PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: Polis Akan Siasat Video Terbaharu, Isu Pegawai Trafik Terima Rasuah
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
PETALING JAYA: Polis akan menjalankan siasatan untuk mengesahkan 2 video yang dimuat naik di YouTube, yang menunjukkan 2 anggota polis t...
PETALING JAYA: Polis akan menjalankan siasatan untuk mengesahkan 2 video yang dimuat naik di YouTube, yang menunjukkan 2 anggota polis trafik menerima rasuah bagi melepaskan pesalah trafik.

Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Noor Rashid Ibrahim berkata, pihaknya akan menjalankan siasatan untuk mengesahkan sama ada video berkenaan betul atau tidak.
“Kalau betul, kita akan ambil tindakan. Kita takkan biarkan perkara macam ini yang boleh menjejaskan imej integriti PDRM,” katanya  hari ini.
Portal berita The Independent dari Singapura melaporkan 2 video dimuat naik di YouTube oleh seorang pengguna, Ali Cordoba awal pagi semalam.
Dalam klip pertama, sebuah kereta diarahkan ke tepi ketika polis trafik menjalankan operasi perangkap had laju dengan kon diletakkan di tengah jalan 2 lorong.
Selepas disoal anggota polis, pemandu Singapura itu memberitahu beliau dalam perjalanan ke Taiping.
Pemandu berkenaan tidak memberikan lesen memandu, sebaliknya memberikan beberapa kad lain, kerana lesennya tertinggal di Singapura.
Anggota polis itu kemudian meminta wang dengan berkata: “RM100 boleh”. Selepas beberapa rundingan, polis berkenaan menerima RM50.
Menerusi video itu juga, wajah anggota polis berkenaan tidak dapat dilihat manakala muka pemandu berkenaan dikaburkan.
Video ke-2 yang lebih pendek bagaimanapun jelas menunjukkan wajah anggota polis dan pemandu. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top