SELAMAT ULANGT HARI ULANG TAHUN KE-10 PAHANG DAILY ONLINE (31/8/2008 - 31/8/2018)

[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]

Ku Nan: Kibarkan Bendera, Nyanyi Lagu UMNO Bagi Pupuk Semangat Patriotisme

KUALA LUMPUR: Tindakan pelajar Sekolah Kebangsaan Presint 14 di Putrajaya mengibarkan bendera dan menyanyikan lagu Umno pada awal bulan lalu tidak dipengaruhi faktor politik, sebaliknya ia bertujuan memupuk semangat patriotisme, kata Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.
Setiausaha agung Umno itu mengakui amalan berkenaan dimulakan sejak 10 tahun lalu di sekolah terbabit dalam usaha menerap rasa kekitaan atau “sense of belonging” pelajar kepada Umno.
“Saya lakukan itu sejak 10 tahun lalu. Saya cuba terapkan ‘sense of belonging’.
“Sejarah Malaysia katakan Umno, MCA dan MIC yang merdekakan negara. Apa masalahnya pelajar nak kibarkan bendera,” katanya selepas berucap dalam Rumah Terbuka Deepavali Wilayah Persekutuan di bangunan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, hari ini.
Menteri wilayah persekutuan itu terkejut apabila pelajar sekolah rendah berkenaan pandai menyanyikan lagu Umno.
“Ramai yang sudah lupa, ini bukan elemen politik tapi semangat patriotisme,” kata ahli Parlimen Putrajaya itu.
Malaysiakini sebelum ini melaporkan pelajar di sekolah itu menyanyikan lagu Umno ketika menyambut ketibaan Tengku Adnan dan mengibarkan bendera parti Melayu itu di dewan sekolah mereka. #sumber

1 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Anonymous said...

Another STUPID statement from another STUPID UMNO Minister...

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]