Anuar Tahir: Insiden Hidung Berdarah, "Jamal Manusia Jenis Apa?"


KUALA LUMPUR: Setiausaha Agung Parti Amanah Negara (Amanah), Mohd Anuar Tahir menyelar kenyataan ugutan ketua kumpulan baju merah susulan insiden 'hidung berdarah' pada Ahad lalu.
Menurut Anuar, kenyataan  Datuk Seri Jamal Md Yunos, "darah dibayar darah" tidak seharusnya dikeluarkan kepada penyokong baju kuning yang akan menyertai perhimpunan Bersih 5 yang dijadualkan pada 19 November ini.
"Berdarah hidung sikit pun dah nak darah berbalas darah?.
"Manusia jenis apa yang berfikir begitu. Kalau beliau seorang pemimpin dalam apa jua kapasitinya...beliau harus jadi seorang yang tenang," katanya pada sidang media di Wisma Amanah di sini, Selasa.
Sebelum ini Jamal yang juga Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar berikrar untuk membayar setiap titisan darahnya yang tumpah akibat ditumbuk ketika pergelutan antara kumpulan baju merah dengan konvoi Bersih 5 di Ampang.
Selain itu,  Anuar berharap Jamal dan penyokongnya tidak mencetuskan sebarang provokasi pada perhimpunan di ibu negara, Sabtu ini.

"Jangan timbulkan soal darah dibayar darah... ia satu insiden yang kecil. Kita harap dalam perhimpunan 19 November nanti tidak ada (kekecohan).

"Diharap semua berlaku dalam suasana festive dan bukannya marah-marah, benci-membenci dan sebagainya. Kami cuma nak suarakan bantahan secara aman," katanya.

Sementara itu, pada sidang media yang sama Anuar berkata, partinya akan menggerakkan kira-kira 30,000 ahli dan penyokongnya dari seluruh negara untuk menyertai perhimpunan Bersih 5.

Tambah beliau, Amanah turut menggerakkan seramai 55 peguam daripada Biro Undang-undang parti itu bagi menawarkan khidmat guaman kepada semua peserta perhimpunan tersebut.

"Seramai 50 pegawai perubatan daripada Arif Medical Team akan turut bertugas di lapangan pada hari perhimpunan tersebut," katanya. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]