Lim Kit Siang Cabar Najib Respon Isu RM9.5 Juta Sebelum Aidilfitri !

PETALING JAYA: Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang hari ini mencabar Datuk Seri Najib Razak menggunakan ‘semangat FGV’ untuk merungkai pelbagai persoalan berkaitan dakwaan pembayaran RM9.5 juta kepada peguam Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah sebelum Aidilfitri.
“Adakah Najib akan menyelesaikan krisis terbaharu integriti awam dan tadbir urus baik mengenai bayaran RM9.5 juta daripada akaun perbankan peribadi beliau di Ambank kepada Shafee?”
Merujuk kepada kenyataan Najib, yang juga Presiden UMNO dan Menteri Kewangan, semalam yang mahu isu menyelubungi Felda Global Ventures Holdings Berhad (FGV) diselesaikan sebelum akhir Ramadan, beliau berkata, perdana menteri seharusnya mengakhiri pendirian membisu dalam isu dakwaan bayaran kepada Shafee, yang bertindak sebagai pendakwa raya dalam rayuan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, sebelum Aidilfitri.
“Permintaan saya adalah agar Najib akan keluar dari membisu ekoran 2 perkembangan (semalam),” kata beliau yang juga Ahli Parlimen Gelang Patah menerusi kenyataan media dikeluarkan hari ini.
Dua perkembangan menurut beliau adalah kenyataan Najib mengenai FGV di Johor semalam dan penjelasan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nancy Shukri. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]