PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: Kuliah Maghrib "Ustaz Azhar Idrus", Di Masjid Al-Fatah Kuantan Malam Tadi Mendapat Sambutan !
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
KUANTAN, 23 Nov - Kuliah Maghrib, Ustaz Azhar Idrus (foto) di Masjid Al-Fatah dekat sini malam tadi tetap mendapat sambutan menggalakkan ...
KUANTAN, 23 Nov - Kuliah Maghrib, Ustaz Azhar Idrus (foto) di Masjid Al-Fatah dekat sini malam tadi tetap mendapat sambutan menggalakkan biar pun cuaca tidak mengizinkan akibat hujan yang turun sejak petang hingga malamnya. Orang ramai tidak melepaskan peluang keemasan untuk terus mengikuti kuliah pendakwah terkenal itu, biar pun terpaksa berasak-asak memenuhi setiap ruang di dalam masjid berkenaan. Beberapa buah kanopi disediakan di sebelah luar untuk memberi kemudahan kepada orang ramai yang tidak dapat masuk ke dalam masjid. Dua buah layar besar juga turut disediakan. Seperti biasa, kuliah yang disampaikan oleh Ustaz Azhar ternyata tidak mengecewakan dan senantiasa menghiburkan. Hujan yang turun agak lebat sekitar jam 9.00 malam tidak langsung menghalang orang ramai terus berada di lokasi terbabit. Kesesakan jalanraya berlaku hingga menyebabkan beberapa kali Ustaz Azhar terpaksa melaporkan nombor pendaftaran kenderaan yang menghalang lalu lintas. Ternyata orang ramai terpaksa meletakkan kenderaan dikiri kanan jalan kerana kawasaln letak kereta yang berdekatan telah dipenuhi. Malah, ada yang terpaksa berjalan kaki begitu jauh untuk hadir bersama bagi mendengar kuliah tersebut. Program berakhir selepas sesi soal jawab selesai sekitar jam 10.00 malam.


Ruang di dalam masjid penuh sesak dengan orang ramai yang telah hadir


Sebahagian daripada orang ramai yang menyaksikan layar besar di luar

Kanopi tambahan juga disediakan untuk tampung kehadiran orang ramai

Kaunter semakan daftar pemilih SPR juga dibuka untuk orang ramai di situ


Kelancaran lalu lintas turut berjaya dibantu oleh kecekapan unit amal PAS

[Orang ramai yang hadir ke program kuliah Ustaz Azhar Idrus malam tadi ternyata berpuas hati dengan penerangan dan tazkirah yang disampaikan oleh beliau itu. Malah, mereka juga tidak berganjak daripada tempat duduk masing-masing walau pun ketika itu hujan turun dengan lebatnya. Ternyata Ustaz Azhar berjaya memberikan aura baru kepada orang ramai terutamanya generasi muda agar cinta terhadap Islam. Difahamkan, kuliah beliau yang seterusnya pada bulan depan akan diadakan di Balok. Justeru itu, orang ramai yang tidak berkesempatan untuk hadir malam tadi bolehlah hadir pada bulan hadapan. Semoga kuliah-kuliah sebegini akan dapat diperbanyakkan kerana anak-anak muda ternyata dahagakan dakwah yang berterusan dalam kontek yang lebih santai dan juga humor].

Advertisement

Post a Comment

Anak Ulu Cheka said... Wednesday, November 23, 2011 7:49:00 AM

jgn lupa depan minggu ke 3
masjid negeri pulak

Anonymous said... Wednesday, November 23, 2011 9:00:00 AM

masjid negeri lah

Reformis Anak Muda said... Wednesday, November 23, 2011 11:05:00 AM

teruskan... ini yg buat Umno x tido malam ni.. Ayuh !! Anak muda

Anonymous said... Sunday, November 27, 2011 6:10:00 PM

ayoh anak muda cintakan islam, disini bermulanya perubahan...

 
Top