PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: Mahathir Persoal, Mengapa Hanya Beliau "Di Labelkan Pengkhianat" !
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
PETALING JAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad malam tadi mempersoalkan mengapa hanya beliau dilabe sebagai pengkhianat kerana bekerjasama deng...
PETALING JAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad malam tadi mempersoalkan mengapa hanya beliau dilabe sebagai pengkhianat kerana bekerjasama dengan pembangkang bagi mendapatkan kuasa sedangkan terdapat pemimpin Umno melakukan perkara sama.
Bercakap pada ceramah Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) di Pasir Gudang, Johor, malam tadi, Dr Mahathir berkata pengasas Umno, Datuk Onn Jaafar, dan bekas perdana menteri pertama Tunku Abdul Rahman, juga pernah bekerja dengan pembangkang untuk memenangi kuasa.
“Saya tidak ingat Tunku dipanggil pengkhianat, tetapi Najib menuduh saya itu,” kata Dr Mahathir, presiden Umno yang paling lama berkhidmat, kepada hadirin.
Ucapan beliau malam tadi dimuat naik di Facebook Kelab Che Det.
Pada Perhimpunan Agung Umno baru-baru ini, Najib berulang kali memanggil Dr Mahathir, kini pengerusi PPBM, pengkhianat kerana bekerjasama dengan DAP, parti dominan Cina.
Beliau berkata Onn Jaafar meninggalkan Umno dan menubuhkan Parti Negara dan Parti Kemerdekaan Malaya untuk mencabar gabungan Perikatan, manakala Tunku, juga bekas presiden Umno, bekerja dengan pembangkang pada pilihan raya umum 1990.
“Beliau juga bekerja dengan DAP tetapi saya tidak melabelkan beliau pengkhianat,” kata Dr Mahathir sambil menunjukkan keratan akhbar dan gambar mendiang Karpal Singh, Lim Kit Siang bersama Tunku.
Beliau berkata, bekas presiden Semangat 46 Tan Sri Tengku Razaleigh Hamzah bekerjasama dengan DAP dan PAS selepas Umno lama diharamkan dan parti baru ditubuhkan pada 1988.
Dr Mahathir berkata, malah bekas timbalan perdana menteri dan timbalan presiden partinya Tun Musa Hitam menolak menyertai Umno baru.
“Saya terpaksa memberikan jawatan menteri dan menghantar beliau ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu sebagai wakil khas kami,” kata beliau sambil memberitahu bagaimana beliau melayan “pengkhianat”.
Dr Mahathir berkata tanggapan orang Melayu akan kehilangan kuasa jika Barisan Nasional yang diterajui Umno dikalahkan dalam pilihan raya umum dan Cina akan menjadi perdana menteri adalah salah.
“Orang Cina adalah minoriti melainkan jika Umno mahu memberikan kedudukan itu,” katanya.
Katanya PPBM juga ada untuk membela nasib orang Melayu walaupun ia membenarkan bukan Melayu menyertai sebagai ahli pakatan.
“Ia adalah Najib dan Umno yang mengkhianati orang Melayu,” katanya, sambil menambah PPBM mampu menjadi pengganti kepada Umno. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top