyat ini ada kaitan dengan Khir Toyo?. Tambahan pula sebelum ini Kerajaan Negeri Selangor mendedahkan tentang isu PKFZ, Banglo RM24 Juta, Balqis serta lain-lain kes penyelewengan yang membabitkan kepentingannya. Ditambah pula dengan pengantungan beliau dari dari menghadiri Sidang Dewan Undangan Negeri Selangor yang dimaklumkan oleh Speaker baru-baru ini. Semua ini mungkin ada kaitan sebenarnya !!].



























21 Komen, Sila Beri Pendapat Terhadap Artikel Di Atas:
3000 ribu orang jer ,perahhhhhhhhhhhh,tu hardcore pr ,rakyat bosaNNNNNNNNNNNNNN,BOSNOVA,BOSAnnnnnnnnnnn,piraHHHHHHHHHHHH
3 ribu orang tu yang berada dipersekitaran.Ramai tu.Ramai lagi yang ikuti secara online..Seluruh negara bersimpati..siap le sprm..siap le siapa pengarahnya..
jangan takut sprm . biar p 10 juta pun x apa. kita tengok nak jadi apa. . biar dema belarak sampai kedai tutup 3 bulan pun x apa. melayu x rugi. melayu dok berdemoa lama dahhhhhhhhhhh. biar dema pula. kita tepuk tangan sajaaaaaa.
macam ini pun nak poltiking n perbesarkan . melayu bodoh pun terikut2 nek tunjuk jaguh konon.. kalu x salah takut apa.
Manusia yang mati di pejabat sprm. Ingat Pejabat SPRM. Aku ulang lagi SPRM Office. bukannya mati dalam hutan kena bom. Lepaih ni akan ada yang dikambing biri-birikan. tak terpikiaq ka macamana penyiasat sprm mengacah-acahkan mangsa di tingkap supaya dapat maklumat.
Budak Kampung ni memang kolot dan cetek pemikirannya. Tapi apa boleh buat sbb budak kg ni telah dibesarkan dlm persekitaran kolot, negatif, pessimis dlm kg nya.
Bila selesai saja siasatan nanti, apa jua rumusan dan hasil siasatan tidak akan diterima oleh budak kampong kolot dan ketuanya al-juburi serta kuncu-kuncanya jika hasil siasatan nanti tidak ada bukti yg melibatkan SPRM/UMNO/BN/kerajaan. Mereka juga tidak akan menerima hasil siasatan tersebut jika kematian Teoh ada kaitan dgn kegiatan jenayah orang-orang tertentu yg budak kampong sendiri tahu siapa mereka itu. Mati-mati mereka akan tetap dgn pendirian bahawa SPRM/UMNO/BN/kerajaan adalah angkara dan penyebab kpd kematian Teoh.
Percayalah, ini akan berlaku sebab ada tangan2 spt al juburi, husam, LKS, LGE, Karpal Singh dll utk mengambil kesempatan utk menjadi hero dan memutar belitkan keadaan.
Al juburi tu biasalah, nak spin dgn harapan agar kes liwatnya akan dilupakan..no way!
hey anon...
yang kamu duk menyibuk memanjang ni, pe hal..?
bercakap macam malaikat.
tak sembahyang ke..?
hey anon...
yang kamu duk menyibuk memanjang ni, pe hal..?
bercakap macam malaikat.
tak sembahyang ke..?
Keputusan bedah siasat pakar dan dibaca oleh tuan polis sebab kematian teoh kerana cedera parah disebabkan jatuh dari tempat tinggi.full stop.
Sebab apa dia jatuh dari tempat tinggi blm tau lg. mungkin dia terjun, mungkin ada org tolong terjunkan dia. kalau dia terjun wajib ada cap jari kat tingkap yg dibukanya itu.kalau dia di tolong terjunkan oleh org lain tiada kesan cap jari sbb mamat expert tu pakai sarung tgn tebal.
CSI kita sdg menyiasat tu pastinya CSI kita akan dpt bahan bukti sah utk mengesahkan bunuh diri atau dibunuhkan orang.
Sekian budak budak bandar yg bijak lg bangang.
Yang sah,
Budak kampung sekolah darjah6
woi..malik zaba...ko ingat ko sorang saja ka sembahyang...lawak lah puak lu...beria2 sangat nak buat demo kononnya sprm bersalah...tapi ramai rakyat malaysia macam aku konpius...atas dasar apa sprm nk bunuh orang...tapi kalau samseng pencacai macam puak korang ni yang buat maybelah..kan nak tutup kesalahan salah guna kuasa..tu baru ada sebab...lu pikirlah sendri..
Woi anon 11.14 am ko diam lah. CSI kita tengah siasat kes tu. Mlm ni depa akan kuarkan keputusan siapa bunuh siapa, siapa bunuh diri siapa.
faham dok woiiiii.....
kah..kah..kah....3000 orang je ke....???? tu pun dah campur org tepi jalan. ..kalau berani cubalah kumpul dalam 50,000 orang ka 100,000 rang ka..barulah hebat..atau seramai macam penonton MU lawan Malaysia tempohari..ada berani...cabaran ni....
sokong org atas!!!..
eheheh...
klu BN yg buat... kompom lebih dari itu. cuma MODAL tu nak TEBAL SKIT!! baru leh dapat sokong...
berbaloi... BALO!..
Assalamu'alaikum.
Salam Isra' Mikraj.
almankaraqi.blogspot.com
Waalaikummussallam wbt....Salam Isra' Mikraj
KAH... KOH... KEH... KORANG KENA INGAT SPRM PUN PAKAR SIASAT SAMPAI POLIS PUN ADA YANG KENA SIASAT DAN BELASAH. KALAU BUKTI POLIS TAK JUMPA. KORANG JANGAN TERKEJUT GENG2 SPRM DAH TUTUP BUKTI.
tolong la bagi satu sebab kat aku, sebab apa SPRM nak bunuh Teoh.? tolong sape2 leh jawab tak? aku nak tahu sangat ni..
aku nak tau jugak, sebab ape banyak sangat masaalah dalam pemerintahan umno bn ni, kat kedah best betoi, dah banyak projek dok menunggu. peluang pekerjaan pun macam cendawan tumbuh.
1 malaysia ni, idea DSAI, sebab apa pulak DSN yg dok heboh2 sangat, tahniah DSAI, kepala otak kau memang bijak, DSN tumpang lalu je.
dsai satu bontut,perahhhhhhhhhh
BAGUS SPRM HENTAM BETUI2 PERASUAH NI. PEROSAK NEGARA. BN / PKR / DAP / PAS / SALAH TANGKAP MASUK LOKAP SAJA. PEROSAK BANGSA DAN AGAMA. JANGAN TAKU. ISLAM HNAYA TAKUT DEKAT ALLAH SAHAJA. BIAR DEMA BELARAK DAN BIAR KEDAI DEMA TUTUP 3 BULAN PUN TAK APA. KEDAI ORG ISLAM AKAN MAJU.
sEteju tak kira umno ,pas ,pkr dap,mca atau mic,rasuah ajer ,tangkap hukum,hidup SPRM
Post a Comment