pahangdaily pahangdaily Author
Title: Pengarah Jabatan Air Negeri Sabah, Timbalannya Di Gantung Tugas
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
KOTA KINABALU:  Pengarah dan timbalan pengarah sebuah agensi kerajaan negeri Sabah, dalam siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malay...

KOTA KINABALU: Pengarah dan timbalan pengarah sebuah agensi kerajaan negeri Sabah, dalam siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung kes salah guna kuasa dalam agihan projek bernilai RM3.3 bilion, telah digantung tugas.
Setiausaha Kerajaan Negeri, Tan Sri Sukarti Wakiman (foto) berkata notis penggantungan terhadap kedua-dua pegawai kanan itu dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah.
"Penggantungan pengarah dan timbalan pengarah berkuat kuasa pada tarikh tangkapan, masing-masing pada 5 dan 4 Oktober," katanya dalam kenyataan di sini Isnin.
Menurut notis penggantungan, katanya, kedua-dua suspek itu dilarang memasuki pejabat di mana mereka bertugas sebelum ini atau mana-mana pejabat jabatan itu di Sabah.
"Suspek juga dilarang meninggalkan negeri itu sepanjang tempoh siasatan,' katanya.
Pada Ahad, pengarah tersebut dibebaskan dengan jaminan RM500,000 tanpa deposit dengan dua penjamin manakala timbalannya dibebaskan pada Isnin dengan syarat jaminan yang sama. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top