Graduan Terkejut "Bitcoin" Di Beli RM3K Kini Bernilai RM11K Selepas Setahun


KUANTAN: Seorang graduan menganggur yang memiliki matawang digital dari Bandar Indera Mahkota dekat sini, terkejut apabila  nilai 1 Bitcoin yang dibeli dengan harga RM3.184.89 dan simpan pada 17 Jun 2016 yang lalu kini bernilai RM11,631.68 (13 Jun 2017).  Beliau teruja kerana berjaya mendapat untung mencecah RM8,446.79 dalam tempoh setahun sahaja."Saya memang tak sangka dan tak percaya, nilai 1 Bitcoin yang saya beli sekadar ambil hati kawan kini bernilai RM11,631.68 pada jam 2.40 petang tadi", kata Suhaimi.Beliau yang sudah kecewa dalam hidupnya kerana banyak terlibat dengan skim pelaburan internet seperti Forex dan Emas, mengambil keputusan membeli Bitcoin selepas diperkenalkan oleh rakannya.

"Pada awalnya, saya tak yakin dengan kata-kata sahabat saya. Tambahan pula saya tak tahu apa-apa tentang matawang digital. Namun bila fikirkan saya dah habis banyak duit gara-gara terjebak dengan pelaburan internet sebelum ini, maka saya cekalkan hati dan tawakal. Bagi saya kalau kena lagi, apa boleh buat.. tapi tak sangka tiba-tiba sahabat saya hubungi dan mahu membeli Bitcoin saya dengan harga yang berganda-ganda dari harga masa saya beli setahun yang lalu", katanya.


Suhaimi berkata, dia tak mahu menjual Bitcoin yang dimiliki sebab daripada kenyataan pakar-pakar ekonomi yang beliau dengar melalui Youtube mengatakan nilai 1 Bitcoin akan mencecah USD10,000 pada tahun 2018 akan datang. 


"Ini bermakna nilai Bitcoin yang saya ada sekarang bakal mencecah RM44,000 pada tahun 2018. Bayangkan saya hanya beli dengan harga RM3,1854.89 dan jika benar dakwaan itu saya akan untung lebi RM40,000 pada tahun hadapan", katanya lagi. 

Justeru, beliau menyeru orang ramai terutamanya rakyat Malaysia untuk membeli matawang digital sekarang sebelum nilainya naik berganda-ganda pada tahun hadapan. Ekonomi Malaysia dijangka meleset pada tahun hadapan (2018), justeru anda perlu bersedia dari sekarang untuk masa depan. Ambilah peluang disaat matawang Ringgit Malaysia (RM) merudum. 


"Jika tiada aral melintang, saya juga akan melibatkan diri dalam aktiviti perlombongan Bitcoin dalam masa terdekat. Kerana saya difahamkan, mereka yang melombong lebih untung kerana mendapat Bitcoin percuma setiap tahun... sedangkan saya terpaksa menggunakan wang dari poekt sendiri untuk membeli Bitcoin pada harga yang lebih tinggi sekarang", tambah beliau.

Orang ramai yang berminat untuk memiliki atau mengetahu bagaimana membuat untung dengan Bitcoin boleh bertindak segera sekarang, sebelum terlambat. Dapatkan pencerahan lanjut secara percuma melalui pemilik-pemilik Bitcoin yang "tumbuh macam cendawan lepas hujan" sekarang. 

Kepada anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut boleh hantarkan WhastApp BTC_NAMA_LOKASI ke talian hotline 010-8672810 sekarang. Peluang juga dibuka kepada mereka yang berminat untuk menjadi agen di seluruh negara dan dunia. #advitorial 

1 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

note said...
This comment has been removed by a blog administrator.
PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]