SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAF ZAHIR BATIN DARIPADA KREW PENERBITAN PAHANG DAILY ONLINE

Kes Liwat: Anwar Berjaya Dalam Usaha Dapatkan Dokumen Serta Barangan Kes, Tetapi Tetap Gagal Dapatkan Sampel Spesimen Saiful Bukhari Azlan!

KUALA LUMPUR [6.45 pm] - Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini berjaya dalam usahanya untuk mendapatkan dokumen dan barang kes berkaitan kes liwatnya di Mahkamah Tinggi di sini tetapi gagal mendapatkan sampel spesimen yang diambil daripada pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan. Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah semasa membenarkan permohonan Anwar bagi mendapatkan perintah mahkamah untuk memaksa pendakwaan membekalkan dokumen dan barang kes itu, memerintahkan pihak pendakwaan untuk membekalkan barang-barang berkenaan dalam masa tujuh hari. Semasa menolak permohonan Anwar untuk dibekalkan dengan sampel spesimen Mohd Saiful dan beberapa sampel yang lain, Hakim Mohamad Zabidin berkata ini kerana barang kes itu telah dimeterai oleh ahli kimia tetapi pihak pembelaan boleh memohon untuk meneliti sampel-sampel itu setelah ia dikemukakan di mahkamah sebagai barang kes. "Kenyataan bersumpah daripada pegawai penyiasat (Deputi Superintendan) Jude Pereira menunjukkan kesemua sampel kini berada dalam bungkusan masing-masing. "Oleh itu sebarang gangguan oleh sesiapa terhadap meterai itu sebelum ia dikemukakan di mahkamah akan mengganggu identiti dan rangkaian keterangan berhubung barang kes itu," katanya. Selepas keputusan itu, Peguamcara Negara II Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden memaklumkan kepada mahkamah bahawa pihak pendakwaan akan memfailkan permohonan menangguhkan sementara keputusan yang dibuat hari ini, secepatnya esok.

[Apapun yang terjadi, terkadang kita agak hairan dengan kes ini. Sudah terbukti dan telah diperakui oleh tiga orang doktor pakar HKL dan seorang dari Hospital Pusrawi yang merawat Saiful bahawa dia tidak diliwat. Maka kenapa perlunya ada lagi pendakwaan, dan spesimen berkaitan mahu digunakan?. Inilah yang berlaku kepada Sukma Dermawan dulu, dimana ada doktor HKL yang dipaksa mengubah laporan berkaitan untuk membuktikan dia diliwat Anwar. Kini ia seolah-olah berlaku lagi, dan jika tidak ditangani dengan betul bermakna Anwar akan didapati bersalah sekali lagi. Ini kerana spesimen yang diambil itu kemungkinan besar telah di atur sebaik mungkin agar menampakkan yang Anwar memang berada bersama Saiful ketika kejadian liwat itu berlaku. Bukankah spesimen Anwar juga telah diambil oleh Saiful ketika hampir lima bulan beliau bekerja dengan Anwar dulu. Banyak rambut-rambut dan bulu roma berkaitan boleh dijadikan sebagai bahan kes untuk mendakwa Anwar. Apapun, teruskan perjuangan kerana kebenaran itu pasti tersingkap jua akhirnya].

24 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Anonymous said...

sepatutnya pihak pendakwaan tidak perlu bimbang untuk menyerahkan segala dokumen jika mereka bertugas sebagai pendakwaan sebenar. Jika terdapat bukti mengapa perlu takut untuk diserahkan kepada pihak pembelaan. Tugas pendakwaan ialah mendakwa tertuduh bagi pihak menuduh dan seharusnya pihak pendakwaan pada masa yang sama tidak sepatutnya bias atau menganiaya pihak tertuduh. Sebagai pihak yang dituntut sebagai intituisi berintregiti segala tindak tanduk sentiasa menjadi perhatian umum. Mengapa perlu takut jika pihak pendakwaan memang mempunyai segala liabiliti,saksi dan bukti untuk menuduh seseorang dan menjadi hak kepada tertuduh untuk menyanggah segala dokumen yang akan menjadi bukti pendakwaan. Saya bimbang pada masa akan datang masyarakat tidak lagi mempercayai lagi pihak-pihak terbabit.

Anonymous said...

Utk Anon kat atas; masyarakat yang tidak lagi mempercayai pihak-pihak terbabit hanyalah mereka dari golongan PR/PKR haprak. Pada mereka ini semuanya tipu, berat sebelah, konspirasi, dan macam-macam teori lagi. Tapi kalau ia memihak kpd puak-puak mereka, lain pulak ceritanya.. Piii dahh!

Anonymous said...

Macam-macam benda dah mintak semuanya dapat. Masih tak adil lagi ke tuan hakim tu? Tapi perbicaraan sebenar masih belum dimulakan. Lepas ni nak mintak apa lagi...kemudian mintak tangguh lagi...nampaknya hakim pun dah kena putar oleh si al-juburi 'the spinner'.

Anonymous said...

ermmm koi hairan naper anwar takut nak bersumpah...if memang benar tak buat, bersumpah la macam saiful...hairan koi di buatnyer...

Anonymous said...

setuju..semua keistimewaan yg diminta dapat...nak tangguh..hakim bagi tanggug..nak brg kes..hakim bagi..lepas ni nak apa plak bang nuar ni mintak..plisslah ramai dah meragui pasal kes ni...macam ada yg tak kena je kat bang nuar..ni..yang pengikut haprak pulak kata ni konspirasi..piirah mabuk.....

drramli said...

bodoh puak umno nii.. dah tentulah jubuo si sepul tu diakui oleh doktor kerajaan tak kena tebuk...apsal yg x pecaya lagi ni..doktor HKL tu kerajaan ker swasta...?

Unknown said...

lepas ni nak hakim yang benar-benar telus dan bukan yang boleh dibeli.

Anonymous said...

suku sakat PDO ni biasa la dah tahu si nuar tu bersalah di tambah pulak ngan pembohongan demi pembohongan oleh PDO maka naik kepala la si nuar tu. eis meluat betui la nengoknya. bila nak selesai ni...

Anonymous said...

Aku rasa aku tau pasal apa D.S.Anuar tanguh2, mungkin dia memang xnak kes ini dibicarakan sbb xnak pisang berbuah 2kali, dulu dia dah terkena dgn Che Det(geng2 hakim "correct2" usung tilam)last2 dia kena sumbat dlm ISA tanpa bukti sah..

CicitWanMatSaman said...

Anonymous,10.17 hang ni macam gilo moroyan je jang oi. Dah doktor kata juboq siSaiful ni masih teruna camna kawe nak caya. Cuba hang suruh siSaiful ni pakai "dildo" kat juboq di dulu baru pi periksa, maybe boleh buat kes. Cit piiiirah..mabuk.

Anonymous said...

Ok lah tu. Dato Seri Anwar nak jugak ke mahkamah. Tapi isteri Rosmah tu takut nak ke mahkamah. Kalau nak sabitkan nama dia, tak relevan. Takpelah, tunggulah di Mahkamah Agung Akhirat nanti. Na'uzubillah.

konek said...

The malay pig have drawn up a plan to displace all non-malays. They are discriminating against all non-malays. More and more non-malays are leaving.

You know why he/she need to leave……….? It is all because of those idiots who voted for the pig government to chase those talents out of this country.

This scenario would stay.

They would prefer to remain backward, so long as they are in control over you and me. I think they enjoy seeing non-malays 'begging' all the time.

Even though they are left far behind Korea, Taiwan and now Thailand is coming up strong. To them these are not competitors. In their narrow mind, the 'enemies' are local non-malays. Must suppress, by all means.

All malay pig are programmed to be promoted much faster ahead of non-malays the moment they join University Malaya. Soon University Malaya will be 'dominated' by malay pig and the ranking will slip further.

Most of the malay pig in Malaysia cannot think clearly, their mind and thinking are clouded by such things as comfort zone, frog-in-a-well syndrome, ignorance, racial pride, stubbornness, etc.

julee said...

Isn't a shame to call it Islamic when the entire Umno regime is corrupted to the core and acts with impunity as though there is no God.

I would say Kelantan is more Islamic than the entire Umno regime.

This Umno regime violates every single injunction of God.

aston said...

Ask all malay pig go back to Indonesia.

The malay pig make Malaysia become rubbish country. Without malay pig in Malaysia - Malaysia country will become same as Singapore or Taiwan.

Where malay pig came from? Indonesia? Arab? Africa? What happened to our Orang Asli? They are the original settlers here, they should be the true real bumiputras. Not the babiputras we have here.

What is wrong with the babiputras? Highest crime rates, highest divorce rates, highest number of criminals, highest number of drug users, highest number of rapists.

A genetically flawed race (babiputras) cannot be fixed by politically.

What have we got now?

Brain drain, economic disparity getting wider, poor education system, racial segregation, widespread corruption, inefficiency and uncompetitive on the government departments and others.

Sad. Sad. Sad. The question asked by many of my fellow Chinese is this - Why can't you just tell the malay pig to adopt Chinese culture which is superior?

It makes no difference whether I am a Chinese, Indian or for that matter, anyone else, even a Mat Salleh. I am speaking as a human being to a malay pig like you.

If you malay pig don't like the non-malays here, then go back to Sumatra, Jawa, or wherever your ancestors came from, and give this land back to its rightful master, the Orang Asli.

If Malaysia is to divide into two countries with malay pig taking the east, and the west to the Chinese and the Indians - watch that the malay pig starting to migrate to the west illegally for a better future.

It is no wonder Singapore is a country which is 50 years ahead of Malaysia.

You know something - once outside the perimeters of Malaysia, these malay pig are so small in value even a dog has more value than them!

Everything in Malaysia is a joke when it comes to the malay pig. They are laughed at by everyone in this world for being incompetent, lazy, useless morons.

From research, this peninsular was part of the Siamese empire way before these malay pig from Indonesia invaded it.

Still so thick skin, don't want to go back to Indonesia.

ruyom said...

It is no secret that Parameswara was an Indian and a Hindu prince until he married a Pasai princess and converted to Islam and adopted the Persian name Iskandar Shah.

There seemed to be no problem telling the truth as I just expressed it during my school days. The school textbooks were quite clear on this - but not today, I am told.

Once again the insecure Umno led government had to wipe out any references to this famous Melaka prince as being Hindu and belonging to the powerful Hindu empire Srivijaya.

So all of a sudden our museums, school textbooks etc, all refer to Parameswara as a malay prince. Umno lying, mind you, is not confined to the mainstream newspapers.

miya said...

Bodoh punya melayu babi……….

Baik balik ke tanah melayu la. We are natives of Sabah and Sarawak land - buat apa kamu punya orang datang sini menjajah kita oh?

Kita tak suka kamu orang datang sini mengorek sumber petroleum tanah kita - this Sabah and Sarawak land not belongs to your malays.

Get out from Sabah and Sarawak la!

Bodoh melayu babi!

fargowin said...

Yes, which Islamic country in the world today is strong in technology, R&D, literature, etc?

The answer is a big NONE!

Drop Islam and malays would be a better race!

killer said...

This malay pig race is so stupid, that they'd never amount to anything in this world.

This message board has been here for awhile, and if anyone goes back, there is no one message, that talks good about this stupid malay pig race, because everybody knows how stupid, and hateful this malay pig race is all about.

The malay pig will crumble from internal weaknesses and disappear in era of globalization - no need for others to colonize them.

Because malay pig like to be parasites and feed on the Chinese income tax!

Wait until the malay pig population increase to 90% in Malaysia, the same ratio as in Indonesia, then you will know the meaning of poor, as there will be too many malay pig to subsidize.

Then the economy collapse.

The malay pig are actually digging their own grave and they are trying to dig a deeper and bigger one now.

But all of them I have to see are being manipulated by certain top malay politicians so they will support them.

There show that the general malay pig are quite stupid and can't think outside the box.

Only 1% of the malay pig can make it and they are the exceptions. If malay pig are not stupid, what are they?

If all malay pig jump into sea and all die!

This world will become very very beautiful.

reek said...

Yes, a lot of non-malays in Malaysia are leaving this country. But what the hell, they (babiputras) don't care. They are happy that we leave.

I do agree with you of those mentioned, our country is stepping backward, we are loosing in all aspects and yet overdue and retarded ministers are still available on shelf. The ministers think that they are the only ones capable and qualified to be there and not replaceable, otherwise the country could collapse.

Looking at Afghanistan, Iran, Iraq likes looking at this country future. The well connected babiputras are getting richer. This government is spoon feeding the babiputras at this nation expense. I am sick of this country too.

My advise is let them rot in their own stew.

The Barisan government has achieved 0% in reversing the trend of racism.

While South Africa has disbanded racism through the government initiative after the global news onslaught, our government leaders are propagating FACISM and RACISM in every way.

In term of racism, we are the most uncivilised country in the world. Look into our neighbouring countries of Asia, they are advancing economically on a straight forward objective, for their citizens.

Whereas we are moving in deviationist path, widely off the international economic theory for the sole objective, of propelling the well being of a supreme race.

Mahathir era is over, then we have Badawi. Is he changing the trend? Not a single sign of it.

How about the future under Najib? Sad, sad. They have more camouflage in readiness.

Hey, you pathetic cow and all the babiputras who have the same feeling/thinking like them. You don't feel shame being spoon feed by government using the taxpayers money?

I guess all the protection policy make you all even more lazy and narrow minded and stupid. The majority of you once step out of the Malaysia soil will sure starve to death.

Hoy, I think you should try some pork meat once a while to make you more intelligent a bit. Look at around the world region, anti pork meat countries are mostly rippled with starving and war or worst, non-stop crying for government policy protection.

Fact is fact when you babiputras are stupid is always stupid - although it can be help by consistent protection and nourishment policy but the end result will not go far because the quality of gene is there.

BABI said...

BABIPUTRAS IS THOSE WHO EATS PIGS BODOH,SO REEK IS BABI PUTRAS,I DONT EAT PORK BUT I LIKES PIGS HOLES,,REEK MUST TRY PIGS HOLES,MAY BE HIS SIBLINGS WILL BE MUCH MORON THAN HIM

PIG said...

GOOD ,WHAT A GOOD POINTS THAT REEK GAVE,SINCES HE CANNOT BE A BUMIPUTRA HE CAN BR A BABIPUTRAS,WHATS A GOOD SUGGESTION FROM HIM

Anonymous said...

hahaha syabas pdo..awak nya blog sudah dimasuki oleh mat saleh mat saleh sesat....caya la... glamor habis....

Anonymous said...

TULAH ANON,6.38,TOLAK LAGI PPSMI,DAH LAH TENGANGA TAK TAHU APA DEPA ORANG TULIS ,HANG TU YANG SESAT TAK TAHU BAHASA INGGERIS

Anonymous said...

alah kalau kita tau bi pun tak yah la dok berlagak... namapun negara MALAYSIA... bukan negara Orang PUTIH.. tak gitu anon 6.58... belah la

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]