Salahudin Ayub: Pakatan Harapan Perlu "Belajar Daripada Kesilapan Lalu"


SHAH ALAM: Pemimpin Pakatan Harapan perlu memastikan mereka belajar daripada kesilapan lalu dan mendengar suara rakyat, kata Timbalan Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Salahuddin Ayub.
"Kita perlu ingat apa yang telah menyebabkan keruntuhan Pakatan Rakyat, jika tidak ia akan merosakkan masa depan kita. Kita perlu ingat apa yang akan menyebabkan impian kita dapat musnahkan.
"Kita mesti belajar dari masa lalu, siapa kawan dan siapa lawan kita. Jangan lupa siapa musuh kita. Jangan keliru.

"Jangan biarkan musuh menjadi kawan," katanya ketika berucap pada konvensyen Pakatan Harapan, Sabtu.

Katanya, cara terbaik untuk pembangkang mencapai kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang adalah dengan memberi tumpuan untuk memenangi hati rakyat.

"Kita perlu tahu apa yang rakyat mahu. Beri mereka apa yang mereka mahu, kerana apa yang penting ialah apa yang rakyat mahukan.

"Jika kita tidak mendengar suara mereka, kita akan kalah," katanya.

Setiausaha Agung Pakatan Harapan Datuk Saifuddin Abdullah berkata, pembangkang perlu bersatu untuk memastikan pertandingan satu lawan satu dengan Barisan Nasional pada pilihan raya umum akan datang.

Konvensyen yang diadakan di Pusat Konvensyen Ideal sini, menyaksikan kehadiran penyokong dari rakan-rakan gabungan Pakatan Harapan PKR, DAP dan Amanah. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]