Azalina: Lebih "Tiga Juta" Rakyat Masih Belum Daftar Jadi Pengundi

PETALING JAYA: Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Azalina Othman Said berkata, lebih 3 juta rakyat Malaysia yang layak mengundi belum mendaftar dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).
Beliau berkata, seramai 3,772,149 orang belum mendaftar setakat 31 Mac lalu.
“Selain itu, bagi tempoh pendaftaran dari Januari hingga Mac 2017, sebanyak 1,454 bantahan telh diterima SPR,” katanya dalam jawapan bertulis di Dewan Rakyat hari ini.
Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen Batu Kawan, Kasthuri Patto bagi pihak perdana menteri. Ahli Parlimen DAP itu ingin tahu jumlah pengundi tidak berdaftar mengikut bangsa dan sama ada pemegang kad pengenalan sementara dibenarkan mengundi.
Azalina berkata, mereka yang memiliki kad pengenalan sementara tidak dibenarkan mengundi kerana mereka bukan warganegara Malaysia. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]