PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: Isteri, Dua Anak Cedera Anggota Polis Terlepas Tembakan
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
KEPALA BATAS:  Seorang wanita dan dua anaknya cedera apabila suaminya yang merupakan anggota polis terlepas tembakan di rumah mereka di ...

KEPALA BATAS: Seorang wanita dan dua anaknya cedera apabila suaminya yang merupakan anggota polis terlepas tembakan di rumah mereka di Kampung Setol, Tasek Gelugor dekat sini, petang Ahad.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4 petang itu, Lans koperal berusia 33 tahun itu sedang bertugas, namun difahamkan pulang ke rumahnya sebentar.

Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Abdul Ghafar Rajab berkata semasa di rumah, anggota tersebut yang bertugas di Unit Rondaan Bermotosikal (URB) Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU) itu dikatakan mengeluarkan pistol jenis Walther P99 sambil memaklumkan hendak membunuh diri.

"Isteri anggota itu yang berusia 27 tahun berada di rumah dan menyedari kejadian berkenaan cuba merampas pistol itu bagaimanapun suaminya telah tertembak lantai dalam bilik rumah mereka.

"Akibat tembakan itu, jubin lantai di bilik itu berkecai dan telah terkena isteri, anak perempuan berusia lima tahun dan anak lelaki mereka berusia tiga tahun," katanya ketika dihubungi Bernama di sini malam Ahad.

Abdul Ghafar berkata isteri mangsa mengalami kecederaan di tapak kaki kiri manakala dua anak mereka masing-masing cedera betis kanan dan tapak kaki kiri serta kanan.

Semua mereka menerima rawatan di Hospital Kepala Batas dan dilaporkan stabil, katanya.

Beliau berkata pihaknya telah menahan anggota polis itu dan merampas senjata api berkenaan.

"Anggota polis itu tidak mempunyai masalah disiplin dan ujian air kencing juga negatif. Siasatan lanjut kes itu masih dijalankan," katanya. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top