[IKLANEKA SAIZ 468X60 PIXEL | RM100 SEBULAN | SILA WHATSAPP SINI]Pembangkang Gesa Big Bos SPRM Perjelas Tuduhan Skandal Di Bali !

KUALA LUMPUR: DAP hari ini mendesak Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Dzulkifli Ahmad tampil membuat penjelasan berhubung spekulasi sama ada beliau merupakan individu yang terlibat dalam hubungan sulit dengan seorang wanita berstatus isteri orang.
Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo membuat desakan itu susulan penularan video yang dipercayai dirakam di Bali, Indonesia.
“Saya meminta Dzulkifli, sama ada benar atau tidak dialah individu di dalam video yang tersebar yang didakwa dirakam di Bali, Indonesia.
“Beliau kena jawab spekulasi bahawa individu itu yang kini sedang beredar di kalangan orang ramai adalah dirinya. Sekiranya itu bukan dirinya, maka saya minta beliau nyatakan secara terbuka,” katanya semasa sidang media di Parlimen hari ini.
Katanya, penjelasan Dzulkifli dapat membersihkan nama beliau sebagai pengerusi SPRM.
“Tindakan itu perlu untuk membersihkan nama dirinya yang mempunyai kedudukan di dalam SPRM. PDRM atau mana-mana agensi penyiasatan perlu sedar bahawa imej agensi mereka tidak boleh dikompromi dalam apa jua keadaan sekalipun. Ini adalah untuk memastikan keyakinan masyarakat terhadap mereka.
“Saya membuat gesaan ini sebagai seorang wakil rakyat kerana SPRM ditubuhkan berasaskan undang-undang, yang diluluskan di Parlimen pada 2009. Malah jawatan ketua pesuruhjaya SPRM merupakan jawatan khas yang terkandung di bawah Seksyen 5 akta berkenaan,” katanya.
Sebelum ini, Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali mengumumkan pasukan khas menyiasat tuduhan itu.
Polis turut mengesahkan sedang menyiasat video tersebut. #sumber

1 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Jal Pari said...

PK Domain offer cheapest dedicated server, Linux & Windows VPS Hosting and shared hosting full managed and finding the reliable and affordable Best Web Hosting in Pakistan. Get Fast 99.9% Uptime and Easy Payment Options. PK Domain provide Cheap Web Hosting in Pakistan. You can also buy cheap reseller hosting in Pakistan from us. From www.pkdomain.com.pk you can get free domain to give your business an online presence. PK Domain piles being top web hosting company in Pakistan offers unlimited web hosting with free domain name.

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]