[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]Pangsapuri Bernilai "RM330 Juta" Sedang Di Bina Di Bandar Jengka


BANDAR JENGKA: Sebuah syarikat perumahan melabur sebanyak RM330 juta dalam projek pembinaan satu-satunya pangsapuri dan hotel bertaraf empat bintang, di Wilayah Jengka, di sini.

Pengerusi Persada Semangat Sdn Bhd, Datuk Seri Othman Mohammed berkata, selaku pemaju yang dipertanggungjawabkan dalam membangunkan insfrastruktur Jengka Green, konsep hijau dikekalkan agar menjadi mercu tanda pembangunan Wilayah Jengka.

"Pangsapuri dan hotel ini dinamakan Jengka Green, bersempena kehijauan segi tiga Jengka. Ia mempunyai tiga model iaitu Jenis A seluas 1,173 kaki persegi, dengan kemudahan tiga bilik dan dua bilik air serta balkoni.

"Model Kedua, iaitu jenis B berkeluasan 934 kaki persegi dengan kelengkapan dua bilik tidur dan satu bilik manakala jenis C berkeluasan 883 kaki persegi dengan satu bilik tidur dan satu bilik air. Jenis B dan C juga dilengkapi balkoni" katanya pada sidang media Majlis Pembukaan Galeri Jualan pangsapuri tersebut di sini.

Menurutnya, pangsapuri Jengka Green mempunyai 642 unit dengan dua blok bangunan berketinggian 10 tingkat yang akan dijual pada harga RM250,000 hingga RM300,000, bergantung kepada jenis yang diinginkan.

Kemudahan lain adalah surau, lot kedai, taman permainan, lot parkir persendirian serta kolam renang dan gimnasium.

Tambahnya, pembangunan Jengka Green juga bakal menyaksikan adanya hotel bertaraf empat bintang dengan kemudahan 176 bilik di hadapan bangunan pangsapuri bertemakan moden dan anggun itu. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]