[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]Kerajaan Negeri Tunggu Laporan PTG, Isu Bauksit Kembali Operasi !


KUANTAN: Kerajaan Negeri Pahang masih menunggu laporan daripada Pejabat Tanah dan Galian (PTG) berhubung laporan lengkap tindakan menyita jengkaut yang menjalankan aktiviti mengorek tanah di kawasan lombong bauksit di Kampung Jeram, Beserah, Selasa lalu.

Menteri Besarnya, Dato' Sri Adnan Yaakob berkata, pihaknya terkejut dengan tindakan kontraktor terbabit yang ingkar arahan dalam tempoh moratorium.

Bagaimanapun, beliau yakin pihak PTG bersama Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar melaksanakan tanggungjawab bersama bagi menangani situasi itu.

"Buat masa ini, saya masih menunggu laporan lengkap PTG seperti status tapak lombong itu.

"Kebanyakan tapak lombong milik persendirian sukar untuk,"katanya kepada pemberita selepas merasmikan Pasar Raya Pantai Selamat Indera Mahkota.

Hadir sama, Pengarah Pantai Selamat , Goh Chin  Choon.

Adnan berkata, kerjasama baik amat diperlukan antara kedua-dua pihak.

Tambahnya, kerajaan negeri sentiasa memberi sokongan kepada kementerian  dalam hal berkaitan bauksit.

Selasa lalu, dua jentera memasuki tapak lombong bauksit di Kampung Jeram dan kontraktor terbabit mendakwa mempunyai surat kebenaran daripada pihak berkuasa untuk membawa keluar lebihan bauksit. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]