[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]Muhyiddin: 'Semakin Mesra', PAS Ajak PPBM Bincang Agihan Kerusi

PETALING JAYA : Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini berkata PAS menjemput Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) untuk berbincang mengenai pembahagian kerusi.
Presiden PPBM itu berkata jemputan berkenaan satu kemajuan yang baik dan ia akan dibincangkan dalam satu pertemuan yang akan diadakan pada masa terdekat.
“Mereka jemput kita berunding dan berbincang mengenai kerusi. Kalau dulu awalnya tak ada. Sebagai parti baharu, memang minat kami untuk (bekerjasama) dengan semua pihak.
“Kami tak nak menolak minat sebegitu,” katanya pada sidang media selepas Mesyuarat Majlis Presiden di ibu pejabat parti itu di sini hari ini.
Sebelum ini, PAS dan PPBM mengadakan pertemuan dalam usaha mencari serta memperhalus rangka kerjasama persefahaman politik antara kedua-dua parti bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14.
Ahli Parlimen Pagoh itu berkata perbincangan mengenai kerusi pilihan raya dengan PAS adalah perkembangan yang baik tetapi pihaknya berpendapat kerangka kerjasama dengan parti Islam itu perlu jelas.
“Perlu juga mengambil kira hubungan kerjasama yang sudah kita jalinkan dengan Pakatan Harapan,” katanya.
Ketika ditanya sama ada perbincangan antara PPBM dan PAS akan melibatkan Pakatan Harapan, Muhyiddin berkata: “Ini peringkat PPBM dan PAS saja.”
Muhyiddin berkata hubungan parti itu dengan PAS semakin mesra dan parti itu juga hampir dijemput setiap hari untuk mengadakan ceramah bersama.
“Tahap makin mesra. Kami dijemput hampir setiap hari. Datuk Seri Mukhriz dijemput oleh Menteri Besar Kelantan Datuk Ahmad Yaakob. Saya hadir majlis dengan Tuan Ibrahim, menyatakan kesediaan berunding di peringkat negeri,” katanya.
Sementara itu, mengulas mengenai isu Korea Utara dan Malaysia, Muhyiddin berharap semua parti tidak menggunakan ketegangan diplomatik itu sebagai alat politik dalam menyerlahkan agenda mereka.
“Keselamatan 11 warganegara Malaysia di sana juga amat diutamakan pada masa ini. Kerajaan seharusnya bijaksana berurusan dengan Korea Utara,” katanya. #sumber


Promosi Iklan Murah Serendah RM1.00 Kini Di Buka. Pasarkan Produk Anda Menerusi Iklan Berbaris (Di Bawah Artikel) Di PDO Skrg. Ruangan Terhad. Berminat?, Sila WhatsApp IKLAN Ke 010-8672810 Skrg. Tempoh Minima 30 Hari. Harap Maklum

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]