PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: NGO "Gesa", Setiausaha Kerajaan Negeri Siasat Aktiviti Bolot Tanah Di Pahang !
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
KUANTAN:   Setiausaha Kerajaan  Negeri Pahang,  Dato Sri Muhammad Safian Bin Ismail di gesa menyiasat dakwaan ada kakitangan awam di nege...

KUANTAN:  Setiausaha Kerajaan  Negeri Pahang,  Dato Sri Muhammad Safian Bin Ismail di gesa menyiasat dakwaan ada kakitangan awam di negeri ini yang membolot tanah untuk diri sendiri dengan sewenang-wenangnya. 

Kegiatan tersebut sudah berlaku sejak sekian lama, dan ia bertambah serius mutakhir ini. Bahkan ada laporan kegiatan tersebut gagal dikesan kerana mereka menggunakan nama proksi untuk mengaburi mata pihak berkuasa, dakwa Penyelaras NGO Angkara, Mohd Shukri Mohd Ramli di dalam blog peribadi beliau www.cucumatkilau.blogspot.my hari ini.

"Bayangkan ada kakitangan kerajaan yang mempunyai berpuluh-puluh ekar tanah tanpa perlu dimasukkan dalam pengisytiharan harta. Kegiatan mereka menjadi mudah kerana ada dalang yang mengambil kesempatan atas perkara ini".

"Tanah-tanah kerajaan, walau pun sudah ada permohonan terdahulu...dilapis oleh mereka. Pemohon asal diminta menunggu dan terus menunggu, sebaliknya tanah tersebut sudah dikeluarkan geran atas nama proksi-proksi mereka. Pihak ini licik, namun kegiatan mereka berjaya dihidu apabila masing-masing hidup mewah dengan kekayaan luar biasa", katanya.

"Orang dalam yang berkuasa terhadap tanah-tanah disyaki menjadi dalang aktiviti ini, dengan syarat bahagian mereka ada sama. Rakyat yang memohon ada yang sudah meninggal dunia, tetapi fail tidak diangkat, sebaliknya fail atas nama lain diluluskan atas lot yang sama", dakwa kenyataannya lagi.

Jsuteru kata Shukri, sebagai  Ketua Pentadbir Negeri, Setiausaha Kerajaan Pahang yang berwibawa kerana kontraknya sering dilanjutkan sejak beberapa tahun lalu, Dato Sri Muhammad Safian  diharap dapat menyiasat dan mengambil tindakan tegas terhadap isu ini.

Malah menurut beliau, nama Kerajaan Negeri Pahang jadi tercemar, gara-gara tindakan beberapa kerat kakitangan mereka yang khianat kepada tanggungjawab. Perkara ini sudah berlaku sejak sekian lama terutama melibatkan jabatan-jabatan yang berurusan dengan hal ehwal tanah di seluruh negeri ini sebenarnya. #sumber

Advertisement

Post a Comment

Abdul Jalil said... Monday, March 20, 2017 10:15:00 PM

SAYA SOKONG 100 PERATUS GESAAN INI SUPAYA DATO SUK PAHANG MENYIASAT SEGERA .... JIKAA BELIAU GAGAL MAKA BELIAU X BERINTERGRITI LAH . LAGIPUN ADAKAH DATO SUK INI ORANG YG PALING LAYAK??? saya rasa beliau tidak laayak sama sekali. SAYA SYORKAN SPRM SANGAT LAYAK

Anonymous said... Thursday, March 30, 2017 7:50:00 AM

Ada bukti?..jika ada lapurlah tanah yg sepesifik diluluskan dan pemilikya boleh disiasat sapa mereka..nak buat yg betul mudah jer..jika bising je di blog2 xde guna..

 
Top