Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO) | Nak Iklan Bisnes Anda, Sila Klik Menu Hubungi Di Atas

Eksklusif: Pendedahan Bala Mencemaskan Najib Serta Membuatkan Dendamnya Terhadap Anwar Ibrahim Dan Pakatan Rakyat Semakin Membara !

Susulan pendedahan demi pendedahan yang dibuat dalam blog Malaysia Today perihal rakaman video pendedahan "skandal pembunuhan Altantunya" oleh Penyiasat Persendirian P.Balasubramaniam, maka ternyata kini Perdana Menteri Malaysia Najib Razak bagai "cacing kepanasan". Biarpun isterinya, Rosmah Mansor mengatakan segala maklumat terbaru itu tidak menganggu tugas-tugas Najib dan dianggap sebagai tuduhan liar yang dilakukan oleh pihak-pihak tertentu yang cemburu dengan suaminya itu. Malah Rosmah juga ada berkata beliau tidak risau dengan begitu banyak tuduhan jahat dan liar dilemparkan terhadapnya oleh pihak-pihak yang bersikap memusuhi beliau dan sebagai isteri perdana benteri, beliau lebih fokus dalam kerjanya untuk membantu rakyat mendapatkan kehidupan lebih sempurna serta baik untuk masa depan. Begitulah kenyataan seorang isteri pemimpin yang kini mungkin tidak lena tidur akibat dibuai oleh mimpi-mimpi ngeri jelmaan "Altantunya Shariibuu". Umum melihat, biarpun kes itu seolah-olah sudah ditutup rapat-rapat bilamana dua "kambing hitam" iaitu Sirul Azhar dan Azilah Hadri didapati bersalah dan dihukum gantung oleh mahkamah hujung tahun lalu. Namun, sehingga kini rakyat masih sangsi dengan keputusan tersebut, tambahan pula pabila dalang disebalik skandal ini iaitu Razak Baginda dibebaskan oleh mahkamah. Sedangkan, kedua-dua tertuduh itu sebenarnya kemungkinan besar mendapat arahan daripada Razak sendiri. Manakala Razak pula sudah pasti mendapat arahan pihak atasan atau "Boss"nya. Malah, di mahkamah sendiri, Razak ada menjelaskan bahawa Altantunya mengugut beliau dan meminta diberi bayaran ratusan ribu ringgit. Soalnya, kenapa tuntutan itu dilakukan oleh Altantunya?. Apakah beliau hanya "berseronok" meminta wang daripada Razak tanpa ada apa-apa perjanjian yang dimeterai sebelum itu?. Kenapa pihak polis tidak mahu menyiasat kaitan perkara ini agaknya?
Altantunya Terperangkap Disebalik Janji Palsu
Inilah yang menimbulkan persoalan dan kesangsian dihati rakyat sebenarnya. Malah, kenapa nama-nama Najib Razak sering disebut oleh saksi-saksi terutamanya sepupu Altantunya sendiri. Anehnya, kenapa pula pihak hakim, pendakwaraya dan peguambela tertuduh pula menghalang Amy (sepupu Altantunya) mengemukakan gambar bukti kelibat Altantunya dengan pemimpin negara yang dipercayai Najib Razak itu?. Bukankah semua ini berpunca daripada skandal pembelian peralatan pertahanan negara yang dipercayai menelan ratusan juta ringgit. Malah, pembelian yang dilakukan dengan negara Perancis itu pula agak pelik kerana menggunakan "sebuah syarikat broker" yang mendapat "untung atas angin" bernilai ratusan juta ringgit. Pembelian yang sepatutnya berlaku antara kerajaan dengan kerajaan "goverment to goverment" dibuat melalui broker yang ada kena mengena pula dengan Razak Baginda pula. Bukankah ini menguatkan lagi firasat rakyat bahawa kes ini masih ada "rahsia besar" yang belum dirungkaikan sebenarnya. Benarlah juga bagai dikataka Altantunya adalah "jurubahasa" untuk semua rundingan pembelian kelengkapan tentera ini sebenarnya. Maka itulah beliau dipercayai ditawarkan dengan "ganjaran lumayan" sekiranya perjanjian pembelian itu dimeterai. Inilah dia "skrip asal" yang bermain difikiran rakyat. Kemudian timbul pula isu "anak Altantunya" yang dipercayai hasil hubungan sulitnya dengan individu terbabit "dipercayai suaminya". DNA yang dikatakan dilakukan terhadap anak Altantunya di Monggolia langsung tidak diambil biarpun katanya ia dilakukan. Hasilnya, memungkinkan Altantunya memberontak gara-gara wang ganjaran penuh yang dijanjikan tidak ditunaikan. Malahan beliau pula dipermainakan oleh pihak yang berkenaan. Maka itu juga, kemungkinan besar dek kerana beliau ingin mendedahkan pasal "kandungan dan anak" tersebutlah, akhirnya terdapat arahan agar "menghapuskan" beliau demi maruah negara yang akan tercemar sekiranya "rahsia besar" itu didedahkan.
Video Pendedahan Bala, Fitnah Atau Kebenaran
Semua ini adalah bersandarkan maklumat dan perjalanan kes yang dilakukan di mahkamah sebenarnya. Justeru itu, perkara seperti ini tidak wajar diistilahkan sebagai "fitnah", kerana ia bermain difikiran setiap hamba rakyat yang mengikuti rentetan perjalanan kes ini sebenarnya. Lantaran itu jugalah, pendedahan terbaru yang dibuat melalui video eksklusif Balasubramaniam (foto), itu menandakan bukti jelas kes ini perlu dibuka semula. Sirul dan Azilah perlu dibenarkan untuk membela diri mereka daripada pertuduhan. Soalnya sekarang, sebagai anggota polis Unit Tindakan Khas (UTK) kedua-dua tertuduh sudah pasti mendapat arahan daripada pihak atasan. Masakan pula mereka membunuh Altantunya "sesuka hati" begitu sahaja. Inilah yang perlu dibongkarkan sebenarnya. Supaya dunia melihat kes jenayah seperti ini mendapat pembelaan sewajarnya di negara kita. Sirul dan Azilah pula dikatakan adalah "polis pengiring" pemimpin negara. Oleh itu, bukankah agak jelas dan mempunyai alasan yang kukuh untuk mengaitkan beliau yang didedahkan oleh Balasubramaniam dengan kes ini?. Rakyat melihat apa yang berlaku didepan mata mereka. Undang-undang ada kalanya boleh dipermain dan diperalatkan. Namun, suara rakyat adalah suara keramat yang akan menghukum mereka yang terlibat itu sebenarnya. Kita tidak hairan pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) masih berteka teki untuk mengambil keterangan daripada Bala seperti yang didedahkan oleh Ketua AMK Parti Keadilan Rakyat, Samsul Iskandar Md Akin baru-baru ini. Mungkin mereka takut, bertemu dan mengambil keterangan dari Bala bakal mengundang "bala yang lebih besar" dalam kerjaya mereka selepas ini. Akhirnya, kes ini akan dibiarkan tanpa pembelaan yang sewajarnya oleh sistem kehakiman di negara kita.
Dendam Terhadap Anwar Semakin Membara
Malahan, pendedahan Bala tentang beliau diugut, dihantar ke luar negara dan ditawarkan ganjaran lumayan oleh nama-nama yang disebut oleh beliau dalam pendedahannya itu juga masih belum dipanggil oleh pihak SPRM sendiri. Apakah mereka takut untuk berpijak di bumi yang nyata, lantaran membiarkan begitu sahaja keterangan dan akuan ini agaknya?. Begitu juga pihak polis sendiri. Apakah mereka menganggap pendedahan terbaru Bala ini sebagai fitnah semata-mata dan tidak perlu dilayan?. Mereka lebih berselera melayan kenyataan dan akuan Saiful Bukhari bahawa dirinya diliwat oleh Anwar Ibrahim daripada satu akuan kes yang cukup besar seperti ini. Maruah negara tercalar dek kerana, terdapatnya amalan undang-undang yang cukup "double standard" di Malaysia ini sebenarnya. Malahan biarpun kes Altantunya sudah diputuskan oleh mahkamah, tetapi "rakyat adalah hakim negara". Mereka lebih bijak menilai dan mengadili sesuatu kes daripada hakim-hakim yang boleh dijual beli sekarang ini. Lantaran itu jugalah mereka melihat kes "liwat II" yang melibatkan Saiful Bukhari Azlan dengan Anwar Ibrahim itu adalah satu tindakan "balas dendam" Najib Razak terhadap Ketua Pembangkang itu sebenarnya. Akhirnya Anwar dinafikan hak sebagai rakyat Malaysia untuk mempertahankan diri dan menuntut keadilan. Segala dokumen dan laporan berkaitan tidak dibenarkan untuk diserahkan salinannya kepada barisan peguam Anwar. Maka, apa yang mahu dibela oleh mereka jika ada bukti-bukti palsu yang direka cipta dibawa ke mahkamah nanti agaknya?.
Atas ketakutan pendedahan Bala ini juga, membawa kepada kejadian yang berlaku di Dewan MBPJ Taman Sri Manja, Petaling Jaya malam tadi. Beratus anggota polis "menggempur" dewan tersebut semata-mata untuk menghalang orang ramai dari mendengar penerangan tentang kes perbicaraan Anwar Ibrahim. Malah, salah seorang pemimpin PKR iaitu Khairul Anwar (Jonah) telah ditahan polis kerana mengedarkan risalah tentang kes Anwar ini. Difahamkan beliau akan dibawa ke mahkamah hari ini untuk membolehkan tahanan reman dibuat terhadap dirinya. Apa yang jelas dapat dilihat oleh rakyat ialah betapa takutnya pihak terbabit dengan "kebenaran" yang mahu diberikan. Biarpun Anwar yang belum terbukti bersalah, malah kesnya juga yang dilihat bercelaru itu dibicarakan tetapi kerajaan UMNO dan BN pimpinan Najib Razak mahu rakyat percaya bahawa Anwar memang sudah bersalah dan "kaki liwat". Ini jelas berjaya ditanamkan kepada puak-puak UMNO dan BN, tetapi tidak buat rakyat keseluruhannya. Dalam masa yang sama juga, mereka mahu rakyat percaya bahawa Najib Razak dan Rosmah Mansor memang tidak terlibat dengan kes pembunuhan Altantunya Shariibuu itu sebenarnya.
[Kesimpulannya, dunia sudah terbalik sekarang ini pabila kebenaran cuba ditutup rapat tetapi kezaliman cuba diselewengkan supaya rakyat melihat itulah kebenaran sebenarnya. Inilah yang dikatakan undang-undang rimba yang cukup zalim buat rakyat. Kezaliman ini disokong pula oleh beberapa kerat hakim Mahkamah Rayuan yang telah "dibela" oleh kerajaan untuk memastikan mereka senantiasa menang dalam apa jua kes besar yang boleh menjatuhkan maruah mereka. Hasilnya, kita dapat lihat sendiri apa yang berlaku di negara kita sekarang ini. Sistem keadilan jelas sekali telah dirobek oleh mereka-mereka yang rakus untuk terus berkuasa. Hanya rakyat sahaja yang dapat menentukannya dalam pilihanraya umum akan datang. Kerajaan yang adil perlu disokong tetapi kerajaan yang zalim dan menindas rakyat perlu ditentang habis-habisan demi masa depan].

4 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Anonymous said...

NABI S.A.W.bersabda salah satu golongan yg masuk ke API NERAKA JAHANAMAN adalah HAKIM-HAKIM yg TIDAK MENJALANKAN TUGAS MEREKA DENGAN ADIL..kalu hakim2 yg mengaku dia BERAGAMA ISLAM beringat lah pesan NABI S.A.W.hang takut pd MANUSIA KA ATAU PADA ALLAH S.W.T DAN HUKUMAN DIAKHIRAT YG TELAH ALLAH S.W.T JANJIKAN..BERTAUBAT LA...

Anonymous said...

Kewiwabawaan hakim di Malaysia kini diragui kerana disebabkan oleh mereka sendiri.

Anonymous said...

syabas kepada hakim2 yang menjalankan tugas dengan tampa rasa takut,caya sama lu

Anonymous said...

Nampaknya artikel di atas telah menghukum Dato Seri Najib dan isteri seakan-akan bersalah, Hakim-hakim semuanya boleh dibeli, perbicaraan Anwaar Ibrahim tak adil dan kerajaan BN zalim.Sebenarnya hati kita sudah tertutup untuk melihat kebenaran,hati kita penuh dengan kebencian, yang menggerakkan kita bertindak kasar,biadab,hilang pertimbangan dalam berfikir.kepada penulis beristighfarlah banyak2,bersihkan hati,Insyallah jiwa akan tenang.dan kita akan dapat melihat sesuatu dengan mata hati dan mempertikaikan sesuatu untuk mencari kebenaran dan bukan untuk mencari salah dan kelemahan satu2 pihak.

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]