Hashim Jasin: Nasib Tiga Exco PAS Selangor Akan Di Ketahui Khamis !


KEPALA BATAS: Jawatankuasa PAS Pusat akan bertemu pada Khamis untuk memutuskan mengenai nasib tiga exconya dalam kerajaan Selangor.

Mursyidul Am PAS, Hashim Jasin berkata walaupun majlis syura parti itu telah membuat keputusan untuk memutuskan hubungan dengan PKR, kedudukan ketiga-tiga exconya di negeri tersebut masih belum dimuktamadkan.

"Kami akan serahkan kepada jawatankuasa pusat parti ini untuk berbincang tentang keputusan tersebut.

"Mereka akan bertemu di Kuala Lumpur untuk membincangkan perkara itu pada Khamis," katanya kepada pemberita selepas melancarkan jentera pilihan raya PAS Kawasan Kepala Batas di Kota Aur dekat sini Ahad.

Menurut laporan, Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali telah meminta ketiga-tiga exco PAS iaitu Datuk Iskandar Samad, Datuk Dr Ahmad Yunus Hairi dan Zaidy Abdul Talib supaya melepaskan jawatan masing-masing dalam satu pertemuan pada Jumaat.

Ditanya sama ada PAS menjangkakan tiga pemimpinnya akan meletak jawatan sebagai exco Selangor, Hashim berkata ia tidak dapat dielakkan.

Namun beliau membayangkan mungkin ada 'pihak berkuasa yang lebih tinggi' di Selangor yang tidak akan membenarkan tiga pemimpin PAS itu untuk melepaskan jawatan mereka. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]