[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]Semua "Pemimpin" Parti Komponen BN Menang !

KUCHING: Kesemua pemimpin parti komponen Barisan Nasional (BN) memenangi kerusi ditandingi mereka pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak ke-11.
Pengerusi BN Sarawak, Tan Sri Adenan Satem mencatat kemenangan mudah bagi kerusi Tanjong Datu dengan menewaskan pencabarnya, Jazolkipli Numan daripada PKR untuk penggal ke-10 sebagai ADUN.
Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) itu meraih 6,360 undi, manakala Jazolkipli hanya memperoleh 468 undi dan hilang deposit.
Dalam pertembungan paling ditunggu-tunggu pada PRN kali ini, Presiden Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP), Senator Datuk Dr Sim Kui Hian meraih 6,414 undi, mengalahkan penyandang kerusi Batu Kawah, Christina Chiew Wang See daripada DAP yang memperoleh 4,329 undi.
Calon Bebas yang juga bekas Pengerusi Parti Rakyat Bersatu (UPP) Batu Kawah, Liu Thian Leong sekadar mendapat 1,109 undi, sekali gus hilang deposit.
Presiden Parti Rakyat Sarawak (PRS), Tan Sri Dr James Masing mengekalkan kerusi Baleh yang disandangnya sejak 1983, apabila mengalahkan calon DAP, Agop Linsong dengan majoriti 4,793 undi.
James yang juga Menteri Pembangunan Tanah Sarawak memperoleh 5,272 undi berbanding hanya 479 undi diraih Agop yang sekaligus hilang deposit dalam pertandingan satu lawan satu itu. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]