Keluarga Pelajar Malaysia Di Lapor Hilang Di Paris Adakan Solat Hajat !


ALOR SETAR: Keluarga pelajar Malaysia yang hilang di Paris sejak Jumaat lalu mengadakan solat hajat malam Selasa bagi memohon agar Norsakinah Naim, 19, dapat ditemui dengan selamat.
Bapanya, Naim Awang, 46, berkata rumah mereka di Tikam Batu, Sungai Petani mula dikunjungi sahabat handai, saudara-mara serta rakan-rakan Norsakinah yang mula datang sejak Isnin bagi mengetahui perkembangan terbaru berhubung kehilangan anaknya itu.
Beliau berkata anaknya hanya disedari hilang oleh rakan sebiliknya yang berasal dari Sabah apabila telefon bimbitnya dijumpai di bilik sewa kediaman mereka.
"Rakannya kemudian memaklumkan perkara tersebut kepada Kedutaan Malaysia di Paris dua hari selepas itu," katanya.
Naim berkata beliau mendapat tahu mengenai perkara tersebut apabila dihubungi Kedutaan Malaysia di Paris semalam yang memaklumkan anaknya tidak pulang ke rumah sejak beberapa hari lalu.
Pelajar tajaan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) itu mengikuti pengajian Kejuruteraan Kimia di Institute University of Technology (IUT) Roanne di Paris, sejak tahun lalu.
Jelasnya, kali terakhir Norsakinah menghubungi mereka adalah pada 23 September dan beliau tidak menunjukkan tanda-tanda pelik ketika berbual dengan ibunya.
"Malah kedengaran suaranya sangat ceria dan tidak menunjukkan yang dia ada masalah. Dia anak yang sangat baik dan pintar dalam pelajaran," katanya.
Anak kedua daripada enam beradik itu yang merupakan lepasan Sekolah Menengah Kebangsaan Pekula, Tikam Batu memperoleh 10A1 dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2014. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]