[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]Khairy Jamaluddin Bidas Kenyataan "Ultra Kiasu" Ridhuan Tee


KUALA LUMPUR: Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin membidas ahli akademik, Ridhuan Tee Abdullah di atas kenyataannya mengenai sukan yang disifatkan "salah dan tidak bertanggungjawab".
Khairy yang juga Ketua Pemuda Umno berkata, istilah "ultra kiasu" yang digunakan Tee terhadap altet negara menerusi kolumnya dalam akhbar berbahasa Melayu bersifat menghina.
"Ia merupakan penghinaan kepada atlet. Saya mengambil kenyataan beliau sebagai sangat tidak tepat. Saya juga kecewa dan marah.
"Beliau tidak tahu mengenai atlet sebagaimana saya kenal mereka. Dan mereka bukan seperti yang didakwanya.
"Adalah lebih beliau tidak mengeluarkan kenyataan seperti itu," katanya kepada pemberita pada mesyuarat Umno Bahagian Bandar Tun Razak.
Tee dikecam selepas menyatakan bahawa pemenang pingat Olimpik negara tidak patriotik dan hanya bertanding dalam sukan untuk ganjaran wang dan satu cara untuk meraih populariti.
Beliau berkata, sukan menjadi satu perniagaan dan bukan lagi mengenai patriotisme.
Tee turut menulis bahawa atlet "ultra kiasu" lebih memilih untuk melibatkan diri dalam sukan individu berbanding berkumpulan yang memerlukan kerja berpasukan. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]