Muat Naik "Gambar PM" Di Dalam Penjara, Blogger Di Bicara Julai Ini

PETALING JAYA: Kes blogger Abdul Muhaimin Mohd Muhayeddin yang didakwa tahun lepas kerana memuat naik gambar palsu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak di dalam penjara, akan bermula Julai ini.

Hakim Mahkamah Sesyen Syafeera Mohd Said menetapkan pembicaraan bermula 24 hingga 26 Julai ini apabila kes disebut hari ini di Mahkamah Sesyen Ampang.
Muhaimin diwakili peguam Syed Iskandar Syed Jaafar.
Tahun lepas, Muhaimin mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan di bawah Seksyen 233 (1) (a) Akta Komunikasi dan Multimedia (AKM) kerana memuat naik imej tersebut di akaun Facebooknya.
Beliau dikatakan melakukan kesalahan itu pada 20 Oktober 2015.
Individu lain yang juga berdepan tuduhan di bawah Seksyen 233 (1) (a) ialah bekas menteri Datuk Zaid Ibrahim, kartunis Fahmi Reza dan bekas pengerusi MyWatch Sri Sanjeevan Ramakrishnan. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]