[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]Shahrir Samad: Felda Lantik Firma Asing Nilai Aset-Aset Untuk Di Jual

KUALA LUMPUR: Felda melantik sebuah firma berpusat di London untuk membuat penilaian bagi penjualan asetnya di ibu kota Britain itu.
Pengerusinya Tan Sri Shahrir Abdul Samad berkata firma itu kini dalam peringkat awal menilai aset yang akan dijual seperti diumum sebelum ini.
“Apabila penilaian telah dibuat, kita akan balik semula kepada lembaga dan tawaran akan dibuat secara tender terbuka pada satu tarikh yang akan diumumkan kelak,” katanya kepada pemberita selepas menyaksikan majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) antara Felda dengan Open University Malaysia (OUM) di sini hari ini.
Sebelum ini Shahrir berkata Felda memutuskan untuk menjual aset di luar negara yang tidak menjana keuntungan bagi meningkatkan aliran tunai.
Antaranya aset yang akan dijual ialah hotel di London kerana nilainya dikatakan mengalami penyusutan mendadak. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]