"Jeruk Madu Pak Ali" Kini Berada Di Kuantan !


KUANTAN: Para penggemar "Jeruk Madu Pak Ali"kini tidak perlu lagi bersusah payah untuk ke Pulau Pinang bagi mendapatkan produk terbabit. Ini kerana pengedar sah produk itu kini berada di negeri Pahang.

Syarikat terbabit ialah Takana Global Sdn Bhd yang terletak di Pusat Komersial Bandar Gambar dekat sini. Populariti Jeruk Madu Pak Ali memang sudah tersohor di seluruh negara. Bagi mereka yang ke utara, pasti tidak akan melepaskan peluang keemasan untuk mendapat bekalan jeruk ini untuk dibawah pulang. Takana Global adalah syarikat milik penuh bumiputera yang mula beroperasi secara rasmi di lokasi terbabit sejak bulan Oktober 2015 yang lalu. Haryanti Hj Herman (foto), selaku Pengarah Urusan syarikat ini mempelawa orang ramai merasai kenikmatan Jeruk Madu Pak Ali di premisnya. 

"Jeruk Madu Pak Ali (JMPA) merupakan jeruk buah-buahan yang terulung di Malaysia dan terkenal dengan rasa dan aromanya yang istimewa dibawah jenama “Pak Ali”. Jeruk-jeruk ini  dihasilkan dari buah-buahan segar berkualiti yang terpilih dari ladang. Rasanya yang enak dan bernutrasi tinggi ini dihasilkan melalui gabungan resipi tradisional dan teknologi terkini daripada pihak MARDI (Institut Penyelidikan Dan Kemajuan Pertanian Malaysia)", katanya.


"Kelebihan jeruk ini ialah tidak batuk, tiada sakarin (ibu gula) dan bahan pengawet. Sementara itu air jeruk ini juga boleh di minum sebagai jus. Ia juga dihasilkan dengan menggunakan gula pasir, cuka epal dan termasuk juga madu lebah. Iarnya pula dimasak dan didih 100 darjah celcisu", tambah beliau.

Menurutnya lagi, Jeruk Madu Pak Ali juga merupakan produk keluaran muslim dan telah mendapat pengiktirafan Sijil Halal dari pihak JAKIM, Sijil Mesti dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan Sijil 1 Malaysia Best dari FAMA.

Justeru, beliau mempelawa orang ramai berkunjung ke premis mereka yang terletak bersebelahan restoran My Mama Nasi Kukus iaitu di sebelah kiri jalan utama ke Plaza Tol Gambang dari arah pusat bandar Kuantan. 

"Kami juga ada membuka gerai jualan di Bazar Ramadan Mahkota Square berhadapan dengan Masjid Negeri Sultan Hj Ahmad Shah I. Orang ramai yang berkunjur ke bazar Ramadan boleh datang terus ke gerai yang dibuka hingga jam 12.00 tengah malam. 
Sebarang pertanyaan boleh hubungi Pengurus kami iaitu Encik Hengki di talian 012-7001234. Kami juga membuka peluang kepada pemborong dari seluruh negeri Pahang untuk memasarkan produk ini", tambah Haryanti lagi. #Advitorial
PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]