PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: "Firdaus Tajuddin": Khalid Samad Sepatut Bersyukur Tidak Di Pukul Teruk !
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
PETALING JAYA: Firdaus Tajuddin, salah seorang anak wakil rakyat Pasir Salak yang baru-baru ini dihukum denda RM100 bersama 7 pemuda ke...
PETALING JAYA: Firdaus Tajuddin, salah seorang anak wakil rakyat Pasir Salak yang baru-baru ini dihukum denda RM100 bersama 7 pemuda kerana merusuh di Parlimen November lalu, berkata sasaran mereka, Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad, sepatutnya bersyukur kerana tidak mengalami kecederaan.
“Dia patut bersyukur, kalau dia hina bapa orang lain, mungkin dia teruk dipukul,” katanya.
Firdaus, 35, abangnya Faizal, 43, adalah anak Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman.
Mereka bersama 6 lain dituduh menggunakan perkataan kesat dan berkelakuan mengugut Khalid tahun lepas dengan niat mengganggu keamanan.
Ia selepas Tajuddin dan Khalid bertikam lidah di Dewan Rakyat, selepas Khalid menggunakan perkataan “sial” ketika mendesaknya menarik balik kenyataan berbaur lucah terhadap Ahli Parlimen DAP, Teresa Kok.
Tajuddin dalam perbahasan berkata Teresa adalah satu-satunya wanita yang mempunyai “Kok”, mencetuskan ketegangan dalam Dewan Rakyat.
Firdaus berkata Khalid bernasib baik kerana mendakwa Khalid mungkin dibelasah teruk sekiranya ia melibatkan orang lain.
Khalid yang kesal dengan hukuman yang dikenakan ke atas Firdaus dan Faizal, mencabar mereka berdua mengulangi perkataan “Kok” terhadap Teresa di luar Dewan.
Firdaus berkata apa yang berlaku di dalam Dewan Rakyat tahun lalu tiada kena mengena dengannya.
“Kami tidak terlibat dengan pertelingkahan berlaku antara mereka.
“Kami marah kerana Khalid mencabar kami mengulangi perkataan ‘kok’ sebagai berniat jahat, cuba putar belit untuk mengalih isu sebenar ,” katanya. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top