Lee Chong Wei Mara Ke Final, Chan Peng Soon-Goh Lie Ying KandasPETALING JAYA: Jaguh perseorangan negara, Datuk Lee Chong Wei tidak berdepan masalah besar untuk melayakkan diri ke perlawanan akhir kejohanan badminton Siri Super Terbuka Jepun.
Chong Wei hanya memerlukan masa 42 minit untuk menewaskan pemain lawan dari Belgium, Marc Zwieber dengan keputusan straight set, 21-14 dan 21-15.
Kemenangan tersebut sekali gus bakal menyaksikan pemain nombor satu dunia itu bertemu dengan pemain China, Yu Sun yang menduduki ranking ketujuh dunia dalam pertemuan akhir pada Ahad.
Bagaimanapun pasangan regu campuran negara, Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying gagal mengiringi kemenangan Chong Wei apabila tewas kepada pasangan dari Korea Selatan Song Hyun Ko dan Ha Na Kim. #sumber
Mereka tewas kepada regu campuran nombor satu dunia itu dengan keputusan straight set, 21-14 dan 21-18 dalam tempoh permainan 36 minit.


0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]