pahangdaily pahangdaily Author
Title: Guru Berusia 50 Tahun Ditahan Cabul Tiga Murid Di Besut
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
BESUT:  Seorang guru berusia 50 tahun di sebuah sekolah di Jerteh, ditahan polis setelah ibu bapa pelajar membuat aduan anak mereka di...

BESUT: Seorang guru berusia 50 tahun di sebuah sekolah di Jerteh, ditahan polis setelah ibu bapa pelajar membuat aduan anak mereka dicabul Isnin lalu. 
Kesemua ibu bapa kepada tiga pelajar berumur antara 9 dan 10 tahun itu membuat laporan di Balai Polis Jerteh pada Selasa lepas setelah anak mereka mengadu tentang perbuatan suspek itu.
Ketua Polis Daerah Besut, Supt Mohd Zamri Mohd Rowi ketika mengesahkan kejadian itu berkata pada awalnya kesemua ibu bapa menemui guru besar sekolah berkenaan untuk membuat aduan namun akhirnya bersepakat membuat laporan polis.
"Polis menahan suspek di sekolahnya kira-kira pukul 3 petang dan berdasarkan temu bual awal, kesemua mangsa memberitahu suspek telah melakukan perbuatan kurang sopan itu terhadap mereka semasa berada di Makmal Komputer sekolah itun," kata Mohd Zamri kepada pemberita di sini, Khamis.
Guru terbabit didapati tidak mempunyai sebarang rekod jenayah dan negatif dadah.
Beliau berkata, kesemua mangsa akan dibawa ke Hospital Universiti Sains Malaysia Kubang Kerian, Kelantan, untuk pemeriksaan lanjut. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top