Operasi Rayani Air Digantung Selama Tiga Bulan !


PETALING JAYA: Operasi syarikat penerbangan patuh syariah pertama Malaysia, Rayani Air digantung sementara selama tiga bulan, berkuat kuasa pada Isnin.
Jabatan Penerbangan Awam (DCA) dalam satu kenyataan pada Isnin berkata, penggantungan sementara itu di bawah Peraturan 87 (1) Peraturan Penerbangan Awam 1996.
Menurut DCA, satu inkuiri berhubung Rayani Air akan diadakan pada 12 Mei depan.
Pengumuman mengenai notis penggantungan itu dibuat oleh Ketua Pengarah DCA, Datuk Seri Azharuddin Abdul Rahman dalam sidang media di Putrajaya, Isnin.
Dilaporkan, notis penggantungan Rayani Air telah dikeluarkan kepada syarikat penerbangan tersebut pada Isnin.
mStar Online pada Sabtu lalu melaporkan bahawa Rayani Air mengumumkan syarikat penerbangan itu menggantung operasinya berkuat kuasa serta-merta pada Jumaat lalu sehingga ke satu tempoh yang akan diumumkan kemudian, sebagai sebahagian daripada usaha penstrukturan semula syarikat.

Ia susulan pembatalan beberapa penerbangan pada Jumaat lalu disebabkan oleh mogok yang dilancarkan juruterbangnya.

Bagaimanapun, Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai pada Ahad berkata, syarikat penerbangan tidak sepatutnya menggantung operasi penerbangan mereka sendiri tanpa kebenaran DCA. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]