[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]Azalina Nafi Kata Portal WSJ Tak Patut Di Sekat !


KUALA LUMPUR: Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina Othman Said menafikan beliau mengeluarkan kenyataan bahawa Wall Street Journal (WSJ) tidak patut disekat dan mendakwa portal berita Malaysiakini tersalah petik kenyataannya.
Azalina dalam kenyataan berkata kenyataan beliau dalam artikel bertajuk "Azalina: Shouldnt Block WSJ, Msia Not A Communist Nation," dibuat secara umum tanpa merujuk kepada mana-mana media atau agensi berita.
"Saya menekankan bahawa Malaysia adalah sebuah negara demokrasi dan bukannya komunis, saya merujuk kepada kebebasan bersuara dan tidak mengaitkannya kepada mana-mana agensi berita secara spesifik," kata beliau. 
Azalina berkata kerajaan pada hari ini telah menunjukkan tahap toleransi yang tinggi dan menerima kritikan daripada semua pihak terutamanya media sosial.
"Ini sememangnya penting dengan kebangkitan media sosial yang mana rakyat boleh mengkritik pemimpin kami secara terbuka di Facebook, Instagram, Twitter, blog dan sebagainya.
Ini menunjukkan kerajaan bersedia menerima sebarang kritikan selagi ia bersifat membina," katanya. 
Azalina berkata ulasan beliau adalah berasaskan kebebasan bersuara dan bukannya menyekat atau tidak menyekat agensi berita tertentu. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]