KOPI SUPERBEST POWER, PRODUK TERBAIK UNTUK SAKIT KENCING MANIS (DIABETIS)
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: Kes Liwat II: Kawalan Ketat Sekitar Kawasan Mahkamah Persekutuan Putrajaya
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
PUTRAJAYA:  Kehadiran polis yang ramai dapat dilihat di sekitar Istana Kehakiman di sini ketika penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim berku...

PUTRAJAYA: Kehadiran polis yang ramai dapat dilihat di sekitar Istana Kehakiman di sini ketika penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim berkumpul di hadapan kompleks mahkamah Persekutuan berhubung sabitan kes liwat II.

Isteri Anwar yang juga Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, tiba di mahkamah ditemani anak perempuannya, Nurul Izzah Anwar yang juga Naib Presiden PKR.

Pasukan pembelaan Anwar akan diketuai oleh bekas Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Seri Gopal Sri Ram.

Peguam Amerika Syarikat, Kimberley Motley yang baharu sahaja menyertai pasukan peguam bekas ketua pembangkang itu juga dilihat memasuki mahkamah.

Datuk Ahmad Kamal Md Shahid daripada Jabatan Peguam Negara akan mengetuai pihak pendakwaan.

Semakan Anwar adalah kes yang jarang berlaku dalam sejarah Mahkamah Persekutuan.

Panel hari ini hakim akan membincangkan sama ada panel sebelum ini yang diketuai oleh Ketua Hakim Negara, Tun Arifin Zakaria telah terkhilaf dalam keputusan sebulat suara mereka untuk menegakkan keputusan Mahkamah Rayuan berhubung tuduhan liwat keduanya.

Anwar sedang menjalani hukuman penjara lima tahun di Penjara Sungai Buloh.

Jika semakan berjaya, Anwar boleh dibebaskan dari penjara dan ini akan membuka jalan bagi beliau untuk bertanding pada pilihan raya umum ke-14 yang akan diadakan pada bulan Jun 2018. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top