PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: TMJ: FAM Akan "Melangsaikan" Hutang "RM9 Juta" Minggu Depan !
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
PETALING JAYA: Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) akan melangsaikan hutang RM9 juta kepada semua pasukan bertanding dalam Liga Super d...
PETALING JAYA: Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) akan melangsaikan hutang RM9 juta kepada semua pasukan bertanding dalam Liga Super dan Liga Perdana, kata Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang mengumumkan siri tindakan drastik sejak menerajui FAM.
Menurut beliau, FAM akan menggunakan wang daripada simpanan tetap persatuan dan akan dibayar kepada setiap pasukan minggu depan.
Kata Tunku Ismail, selepas kesemua hutang itu diselesaikan, setiap pasukan yang bertanding juga perlu melangsaikan hutang masing-masing dengan segera dan tidak lagi memberikan pelbagai alasan atau berdepan dengan tindakan tegas.
“Walaupun tiada duit, kami akan guna sumber daripada simpanan tetap. Pasukan Liga Super mendapat RM500,000 manakala Liga Perdana RM240,000.
“Selepas itu mereka juga mesti bayar hutang kalau tidak tindakan akan diambil termasuk pemotongan mata,” tegas Tunku Ismail dipetik Utusan Online.
Tunku Ismail yang dipilih sebagai Presiden FAM akhir bulan lalu berkata demikian selepas Mesyuarat Jawatankuasa Eksekutif FAM yang pertama di Kota Kinabalu, hari ini.
Dalam pada itu, Tunku Ismail berkata, pelantikan ketua jurulatih pasukan Harimau Malaya akan diselesaikan dalam tempoh beberapa minggu lagi.
Katanya, beberapa nama masih dipertimbangkan dan kesemuanya adalah calon dari luar negara.
Tunku Ismail turut mengesahkan nama bekas jurulatih Johor Darul Takzim (JDT), Mario Gomez yang sebelum ini disebut-sebut bakal mengisi jawatan berkenaan telah pun terkeluar daripada senarai.
“Dia (Mario) ada permintaan lain tapi saya ada pendirian untuk kebaikan pasukan kebangsaan. Siapa yang menjadi jurulatih akan diselesaikan dalam beberapa minggu lagi,” kata beliau. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top