Skandal Beli Hotel Di UK, SPRM Ke Balai Felda Untuk Ambil Dokumen

KUALA LUMPUR: Pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini hadir di pejabat Felda Investment Corporation (FIC) di Balai Felda di sini bagi mengambil beberapa dokumen berhubung pembelian sebuah hotel 4 bintang di United Kingdom.

Pasukan penyiasat SPRM seramai 7 orang berkenaan tiba di pejabat FIC pada kira-kira pukul 10.20 pagi.
Ia susulan siasatan SPRM melibatkan pembelian sebuah hotel 4 bintang bernilai RM330 juta di daerah Kensington, London oleh FIC pada 2014.
Hasil maklumat siasatan awal mendapati FIC dipercayai membeli hotel itu dengan harga jauh lebih tinggi daripada harga asal sehingga mengakibatkan FIC mengalami kerugian jutaan ringgit.
Kenyataan itu menjelaskan, beberapa individu merupakan saksi penting bagi membantu siasatan mengenai proses pembelian hotel tersebut antara 2013 hingga 2015. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]