pahangdaily pahangdaily Author
Title: Aksi Di "Akhir All England", Beregu Campuran Negara Gagal Jadi Juara
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
PETALING JAYA: Beregu campuran negara, Chan Peng Soon-Goh Liu Ying tewas di tangan Lu Kai-Huang Yaqiong dari China pada final Kejohanan ...
PETALING JAYA: Beregu campuran negara, Chan Peng Soon-Goh Liu Ying tewas di tangan Lu Kai-Huang Yaqiong dari China pada final Kejohanan Badminton All England di Birmingham malam tadi.
Pemenang pingat perak Sukan Olimpik Rio itu menewaskan Lu Kai-Huang Yaqiong 21-18 pada set pertama sebelum kalah pada dua set seterusnya, 19-21 dan 16-21 dalam pertarungan selama sejam 26 minit.
Bernama melaporkan, Liu Ying yang baharu sembuh daripada kecederaan lutut tetap memberikan aksi membanggakan walaupun terpaksa akur dengan ketangkasan lawan pada set terakhir pada final itu.
Untuk rekod pertemuan, Peng Soon dan Liu Ying masih belum dapat mengatasi lawan mereka itu bermula di Terbuka Korea dan Terbuka Perancis pada 2015 dan Terbuka Australia tahun lepas.
Sebelum ini, Peng Soon dan Liu Ying sekadar menamatkan cabaran mereka di pusingan separuh akhir All England pada 2012 ketika tewas kepada pasangan  Tontowi Ahmad/Lilyana Natsir dari Indonesia pada 2012. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top