pahangdaily pahangdaily Author
Title: Nazri Aziz: UMNO Tidak Gentar Ahli 'Hijrah Besar-Besaran' Ke PPBM
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
KUALA LUMPUR:  UMNO tidak gentar sebarang terhadap "penghijrahan besar-besaran" anggota parti ke Parti Pribumi Bersatu Malay...

KUALA LUMPUR: UMNO tidak gentar sebarang terhadap "penghijrahan besar-besaran" anggota parti ke Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), kata Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Nazri Abdul Aziz.
Beliau berkata, parti serpihan seperti PPBM tidak boleh bersaing dengan parti-parti politik utama di negara ini.
Katanya, kebanyakan parti seperti ini ditubuhkan pemimpin tanpa ideologi yang jelas.
"Pemimpin menubuhkan parti ini dalam keadaan marah. Tiada perjuangan, hanya perjuangan untuk membalas dendam.
"Kenapa perlu sebahagian daripada kita mengikut pemimpin-pemimpin ini yang hanya mahu melepaskan kemarahan mereka" katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Istiadat Konvokesyen Akademik Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara) Ke-12 di sini, Isnin.
Nazri yang juga Menteri Pelancongan dan Kebudayaan berkata, para pemimpin yang membentuk parti serpihan itu tidak mempunyai prinsip.
"Semuanya adalah peribadi. Jika kita melihat pemimpin terdahulu yang mengkhianati parti dan menubuhkan parti serpihan, mereka semua gagal dan dipinggirkan.
"Akhirnya, mereka menyertai semula Umno. Itu perkara biasa, semuanya drama," katanya.
Mengenai Presiden PPBM, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Ketua Parti Warisan Sabah, Datuk Seri Shafie Apdal, Nazri berkata, tidak mustahil bagi kedua-duanya untuk kembali kepada Umno.
"Tiada siapa sangka (pada masa lalu) bahawa Tun Dr Mahathir Mohamad akan bersama Lim Kit Siang dari DAP.

"Tiada siapa membayangkan ia akan berlaku. Semuanya berkemungkinan dalam politik," kata Nazri sambil menambah bahawa beliau meramalkan perdamaian boleh berlaku. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top