Mayat Ketiga Disahkan Pengawal Peribadi Noriah


KUCHING: Polis mengesahkan mayat ketiga yang ditemui oleh pasukan mencari dan menyelamat (SAR) dekat lokasi nahas helikopter pada Sabtu dikenal pasti sebagai jenazah pengawal peribadi Datuk Noriah Kasnon, Ahmad Sobri Harun (foto).
Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Seri Muhammad Sabtu Osman berkata, pihak hospital mengenal pasti identiti Ahmad Sobri selain menemui kad kuasa polis pada jenazah.
Konstabel polis berusia 26 tahun dari Terengganu telah ditempatkan di Kuala Lumpur sebagai pengawal peribadi.
"Polis akan menguruskan penghantaran pulang jenazah ke Terengganu menggunakan pesawat tentera udara," katanya.
Muhammad Sabtu berkata, jenazah Ahmad Sobri ditemui tidak jauh dari lokasi penemuan jenazah Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Noriah Kasnon di Batang Lupar pada Jumaat.
Beliau berkata, operasi mencari diteruskan bagi mengesan tiga lagi mayat, tetapi ia bergantung kepada keadaan antaranya adalah faktor cuaca.
"Kita juga akan meneruskan pencarian bangkai helikopter," tambahnya. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]