Dr Izani Hussin: Belanjawan 2017, Najib Ambil Pendekatan Populis !


KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengambil pendekatan populis dengan membawa beberapa tokoh masyarakat ketika membentangkan Bajet 2017, semalam.

Ahli Parlimen Pengkalan Chepa, Dr Izani Hussin berkata, tindakan itu untuk cuba berbaik dengan banyak lapisan masyarakat sebagai usaha memancing undi pada PRU14 nanti.

Di dalam pembentangan Bajet 2017 semalam, Najib telah mengundang beberapa anggota masyarakat dalam kalangan pemandu teksi, tok batin, tukang jahit, atlet paralimpik dan ramai lagi.

Katanya, ini juga termasuk memberi permit teksi individu dan geran RM5,000 untuk pembelian teksi baharu kepada pemandu teksi yang layak.

"Cuba melebar pengaruh dgn janji-janji berbentuk 'one off'. Kerajaan menjanjikan pelbagai pemberian untuk mengaburi mata rakyat bahawa ekonomi Malaysia masih utuh, tetapi hakikat sebenar adalah sebaliknya," ujar beliau.

Kerajaan memperuntukkan sebanyak RM60 juta untuk tujuan itu yang memberi manfaat kepada seramai 12,000 pemandu teksi yang layak dan tamat kontrak pajak dengan syarikat teksi mereka. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]