PPBM-Pakatan Harapan Akan Meterai Kerjasama Secepat Mungkin


SHAH ALAM: Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pihaknya akan memeterai perjanjian kerjasama bersama Pakatan Harapan secepat mungkin.
Muhyiddin berkata, beliau akan mendapatkan tarikh untuk berbincang dengan pimpinan parti dan pakatan pembangkang mengenai draf perjanjian yang akan ditandatangani.
"Saya minta supaya beri peluang kepada pimpinan PPBM untuk mengadakan pertemuan kali pertama dengan pimpinan Pakatan Harapan.
"Walaupun saya telah mengadakan perbincangan dengan presiden PKR, tetapi ahli-ahli kita tidak tahu hal ini.
"Jadi wajarlah saya beritahu kepada mereka dan mendapatkan tarikh untuk bersama dengan kepimpinan Pakatan Harapan, selepas itu kita boleh mewujudkan persefahaman," katanya.
Beliau berkata demikian pada sidang media selepas tamat Konvensyen Pakatan Harapan kali pertama di Pusat Konvensyen Ideal (IDCC) di sini, Sabtu.
Sementara itu, Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail berkata, terdapat perancangan untuk berjumpa dengan PAS bagi menjemput parti Islam itu menyertai Pakatan Harapan.
"Kita dalam perancangan berjumpa PAS dalam persediaan  bagi menghadapi pilihan raya," katanya.
Tambah Wan Azizah, PAS turut dijemput menyertai konvensyen pada Sabtu bersama PKR, DAP dan Amanah termasuk PPBM.
"Mereka dijemput untuk bersama dalam konvensyen tetapi mereka pilih untuk tidak datang," katanya. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]