Dr Vida 'Que Putih' Cadang Beli Saham Rayani Air

PETALING JAYA: Selepas menaja The Red Warriors, Pengasas Vida Beauty Sdn Bhd, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman sedang mempertimbangkan untuk membeli saham Rayani Air yang dipalit masalah kewangan.
Jutawan kosmetik itu yang lebih dikenali sebagai Dr Vida memberitahu Utusan Malaysia beliau sedang menilai saham Rayani Air dan akan menemui pemiliknya bagi mendapatkan maklumat lanjut berkaitan syarikat itu.
Jelasnya, faktor utama beliau tertarik kepada Rayani Air disebabkan konsep patuh syariah yang diamalkan syarikat berkenaan, tambahan pula industri penerbangan mempunyai prospek besar dan beliau bercadang mengembangkan perniagaan dalam bidang lain.
Anak jati Kelantan itu berkata, ia adalah satu kerugian besar jika syarikat penerbangan patuh syariah yang pertama di negara ini ditutup, memandangkan Rayani Air turut menawarkan penerbangan ke negeri Cik Siti Wan Kembang.
“Ramai rakyat Kelantan bekerja di Lembah Klang dan bila Rayani Air ditutup mereka kurang satu lagi pilihan untuk menggunakan perkhidmatan penerbangan.
“Sekiranya kena dengan harga, apa salahnya saya mengeluarkan sedikit perbelanjaan untuk membeli saham-saham Rayani Air,” katanya kepada akhbar itu semalam.
Operasi penerbangan Rayani Air digantung selama tiga bulan berkuat kuasa 11 April lalu kerana gagal mematuhi peraturan ditetapkan Kementerian Pengangkutan dan Jabatan Penerbangan Awam (DCA).
Sepanjang tempoh penggantungan sementara itu, DCA akan melakukan audit pengurusan serta keselamatan ke atas Rayani Air.
Pemilik Rayani Air, Ravi Alagendrran dilaporkan sebagai berkata, beliau sedia melepaskan 51 peratus pegangan sahamnya kepada pelabur baru dengan syarat syarikat itu perlu kekal patuh syariah walaupun selepas bertukar tangan.
Ravi berkata, kekurangan dana antara faktor utama Rayani Air dilanda masalah sehingga berlaku mogok oleh juruterbang dan kakitangan yang mengancam akan menyaman Rayani Air jika tidak membayar tunggakan gaji mereka. #sumber

2 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Anonymous said...

Dato Vida,
Nasihat saya jangan beli atau ambil alih syarikat ini kerana Dato takder kepakaran.Jangan cari sakit.
Lebih baik Dato buat kolej universiti....

Entryfx Malaysia said...

WWW.MALAYAAIR.MY

MALAYA AIR SDN BHD

Syarikat PENERBANGAN anak melayu yang sedang dalam proses setup, mereka juga memerlukan modal juga dato, patuh syariah etc, melakukan penebangan untuk Haji dan Umrah dan dalam perancangan nk ke domistik juga, bantu lah mereka juga.

pejabat mereka berdekatan KLCC, (SDB).

Dato email kepada salah sorang pengurus syarikat hanif@malayaair.my mungkin dato boleh cuba jika benar berminat dalam penerbanagan.

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]