[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]Persatuan Penerbit: "Kes Tampar" Memalukan, "Calar Imej" Penggiat Seni !

KUALA LUMPUR: Persatuan Penerbit Televisyen Malaysia (PTVM) hari ini memohon maaf bagi pihak ahlinya, Metroweatlh (MIG) Sdn Bhd dan Ketua Pegawai Eksekutifnya David Teo yang didakwa bersikap biadap semasa sesi Dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) yang dihadiri Perdana Menteri semalam.

Presiden PTVM, Datuk Jurey Latiff Rosli berkata, pihaknya yakin Teo tidak berniat untuk berlaku biadab atau merosakkan majlis dan kejadian itu berlaku tanpa dirancang.
“Ini satu kerugian besar yang mana peluang baik disia-siakan dengan insiden buruk tersebut. Harapan saya sebagai presiden PTVM, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dapat memaafkan David dan Mat Over serta tidak serik untuk terus membantu industri kreatif negara,” katanya dalam satu kenyataan.
Dalam kejadian itu, pelakon Mat Over atau nama sebenarnya Sulaiman Yassin menampar Teo sehingga sesi Dialog TN50 Perdana Menteri bersama Penggiat Seni yang diadakan di Seri Perdana, Putrajaya dihentikan seketika.
Kekecohan bermula apabila Teo menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap pelakon dan penerbit, Datuk Rosyam Nor yang berperanan sebagai moderator didakwa hanya memberi fokus kepada penonton di barisan depan, sebelum tiba-tiba ditampar Mat Over.


Jurey turut menyuarakan kekesalannya kerana pengisian program dan perancangan untuk kemajuan industri kreatif serta masa depan penggiat seni seperti yang dirancang tidak diperkatakan apabila ia ditenggelami insiden berkenaan.
Katanya, kejadian tersebut amat memalukan dan mencalar imej penggiat seni apabila ia berlaku di depan pemimpin sehingga tular dan ditafsirkan dengan pelbagai komen. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]