Jurutera Petronas Di Buang Kerja Kerana Hina PM


KUALA LUMPUR: Seorang jurutera Petronas yang sebelum ini menghina Perdana Menteri, Datuk Seri najib Tun Razak dengan memuatnaik komen bersifat jelik telah ditahan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM).
Menurut kenyataan SKMM yang disiarkan di laman Facebook agensi itu, jurutera berumur 26 tahun itu ditahan hasil kerjasama dengan Bahagian Siasatan Jenayah Komersial, Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya.
Jurutera terbabit yang dikenali sebagai Jalil Ismail (foto) itu sebelum ini telah menulis surat permohonan maaf yang turut disiarkan melalui Facebook miliknya.
“Saya mengaku bahawasanya saya telah melakukan kesalahan dengan mengeluarkan kata-kata tidak elok kepada Datuk Seri pada ‘posting’tersebut.
“Saya akui saya sangat beremosi ketika membaca ‘posting’ tersebut ditambah dengan suasana kerja yang agak menekan di luar persisir pantai ketika itu,” katanya dipetik dari surat tersebut.
Berita penahanan jurutera itu mengundang pelbagai reaksi dari ramai pengguna dan warga media sosial (netizens).

“Surat mintak maaf tak jalan,” ulas Razeef Hj Ramli merujuk kepada surat permohonan maaf Jalil Ismail sebelum ini.
“PM maafkan sudah pasti, tapi proses undang-undang tetap perlu berjalan juga,” jelas Abdul Rahman Abdul Kadir.
Sementara Azizul Hadi pula menasihatkan warga media sosial supaya mengambil iktibar dari penahanan tersebut.
“Itu laa, lain kali sebelum nak buat sesuatu, fikir dulu dan fikir pun jangan setakat guna otak, sebab lembu pun ada otak. (Tapi) guna akal,” ujarnya.
Terdahulu, jurutera terbabit juga pernah memuatnaik komen yang disifatkan kurang ajar dan menghina dengan mempertikaikan titah Sultan Johor berkaitan aktiviti dakwah oleh Jabatan Kerja Raya (JKR). #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]