pahangdaily pahangdaily Author
Title: Nazri Aziz Persoal Kad Nama Isteri Gunakan "Lambang" Kementerian
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
PETALING JAYA: Gambar kad nama seolah kad kementerian pelancongan dan kebudayaan yang didakwa milik isteri menterinya, Datuk Seri Nazri ...

PETALING JAYA: Gambar kad nama seolah kad kementerian pelancongan dan kebudayaan yang didakwa milik isteri menterinya, Datuk Seri Nazri Aziz, tular di media sosial hari ini. 

Gambar itu memaparkan kad nama tertera nama “Datin Seri Haflin S” dan “Isteri – Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia” di samping jata negara, alamat kementerian di Putrajaya, nombor telefon Malaysia dan Perancis, serta emel. 

Kad nama itu turut memaparkan gambar pemilik. Nazri ketika dihubungi berkata beliau tidak pernah maklum tentang pengeluaran kad tersebut.

“Untuk mengeluarkan mana-mana kad daripada kementerian, perlu dapatkan kelulusan saya. Saya tidak pernah memberi kebenaran kepada sesiapa…tetapi ada juga pegawai yang tak boleh dipakai, maka saya tak tahu kad itu betul atau tidak.” Beliau juga memaklumkan isterinya tidak pernah meminta kad seumpama itu. Nazri menegaskan tidak bersetuju dengan pengeluaran kad rasmi kementerian kepada ahli keluarga. “Anak saya pun saya tidak benarkan,” katanya. 

Gambar kad nama itu turut dikongsi bekas editor Kumpulan New Straits Times Mustapha Kamil Mohd Janor, yang berkata campurtangan keluarga dalam urusan negara tanda negara menuju kegagalan. “Selain itu, bolehkah sesiapa menggunakan jata negara sesuka hatinya?” katanya di Facebook. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top