Shahidan Kassim Tidak Setuju Tindakan NUJ Boikot UMNO Pahang

KUALA LUMPUR: Kesatuan Kebangsaan Wartawan Malaysia (NUJ) tidak seharusnya mencadangkan untuk memboikot persidangan Umno Pahang peringkat negeri, kata Ahli Majlis Tertinggi Datuk Seri Shahidan Kassim.
“NUJ tidak sepatutnya meminta wartawan untuk memboikot kerana mustahil mengasingkan Umno dengan pengamal media.
“Saya tidak setuju dengan NUJ untuk memboikot Umno Pahang. Saya boleh jadi orang tengah untuk selesaikan pertikaian ini,” katanya pada sidang akhbar di lobi Parlimen hari ini.
Semalam, NUJ mendesak permohonan maaf daripada Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob dan Umno Pahang selepas wartawan dihalau ketika membuat liputan konvensyen Umno negeri.
Presiden NUJ Mohd Taufek Razak berkata wartawan tidak ada kuasa untuk memboikot Umno Pahang, tetapi organisasi media masing-masing berkuasa untuk boikot Umno.
Shahidan berkata mungkin berlaku salah faham ketika media dihalau keluar dari konvensyen Umno Pahang, kerana ia mungkin acara tertutup.
“Mungkin ia acara tertutup. Malah pembangkang juga ada program tertutup mereka,” katanya.
Semalam, wartawan memuat naik di media sosial menyatakan media dimaklumkan mereka boleh membuat liputan majlis pembukaan konvensyen itu yang dihadiri Naib Presiden Umno Datuk Seri Hishammuddin Hussein.
Bagaimanapun, ketika di majlis itu, nota diserahkan kepada Adnan yang kemudiannya dengan tegas meminta wartawan keluar.
Ini disusuli dengan ahli Umno Pahang “boo” media yang hadiri yang kemudiannya melaungkan “Keluar! Keluar!”. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]