Mukhriz Mahathir Di Pelawa Buat Ucapan Di "Roadshow" RUU 355 !

PETALING JAYA: Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mungkin menghadiri sebuah acara kecil “roadshow” anjuran PAS berhubung Rang Undang-undang Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) (Pindaan) 2016 (RUU 355).
Bercakap selepas sebuah majlis PPBM hari ini, Datuk Seri Mukhriz Mahathir berkata, beliau sedang mempertimbangkan menghadiri acara itu dengan Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, tetapi akan bercakap mengenai isu semasa menjejaskan negara ini, jika beliau memutuskan untuk hadir.
Mengenai himpunan solidariti RUU 355 pada 18 Februari ini, Mukhriz berkata, PPBM belum menerima sebarang jemputan dan tidak boleh mengesahkan penyertaan partinya.
Petang tadi, Tuan Ibrahim mengumumkan himpunan itu akan diadakan di Dataran Merdeka membabitkan lebih 200 NGO dan lebih 300,000 peserta dijangka menyertainya.
Jemputan turut akan dihantar kepada semua pihak, termasuk parti serpihannya Amanah dan seterunya DAP yang menentang RUU 355.
Bagaimanapun, Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Mhd Amin Nordin Abdul Aziz dilaporkan berkata, PAS tidak dibenar mengadakan perhimpunan di Dataran Merdeka.
Katanya, Padang Merbok juga dilarang, tetapi memberi lampu hijau kepada parti itu menggunakan Stadium Titiwangsa, di mana Himpunan Solidariti Ummah untuk Rohingya yang dizalimi Myanmar diadakan baru-baru ini.
Perhimpunan terdahulu anjuran parti politik dan NGO itu juga gagal mendapat kelulusan pihak berkuasa, tetapi Tuan Ibrahim yakin pihak berkuasa akan memberi lampu hijau kepada partinya kali ini. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]