Waktu Solat Di Kuantan : Imsak: 5:51 AM Subuh: 6:01 AM Syuruk: 7:17 AM Zohor: 1:22 PM Asar: 4:34 PM Maghrib: 7:23 PM Isyak: 8:32 PM
061114 Sertai Bisnes100.com, Cepat..Projek Buat Duit Terhebat !! DISINI
Lazada Philippines
PAHANG DAILY ONLINE (PDO)MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PEMBACA YANG TERUS MENYOKONG BLOG INI


January 5, 2013

Panas: Memalukan, "Ketua Kampung" Halau Petugas PR Hulur Bantuan Kepada Mangsa Banjir Di Kuantan


[Foto di atas ialah aksi seorang Ketua Kampung (Tok Empat UMNO) yang menghalau petugas Pakatan Rakyat yang hadir untuk memberikan bantuan banjir kepada mangsa di Rancangan Rumah Murah (RRM) Semambu Kuantan baru-baru ini.  Tindakan beliau amatlah memalukan, kerana memberi bantuan banjir sebenarnya tidak terikat kepada mana-mana parti politik. Malah, pemimpin UMNO BN yang turun padang meninjau mangsa banjir selama ini pun dilihat tidak membezakan fahaman politik kepartiaan. Semua mangsa diberi bantuaan seadanya mengikut keperluan masing-masing. Persoalannya, wajarkah ada pihak yang menghalau pihak lain memberikan bantuan hanya kerana berbeza fahaman politik?. Bukankah bantuan itu bagi meringankan bebanan mangsa terbabit. Makanya, kenapa terbawa-bawa politik ketika musibah melanda?. Apa yang berlaku ini jelas sekali memalukan dan tidak wajar. Tambahan pula dikala kerajaan sendiri mengatakan semua rakyat akan didahulukan sekarang ini. Menerima adalah hak kita, sama ada mahu menggunakan bantuan tersebut itu perkara lain. Justeru semoga kejadian seperti ini tidak beraku lagi pada masa akan datang. RRM Semambu terletak di DUN Semambu yang diwakili oleh MCA, manakala parlimennya pula ialah Indera Mahkota yang diwakili oleh PKR. Tidak salah pembangkang hulur bantuan kerana Semambu berada di dalam parlimen mereka].

9 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Anonymous said...

Ini mesti kesan dari "amanat haji hadi"...

Anonymous said...

Saya cabar Ketua Kampung yang bodoh ini breed bat dengan saya

Anonymous said...

Bravo ! Tok Empat Semambu.

Anonymous said...

bodohnya piang punya tok ketua

Anonymous said...

Kene pakai Baju PKR ker nak tolong org susah..:)tak abis2 gampang,org tak bodo la..bagi roti seketul bergambar cam bg rumah baru...bagi bubur buke puase,tengok ni org ciner bg or Islam bubur utk berbuke...udah2 la.."man man" la Chinese said..Pen Tan..!!tengok tempat la Wei..skarang,rantau panjang banjir teruk..bawak la beras selori ke saner,bagi kat orang 2 kat saner..:)Tak pun cari orang 2 PAS totok sayang DAP..lu nanti bole cakap,lu tolong org PAS..u kan ikhlas nak tolong..takkan nak kawasan semambu jer..politics always sucks!!!hahahaha

Anonymous said...

dekat mana ni..? oohh patotlah...still ramai yg bodoh dan bangang lagi..

sebab hari2 ngadap tv3 ngan utusan Melayu..

jgn salahkan mereka..mcm anonymous 10:43 di atas...

mentaliti masih di kelas ketiga...

menteri kaut duit lembu, penduduk semambu dpt apa..?


HIDUP MELAYUUUU..! puihhhhh

Anonymous said...

kalau melayu umno mentaliti
kelas 3 ,mentaliti melayu pakatan la langsung takde kelas ......macam lembu dicucuk hidung.....

Anonymous said...

anon 10.43
jadi kena pakai baju umNOngok je la...

Anonymous said...

dah kena halau tu paham2 lah menunjukan org dah tak suka ...jangan laa dok tinjuk muka../pglaa kat org suka kelantan ker barulah tak kena halau


[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]

web page counter