Komplot Bolot Hartanah, Kerajaan Negeri Di Gesa Lakukan 'Siasatan' !


KUANTAN: Kerajaan Negeri Pahang, digesa memantau kompolot membolot hartanah terutamanya yang melibatkan kakitangan   mereka yang berkuasa pejabat-pejabat tanah dan daerah di seluruh negeri ini.

Ini berikutan terdapatnya banyak dakwaan dari kalangan orang awam dan kakitangan jabatan berkenaan sendiri tentang tanah-tanah  yang dibolot oleh pihak terbabit dengan bantuan pihak atasan. 

Bahkan ada dakwaan, sesetengah dikalangan mereka yang  kini memiliki berpuluh-puluh ekar hartanah yang mengggunakan nama-nama "proksi" masing-masing untuk mengaburi mata pihak berkenaan.

perkara ini sudah tidak dapat disembunyikan lagi kerana, ada laporan pegawai tinggi kerajaan negeri yang bersekongkol dengan mereka untuk membolot tanah-tanah di seluruh negeri ini.

Sewajarnya, Kerajaan  Negeri Pahang menyiasat dakwaan berkenaan, sebelum pembongkaran yang lebih mengejutkan di buat dalam masa terdekat. 

Sudah cukuplah dengan apa yang berlaku hari ini, dan tidak perlulah lagi pihak terbabit bermewah-mewah dengan berselindung di sebalik pegawai atasan yang sering mempertahankan kerja-kerja terkutuk mereka itu.

Kes ini perlu dibongkarkan demi keadilan untuk rakyat marhaen. Mereka yang sudah mendiami tanah lebih 40-50 tahun dinafikan hak untuk mendapat geran, sebaliknya tanah-tanah diagihkan sesama sendiri oleh pihak-pihak terbabit.

Terdapat banyak laporan mengatakan apa yang berlaku di Pahang lebih hebat daripada isu hartanah yang sedang disisasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di negeri Johor sekarang ini. #pdonews

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]