PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: Terkejut Bil TNB Naik Mendadak?, Nak Rebat? Sertai Kami Sekarang
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
KUANTAN: Ramai pengguna bekalan elektrik di negara ini terkejut apabila bil Tenaga Nasional Berhad (TNB) mereka naik secara mendadak b...

KUANTAN: Ramai pengguna bekalan elektrik di negara ini terkejut apabila bil Tenaga Nasional Berhad (TNB) mereka naik secara mendadak bulan ini. Selepas dua bulan mereka tidak mendapat notis bil TNB, tiba-tiba jumlah yang tertera sungguh mengecewakan. Ramai yang menghubungi kami, mendesak supaya perkara ini dikaji semula.

Demikian ditegaskan oleh Penyelaras NGO Angkatan Pembela Rakyat (Angkara), Mohd Shukri Mohd Ramli ketika ditemui hari ini. Beliau  yang lebih dikenali sebagai CMK, banyak memperjuangkan isu-isu rakyat di sini selepas tidak aktif berpolitik sejak 2011 lalu.

Menurut Shukri, dia sendiri agak keliru dengan bil baru 12 angka itu. "Jumlahnya agak menggerunkan, selepas dua bulan pengguna tidak dapat bil selepas berlaku perubahan nombor akaun daripada 14 angka kepada 12 angka baru-baru ini. Ramai yang tanya saya bolehkan mereka dapat rebat atau diskaun atas bayaran tersebut. Ini kerana saya sekarang sedang menjalankan kempen Pengguna Bijak 2016 ke seluruh negara.. dan Bil TNB termasuk dalam kemudahan yang kami tawarkan", katanya.

Saya mempelawa orang ramai terutamanya pengguna TNB yang mahukan penjimatan dengan rebat yang cukup menakjubkan, untuk sertai program "Pengguna Bijak" yang sedang di adakan sekarang.

"Kami bergerak ke seluruh Malaysia untuk mengajak rakyat Malaysia menjadi pengguna bijak. Bayar bil TNB melalui sistem kami dan dapat diskaun penjimatan yang cukup hebat. Apa yang penting pengguna hanya perlu membeli reload credit yang ditawarkan oleh syarikat dan syarikat pula akan membayar secara pukal kepada provider (TNB). Syarikat dapat rebat dan dikongsikan dengan pelanggan yang bersama mereka", kata Shukri.

Beliau menegaskan, kini sudah hampir 100,000 rakyat Malaysia yang berdaftar sebagai pengguna bijak bersama syarikat kami. "Peluang terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas sahaja. Dengan membeli reload credit, maka anda boleh membayar bil TNB secara online dari mana-mana dengan diskaun rebat, Memang tidak diduga apabila ditengah kemelut ekonomi yang melanda sekarang ini tiba-tiba ada satu syarikat yang bermurah hati tawarkan peluang penjimatan kepada kita... maka rebutlah peluang itu..jika sudah tidak tahan dengan bil-bil yang melambung tinggi", kata beliau.

"Selama puluhan tahun menggunakan elektrik TNB, pernahkah pengguna ditawarkan diskaun?. Maka, mulai esok jadilah pengguna bijak. Jika tidak pun anda terpaksa membayar bil TNB. Jika tak bayar akan dipotong", tambah Shukri.

Ketika ditanya, ada pengguna yang mendakwa mereka pun ada buat bayaran online banking setiap bulan untuk jimatkan masa dan kemudahan. "Benar, ada yang bayar secara online banking.. tapi ingat.. anda gunakan duit gaji atau perniagaan anda setiap bulan.. anda perlu bayar ikut apa yng tertera pada bil.. jika tidak sukar untuk dikemaskini.. Paling penting, anda hanya dapat kemudahan tapi tak dapat penjimatan hatta 5% sekali pun.. Berbeza dengan sistem kami.. anda bayar online anda dapat penjimatan cukup luar biasa.. Maka, apa tunggu lagi.. Pendaftaran taklimat dibuka sekarang.. daftar taklimat di lokasi-lokasi seluruh negara untuk dapatkan pencerahan...", tambahnya.

Orang ramai yang ingin dapatkan info lanjut dan mahu sertai sessi pencerahan program "Pengguna Bijak 2016" ini, boleh WhatsApp TNB_NAMA_LOKASI_PEKERJAAN Ke Talian Hotline 012-385 4400.  Menurut Shukri, beliau sendiri akan memberikan taklimat dan pencerahan ke seluruh negara bermula Oktober ini. Setiap lokasi minima 20-30 orang sahaja.  Jika anda NGO, dan mahu terus adakan taklimat di tempat anda maka boleh hubungi talian 010-8672810 (WhatsApp). Taipkan NAMA NGO_JUMLAH KEHADIRAN_LOKASI TAKLIMAT. Urusetianya akan menghubungi NGO terbabit untuk tetapkan jadual. Pendaftaran Online, sila klik DI SINI. #pdonews

Advertisement

Post a Comment

 
Top