PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: Isu "Mara Inc": SPRM Akan Panggil Shafie Untuk Membantu Siasatan !
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
ISKANDAR PUTERI: Bekas Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal akan dipanggil memberi keterangan berhubun...
ISKANDAR PUTERI: Bekas Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal akan dipanggil memberi keterangan berhubung isu pembelian pangsapuri oleh Mara Incorporated Sdn Bhd (Mara Inc) di Australia, sekiranya perlu, kata Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Dzulkifli Ahmad.
Beliau berkata dalam menjalankan siasatan, sesiapa sahaja boleh dipanggil untuk memberi keterangan, termasuk bekas menteri itu.
“Kita akan lihat keperluan, kalau perlu, kita panggil dan kalau tidak, tidak perlu,” katanya kepada pemberita selepas menyaksikan lafaz Ikrar Bebas Rasuah (BP) peringkat kerajaan negeri Johor yang diketuai Menteri Besar Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin bersama-sama 9 Exco di Pejabat Menteri Besar hari ini.
Sebelum ini, Shafie menyatakan kesediaannya disiasat SPRM berhubung isu berkenaan.
Semalam, Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM Datuk Azam Baki memberitahu sebanyak 24 individu dipanggil setakat ini bagi membantu siasatan kes terbabit.
Katanya, pihaknya turut menjalankan siasatan meliputi lebih 7 premis termasuk pejabat Mara Inc, pejabat peguam serta pejabat penilai hartanah selepas memperoleh maklumat baharu yang berkaitan dengan pembelian hartanah berkenaan.
Azam turut berkata sehingga penghujung tahun ini, siasatan belum tentu selesai kerana akan mengambil masa yang lama apabila melibatkan pihak di luar negara.#sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top